Festivalul de film Istoric Rasnov 2016

Festivalul de film Istoric Rasnov 2016

 

Relatia mea cu Rasnovul este una speciala. Am fost acolo vreo 3 ani la rand, prinzand PRIMA editie a Scolii de Vara (in 2012; in 2011, tot in Rasnov, fusesem la o alta scoala de vara). Daca nu stiati, Festivalul de film Istoric are si o scoala de vara unde o mana de studenti interesati de istorie (nu, nu sunt doar studenti de la istorie) participa la niste prelegeri extrem de interesante.

Am fost si in 2013, acela fiind ultimul an in care am poposit acolo.

Atmosfera era foarte faina, filmele foarte bune, multe dintre ele nefiind disponibile publicului larg. In plus, majoritatea proiectiilor aveau parte de dezbateri fie inainte, fie dupa, in cazul filmelor istorice fiind un lucru extrem de important.

Festivalul de Film Istoric

De ce Rasnov? E simplu: in cetatea de la Rasnov au fost filmate foarte multe filme istorice romanesti. Stiu de Nemuritorii, pe care l-am vazut chiar in Cetate, senzatia fiind extrem de misto: desi nu era film 3D, te simteai in film intr-un mod extrem de placut.

Anul acesta sunt 15 locuri pentru studenti, varsta maxima fiind 26 de ani. Pentru a fi selectat, va trebui sa trimiteti pe adresa mihai@mioritics.ro CV-ul vostru + un eseu de 1 pagina prin care sa spuneti „Ce subiect de film ai alege din perioada 1945-2015?”, urmand a va justifica alegerea. Va trebui sa indicati „Care este evenimentul/povestea/personajele? Ce mesaj ai vrea sa transmiti cu acest film? Care este motivatia”? Deadline-ul este 1 iunie.

Festivalul de Film Istoric_Scoala de Vara

Locul la Scoala de Vara inseamna cazare si masa, proiectiile fiind oricum cu intrare libera (deci cine are chef si timp de festival, poate merge pe cont propriu la Rasnov).

Marele meu regret este ca nu mai sunt nici student (desi, ca sa glumesc putin, asta s-ar putea rezolva) si nici nu (mai) corespund ca varsta. Pacat, tare faina este Scoala de Vara.

festivalul-film-istoric-rasnov

Festivalul de Film Istoric Rasnov 2016 se desfasoara in perioada 29 iulie – 7 august, la Cinematograful Amza Pellea din Rasnov si sus la cetate (proiectiile de seara, de la cetate, sunt absolut fabuloase). Tema principala de anul acesta este (R)evolutie. Partenerii festivalului sunt Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, Institutul Roman de Istorie Recenta si Fundatia Calea Victoriei (unde tocmai am facut un curs de scenaristica). Mai multe detalii despre festival gasiti pe site-ul ffir.ro Salutari CINEMILE tuturor!

. 1 comentariu la Festivalul de film Istoric Rasnov 2016. Categories: Filme de festival, Rasnov 2016. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Festivalul de film Istoric Rasnov 2016

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.