Bolgen – Valul Ucigas

Bolgen - Valul Ucigas POSTER

90% dintre articole au o structura fixa. Exista, insa, cateva filme care nu se incadreaza in tipare, fie de bine, fie de rau. In acest caz, este de bine.

Bolgen – Valul Ucigas este un film atipic. Este Disaster movie, ca aceste filme au un gen al lor, insa unul diferit. Este tipul de film aparent previzibil, care, insa, te tine in scaun pe intreaga sa durata. Are si lipsuri, unele de-a dreptul inexplicabile, insa plusurile par a fi mai multe. 

Bolgen - Valul Ucigas 2015

Filmul ne relateaza povestea unui geolog experimentat si capabil, Kristian, care urmeaza sa se mute din micuta localitate in care locuia. Din pacate, insa, chiar inainte sa se mute are loc dezastrul de care acesta se temea cel mai mult. Acum trebuie sa salveze cat mai multe persoane, insa cel mai important, trebuie sa aiba grija de familia sa.

Bolgen - Valul Ucigas film 2015

Ce motive ai ca sa vezi acest film? Eu am numarat 5, dar ar fi mai multe:

Bolgen - Valul Ucigas disaster movie

  • Norvegienii in special si nordicii in general fac filme bune. Problema este ca nu prea sunt aduse la noi. Din acest motiv, rarele ocazii in care puteti vedea un film nordic la cinema nu trebuie ratate. E drept, filmul aterizeaza cu intarziere la noi, el fiind din 2015.
  • Este unul dintre cele mai bune filme ale genului sau. In cinematografe, in acelasi timp cu el, a mai intrat productia The Shallows. Dupa mine, Bolgen – Valul Ucigas este MULT peste.

Bolgen - Valul Ucigas

  • Vizual filmul sta foarte bine. Filmele din categoria Disaster Movie se bazeaza pe asa ceva, pe partea vizuala. Cum si-au imaginat producatorii si regizorul dezastrul, ce peisaje avem inainte si dupa dezastru, cum decurge el, totul arata foarte bine. E drept, nu avem tehnologia 3D, ca sa ne simtim in mijlocul actiunii, dar ca film 2D arata foarte bine.
  • Suspansul este la el acasa. Este previzibil doar in aparenta, filmul, de fapt, te tine in scaun aproape 2 ore.
  • Este foarte bine jucat. Kristoffer Joner iese in evidenta (in rolul geologului, sot si tata a doi copii. El nu este un actor atat de cunoscut publicului roman, singurul film unde a putut fi vazut pe marile noastre ecrane fiind Revenant.

Bolgen - Valul Ucigas film

Un amendament pe care simt nevoia sa-l fac: unii sustin ca au vazut deja filmul. El a aparut deja, ilegal, pe internet. Nu stiu ce parere aveti voi despre filme, dar sunt unele filme care MERITA vazute pe ecranul mare al unui cinematograf. Iar Bolgen – Valul Ucigas este, cu siguranta, unul dintre ele. Si, din cate am inteles, pe torenti s-ar gasi cu niste subtitrari extrem de proaste. Mergeti, deci, sa vedeti Bolgen – Valul Ucigas. MERITA!

Bolgen – Valul Ucigas a intrat in cinematografe vineri, 15 iulie, fiind adus in Romania de Independenta Film. Salutari CINEMILE tuturor!

Etichete: , ,