Festivalul de film Next – scurtmetraje de calitate

Festivalul de film Next – scurtmetraje de calitate

 

 

V-am zis c-am facut un curs de scenaristica, nu? V-am zis c-am si scris un scenariu (pe care, daca am noroc, il voi si pune-n aplicare), nu? Eh, acum vine partea importanta, dar cu care mi-e un pic rusine: la capitolul scurtmetraje trebuie sa recuperez. Si la cele romanesti, si la cele straine.

Festivalul de Film Next 2016 LOGO

Pana acum la festivaluri le cam evitam. Ma duceam la cele romanesti, pentru ca auzisem ca romanii-s buni la asa ceva, dar si pentru a vedea ceva actori cunoscuti, dar pe cele straine le cam evitam. Am avut niste experiente usor nefericite, care, insa, n-ar trebui sa fie definitorii. Dar si niste experiente foarte faine, cu niste scurtmetraje care m-au lasat masca. Efectiv MASCA!

Festivalul de Film Next 2016

Anul asta, insa, m-am decis: merg la Festivalul de film Next. Perioada de desfasurare este 7-11 aprilie, iar locatiile de desfasurare sunt 9 (Cinema Horia Bernea din cadrul Muzeul Taranului Roman, Cinema Elvira Popescu, Cinema PRO, Institutul Cultural Roman, Arcub Gabroveni, Club Control, Carturesti Verona, J’ai Bistrot, Deschis Gastrobar). Am inteles ca va fi o selectie de scurtmetraje nordice pe care abia astept sa le vad. Daca-s la fel de bune precum lungmetrajele nordice, s-ar putea sa am noroc.

Festivalul de Film Next

Anii trecuti, cumva, am ratat festivalul asta: ba nu ma atragea ideea unui festival exclusiv de scurtmetraje, ba nu am fost in Bucuresti (cum a fost cazul anul trecut), ba m-am luat cu altele si am uitat de el. 2016 e anul in care imi voi face debutul la Festivalul de Film Next. Si, ca sa fiu in ton cu blogul, CINEMIL insoteste p-asta mare si blond? Mana sus (cea virtuala, bineinteles) cei care vor merge p-acolo. Sa ma trageti de maneca si sa schimbam cateva pareri. Si, eventual, sa dati cu pietre daca este ceva ce v-a displacut p-aici. Zic. Salutari CINEMILE tuturor!

. Niciun comentariu la Festivalul de film Next – scurtmetraje de calitate. Categories: Filme de festival, Next 2016. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.