Din nou despre Autoportretul unei fete cuminti
Din nou despre Autoportretul unei fete cuminti
Introducere Din nou despre Autoportretul unei fete cuminti
Filmul rulase la B-iff, atunci eu preferand alta vizionare. L-am trimis pe amicul Trif, care n-a fost foarte incantat de film. Totusi, cumva, filmul reusise sa imi suscite atentia. Si, iarasi surprinzator, a reusit sa ma convinga sa scriu un nou articol despre el. Cumva, a facut asta, desi in esenta pot spune ca sunt de acord cu amicul Trif.
Rezumat Din nou despre Autoportretul unei fete cuminti
Cristiana, o fata de 30 de ani, isi petrece viata intre doctoratul in inginerie seismica, doi prieteni, un tip cu care face ocazional sex si parinti. Acum sta singura, vrand sa-si indeplineasca un vis mai vechi de-al ei.
Puncte de interes Din nou despre Autoportretul unei fete cuminti
- Ana Lungu este la debutul in lungmetraj, desi a avut un film de aproape 70 de minute in trecut (Balena albastra).
- Foarte multi actori de teatru: Elena Popa (Cristiana), Iris Spiridon (cu un rol aproape principal, la baza REGIZOARE de teatru), Istvan Teglas, Radu Iacoban, Eugen Gyement. Aici il putem include si pe Emilian Oprea, la baza actor de teatru, pe care, insa, il stim din filmul De ce eu?.
- In film joaca parintii regizoarei Anei Lungu. Tatal ei este chiar profesor de inginerie seismica (in film interpreteaza rolul tatalui Cristianei). Aceasta idee se pare ca a venit din familie.
- Un titlu de lucru a fost Aventurile unei fete cuminti. Mie-mi suna un pic mai bine decat titlul final. Cand am auzit prima oara cuvantul Autoportretul m-am gandit la #Selfie si la Autoportretul lui Ceausescu :))
- Film bine primit la festivalurile din tara si de afara.
Puncte tari Din nou despre Autoportretul unei fete cuminti
- Dan Lungu, tatal regizoarei (in film tatal Cristianei) are un rol MONUMENTAL. Desi nu e actor profesionist, joaca extraordinar.
- Elena Popa, Cristiana, are si ea o interpretare solida. Rolul dat, unul ambiguu si incomplet, este jucat impecabil.
- Emilian Oprea joaca si el foarte bine. La el, insa, ne asteptam, este deja o certitudine.
- Cateva scene interesante, unele dintre ele amuzante, altele cu cateva replici demne de retinut.
- O idee per total interesanta, s-a incercat ceva. Cumva 🙂
Puncte slabe Din nou despre Autoportretul unei fete cuminti
- Incep cu finalul (la propriu): este ilogic si lungit aiurea. Fara sa fac spoiler, apare la un moment dat pe ecran Autoportretul unei fete cuminti, toata lumea are impresia ca s-a terminat, insa dupa acest moment mai urmeaza o scena. Nu exagerez, are aproape zece minute. Care este logica ei inca nu stiu.
- Niciun personaj nu pare conturat complet. Cristiana, personajul principal, este ambigu construita si desi o vedem in toate scenele din film, nu aflam mare lucru despre ea.
- Filmul pare o insiruire de scene (faze) care mai bune, care mai putin bune. Problema este ca nu par a fi inchegate. Ca o mancare in care incredientele sunt bune, dar nu-s deloc legate intre ele.
- Morala lipseste: DE CE ai vedea acest film, ce inveti din el?
- Filmul, per total, lasa aceeasi impresie ca multe altele: un scurtmetraj lungit pentru a putea intra in cinematografe.
Opinii Din nou despre Autoportretul unei fete cuminti
Autoportretul unei fete cuminti este, per total, un film tipic „noului val”: lungit excesiv, cadre largi, final ciudat. Din pacate, spre deosebire de alte filme, nu ne ofera vreo morala, simtim ca nu prea avem ce sa invatam din el. Interpretarile sunt bune, cativa actori ies in evidenta. Pentru mine a fost un film dezamagitor, ma asteptam la mai mult de la el.
Despre Autoportretul unei fete cuminti au mai scris Marculescu (un articol extrem de negativ) si Claudia Tocila (un articol pozitiv). Filmul a intrat de ieri in cinematografe, fiind produs si distribuit de Mandragora. Salutari CUMINTI tuturor!
Be the first to leave a reply