The Forest – Padurea Blestemata

Introducere The Forest – Padurea Blestemata

Nu sunt fan al filmelor horror, nu as pune niciodata un horror drept filmul meu preferat. Cu toate astea, mi-am propus sa ma apuc serios de acest gen. Sunt, insa, greu de miscat, deci va trebui sa fie un horror cu adevarat infricosator sa ma impresioneze. E drept, mai am un defect: nu-mi plac horror-urile scarboase, adica alea cu persoane desfigurate, cu membre zburand prin aer si chestii de genul. Vreau sa ma sperii, nu sa-mi fie greata. In plus, caut (prea mult) logica in filme, in multe cazuri horrorurile avand fracturi logice evidente.

The Forest – Padurea Blestemata imi parea a fi un horror avand la baza o poveste interesanta. Interesanta si logica in acelasi timp.

Padurea Blestemata Captura

Rezumat The Forest – Padurea Blestemata

Padurea Aokigahara, aflata la poalele muntelui Fuji, din Japonia, este un loc unde se intampla lucruri paranormale. Este locul preferat al sinucigasilor, dar s-a dus vorba si ca ar fi bantuit de fantome.

In filmul The Forest – Padurea Blestemata intalnim povestea a 2 surori gemene: Sara afla ca Jess a fost data disparuta si ca ultima oara a fost vazuta intrand in padure. Se duce s-o caute si s-o salveze. Sara sustinea ca simte cand Jess are nevoie de ajutor si, mai ales, simte cand inima ei inca bate. Este convinsa ca inca e in viata, asa ca se duce s-o caute pentru a o salva. Cum va ajunge ea acolo, ce gaseste in acea padure si, mai ales, va reusi s-o salveze? Ramane sa descoperiti singuri vazand filmul.

Padurea Blestemata

Puncte de interes The Forest – Padurea Blestemata

 • Padurea Aokigahara exista in realitate. Detalii despre acel loc gasiti aici si aici.
 • Filmul, insa, nu a fost turnat acolo, ci undeva in Cehia. Pur si simplu japonezii nu au permis filmarea acolo.
 • Filmul a fost promovat in multe locuri ca fiind bazat pe fapte reale. In afara de existenta padurii si, eventual, a posibilitatii ca doua surori gemene sa poata comunica intre ele, povestea, in sine, este inventata. Da, insa, bine, acel anunt de la inceput „Bazat pe fapte reale”.
 • Ca-n multe filme cu surori gemene, avem un dublu rol. Aici este vorba de Natalie Dormer.
 • Regizor este Jason Zada, aflat la debutul in lungmetraj (ca regizor mai avand la activ alte 3 scurtmetraje).
 • Durata relativ scurta, 87 de minute, ma facuse, inainte de film, sa oscilez intre Pare un film usurel, are durata unei comedii simplute si Vor fi 87 de minute extrem de intense. Hai sa vedem de ce am avut parte cu exactiate 🙂

Natalie Dormer The Forest Padurea Blestemata

Puncte tari The Forest – Padurea Blestemata

 • Povestea mi se pare extrem de misto. Este logica, este realista (chiar daca nu reala) si este misto spusa.
 • Interpretarile au reprezentat niste surprize placute. Actorii nu sunt unii de prim-plan, insa intepretarile lor sunt de top.
 • Filmul este imprevizibil, avand un final pe care nimeni n-ar fi pariat. Nu va zic nimic altceva, spun doar, pentru a nu stiu cata oara, ca apreciez filmele imprevizibile.

The Forest

Puncte slabe The Forest – Padurea Blestemata

Punctele slabe se rezuma intr-o singura propozitie: simti ca ai fost mintit.  Sunt 3 minciuni evidente:

 • NU este horror. Este thriller, unul bun, dar nu horror. Sau nu este horror in intelesul meu.
 • Nu e o poveste reala. Este o padure reala, unde un scenarist si-a imaginat o poveste cu 2 surori gemene. Multe surori gemene simt cand cealalta are probleme, nu este nimic anormal in asta, insa filmul NU ar trebui prezentat ca Bazat pe fapte reale.
 • In film nu vedem nici muntele Fuji, nici celebra padure Aokigahara. A fost filmat in Cehia, iar peisajele sunt, cumva, asemanatoare. Nimic grav, nu mi-as fi dorit ca echipa de filmare sa intre in padure si sa se sinucida, dar mi-ar fi placut sa se spuna clar adevarul.

Legat de aceste minciuni (fie ele si omisiuni), mi-am amintit un fel de banc. Cica se gandesc producatorii cum sa faca un film horror. Primul lucru: punem fantome. Al doilea lucru: un loc blestemat. Al treilea lucru, sa se inspaimante oamenii de-a binelea: scriem ca filmul e bazat pe fapte reale. Cam asa s-a intamplat si cu The Forest – Padurea Blestemata.

The Forest Padurea Blestemata captura

Opinii The Forest – Padurea Blestemata

The Forest – Padurea Blestemata este un film bun. Are o poveste misto, bine scrisa, bine spusa si bine interpretata. Este plin de suspans si imprevizibil, inca o bila alba pentru film. Pacat ca este prezentat aiurea, horror bazat pe fapte reale, cand adevarul este cu totul altul. Ramane un film bun, pe care merita sa-l vedeti, insa mi-as fi dorit sa fie prezentat mai sincer. Ca sa pastrez comparatia pe care am mai facut-o in cateva cazuri: mi se vinde un borcan de magiun, desi inauntru se afla dulceata de visine. O dulceata excelenta, pe care o mananci cu placere, dar care nu e, oricum ai lua-o, magiun de prune.

The Forest Padurea Blestemata

Despre The Forest – Padurea Blestemata au mai scris Andrei Dinu, Andreea Mihaila, AngelaSuperGulia si Bogdan Daradan.

The Forest – Padurea Blestemata a intrat din 8 ianuarie in cinematografe, fiind adus in Romania de InterCom Film. Salutari CINEMILE tuturor!