Din adancuri – The Shallows

Din adancuri – The Shallows

Introducere Din adancuri – The Shallows

The Shallows este un film despre un rechin si o fata. Ocazional mai este si despre surf si despre redescoperire, insa in prim plan este relatia dintre domnisoara jucata exemplar de Blake Lively. Anual au loc in lume 70 de atacuri ale rechinilor asupra inotatorilor, in schimb diferitele specii ale pestelui sunt pe cale de disparitie avand in vedere faptul ca sunt considerati o delicatesa si dupa fiecare atac se intensifica vanatoarea specimenelor din zona.

Rezumat Din adancuri – The Shallows

Nancy este o studenta la medicina care vrea sa renunte la studii si pentru a se decide a plecat intr-o vacanta in Mexic. Pasionata de surf ajunge pe o plaja cu valoare sentimentala pentru mama ei. Aici, dupa mai multe ture prin apa ajunge sa se aventureze in preajma cadavrului unei balene. Doar ca vanatorul – un rechin de dimensiuni apreciabile este inca in preajma mamiferului. Intrata in raza lui de actiune Nancy devine cea mai buna urmatoare victima. Atac dupa atac, si incercand sa supravietuiasca pe timpul noptii si refluxului tanara apeleaza la indemanare, creativitate si dorinta de a isi revedea familia.

Din adancuri - The Shallows 2016

Puncte de interes Din adancuri – The Shallows

 • Blake – arata de exceptie;
 • Ingeniozitatea rechinului de a o transforma pe blonda in fast-food;
 • Este un film cu actiune si realizata destul de bine avand in vedere ca orice om intra in apa, cu exceptia lui Nancy moare – deci practic e pe ecran maxim cateva minute.

Din adancuri - The Shallows Emil Georgiana

Puncte tari Din adancuri – The Shallows

 • Peisajele si…abdomenul domnisoarei din rolul principal.
 • Un film motivational: ai ce invata de la personajul principal, care reuseste sa supravietuiasca in pofida conditiilor vitrege.

Din adancuri - The Shallows film

Puncte slabe Din adancuri – The Shallows

 • Scenele de surf sunt foarte prost filmate din punct de vedere al efectelor speciale;
 • Aproape toti mor. Pur si simplu.
 • Niste detalii pe care daca esti un fin observator vei vedea ca nu se mai potrivesc de la cadru la cadru – nu iti zic ce si cum te las pe tine sa le bifezi..

Din adancuri - The Shallows bloggeri

Opinie Din adancuri – The Shallows

 • ngenioasa idea de a avea o lupta la doar cativa metri de mal;
 • Cam nerealiste unele dintre metodele de a se pastra in viata ale protagonistei, dar si incercarile rechinului de a avea parte de desert.
 • Daca vrei sa vezi un film extrem de interesant care are ca prim plan o lupta dintre un rechin si un surfer, arunca o privire la Soul Surfer (Lupta cu valurile in traducere) bazat pe povestea adevarata a campioanei Bethany Hamilton care dupa o intalnire de gradul 3 a ramas fara un brat, lucru care nu a impiedicat-o sa devina campiona in competitiile de surf.
 • Esti pasionata de filmele cu rechini, atunci da, merita sa vezi pelicula aceasta, nu te va da peste spate insa nici nu vei avea aceasta asteptare – in fond tu mergi acolo pentru peste, nu? 😉
 • Vrei sa mergi undeva unde iubita sa te tina o mare parte de mana si nu stii cum sa faci asta – atunci du-o la filmul acesta si veti avea parte de o aproapiere pentru o buna parte a vizionarii 🙂
 • Daca mergi cu gasca, asezati-va undeva mai izolat pentru ca veti simti nevoia de a comenta destul de mult si e pacat sa stricati placerea celorlati spectatori.

Din adancuri - The Shallows

Articolul a fost scris de Ana Marin. Imi permit si eu sa adaug cateva cuvinte despre film: Din adancuri – The Shallows este un film mult prea static. Desi mor aproape toti, senzatia la final este ca nu s-a intamplat aproape nimic. Un rechin omoara aproape pe toata lumea, mai putin pe o viteaza care reuseste, cumva, sa supravietuiasca. O fi motivational pentru unii, nu zic, o fi si realist, ca-s cazuri, dar nu imi dau seama cat de interesant este pentru spectator. Sansele sa te plictisesti la acest film sunt mari.

Din adancuri – The Shallows a intrat de vineri, 15 iulie, in cinematografele din toata tara, fiind adus in Romania de InterCom Film. Salutari CINEMILE tuturor!

. 1 comentariu la Din adancuri – The Shallows. Categories: 2016. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Din adancuri – The Shallows

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.