Festivalul de animatie japoneza IZANAGI – Japanese Film Festival

Festival de animatie japoneza – iata un eveniment mai mult decat interesant. Daca mai punem la socoteala faptul ca acolo va rula animatia originala Ghost in the Shell din 95 si, bonus, ca ea va fi urmata de o dezbatere, lucrurile devin mai mult decat interesante.

Mai jos va las comunicatul de presa al festivalului:

Festivalul de animatie japoneza IZANAGI - Japanese Film Festival

 

Festivalul de animație japoneză IZANAGI revine în perioada 22-24 noiembrie 2019, la ARCUB, cu proiecția filmelor Paprika, Ghost in the Shell și Eve no Jikan.

Festivalul de animație japoneză IZANAGI – Japanese Film Festival este un proiect ce dorește să promoveze cultura japoneză, focalizându-se pe fenomenul manga-anime și impactul său asupra lumii, prin proiecții de filme animate japoneze, conferințe și dezbateri adresate atât unui public pasionat, cât și unui public dornic de cunoaștere. Festivalul urmărește explorarea și înțelegerea culturii japoneze și deschiderea unor noi perspective despre film și despre alte forme de artă.

Festivalul are loc în perioada 22 – 24 noiembrie, la ARCUB (Str. Lipscani nr. 84-90, București). Intrarea la proiecții este liberă, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări, prin e-mail la adresa contact@izanagi.ro care să conțină numele pe care se face rezervarea, numărul de locuri și proiecțiile la care doriți să participați.

Programul festivalului:

22.11.2019, vineri, ora 19: Paprika (2006, r. Satoshi Kon)

23.11.2019, sâmbătă, ora 19: Ghost in the Shell (1995, r. Mamoru Oshii) + dezbatere

24.11.2019, duminică, ora 19: Eve no Jikan (2010, r. Yasuhiro Yoshiura)

Tema acestei ediții este conștiința și inteligența artificială.

Paprika ne arată că lumea viselor poate fi o incredibilă poartă spre subconștient, unde se regăsesc dorințele, aspirațiile și amintirile unei persoane. Un laborator de cercetare creează un dispozitiv care permite accesul în visele altei persoane, cu scopul de a trata problemele psihologice. Ajuns în mâinile greșite, dispozitivul aduce haosul în lumea viselor. Oamenii afectați își pierd rațiunea și granița dintre real și imaginar dispare.

Ghost in the Shell ne duce în viitor, într-un 2029 în care progresele tehnologice au ajuns la un nivel inimaginabil. Oamenii sunt conectați la rețea și folosesc componente cibernetice pentru a-și spori abilitățile. Motoko Kusanagi este un astfel de om. Întreaga ei conștiință a fost transferată într-un corp artificial, de titanium. Când un hacker perturbă echilibrul națiunilor și al rețelei, Kusanagi începe să-și chestioneze identitatea și existența.

Proiecția filmului Ghost in the Shell va fi urmată de o dezbatere cu profesor doctor în studii culturale Mirela MURGESCU, din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București, și profesor doctor Leon ZĂGREAN, cercetător în neuroștiințe și șeful catedrei de fiziologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila.

Eve no Jikan prezintă o societate în care sarcinile cotidiene sunt preluate de androizi. Singura deosebire dintre oameni și androizi este un inel electronic, afișat deasupra capului androizilor. Toată lumea îi consideră mașinării fără suflet, însă, la cafeneaua Timpul Evei, nu există discriminări și nimeni nu poate ști cine este om și cine este android. În acest loc, androzii își pot arăta sentimentele.

Filmele au subtitrare exclusiv în limba română. Dezbaterea este în limba română. Filmele nu sunt recomandate persoanelor sub 12 ani.

Accesul în sală se face la ora 18:50. Evenimentele încep la ora 19:00. După începerea proiecției, nu se va mai permite accesul în sală.

Evenimentul este organizat de PRISMA PRODUCTION PRO, în colaborare cu Ambasada Japoniei și Centrul de Studii Româno-Japoneze Angela Hondru, cu sprijinul Tipomedia.ro și Spark România.

Festivalul de animatie japoneza IZANAGI - Japanese Film Festival 2019

Asadar, Festivalul de animatie japoneza IZANAGI – Japanese Film Festival se desfasoara intre 22 si 24 noiembrie, la Arcub. Cu cine ma vad pe acolo? 🙂

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.