Fusi – Un munte de virginitate

Fusi – Un munte de virginitate

Fusi Un munte de virginitate POSTER ROMANIA

Introducere Fusi – Un munte de virginitate

Recunosc ca titlul filmului mi-a starnit zambetul. Anticipasem, in mare, despre ce este vorba, lucru care nu-mi dau seama cat este de bine pentru film. Titlul original, Fusi, in fapt numele personajului principal, era, intr-adevar, oarecum sec, dar nici titlul ales de romani nu-mi surade: este, deopotriva, amuzant, neserios, cu un pic de spoiler si, cumva, deloc comercial. Sper sa gresesc, dar parca nu te imbie sa te duci la cinema vazandu-l.

Altfel, un film nordic, o coproductie Danemarca-Islanda, bine vazut de critici, nu putea fi decat un film interesant.

Film Fusi Un munte de virginitate

Rezumat Fusi – Un munte de virginitate

Fusi este un copil ajuns la 40 de ani. Inca locuieste cu mama si, cumva, refuza sa se maturizeze. Trece robotic prin rutina fiecarei zile. Singurele activitati in afara programului de lucru sunt jocurile: fie alaturi de un prieten, cu care se joaca de-a razboiul pe o masa mare, fie cu o masinuta teleghidata, pe care si-o cumpara de la magazin.

Rutina lui Fusi este sparta de 2 persoane de sex feminin: fetita unui vecin si o femeie cunoscuta la cursul de dans. Vor reusi cele 2 sa-l schimbe pe Fusi?

Partea importanta, cu un pic de spoiler, dar trebuie sa explic titlul: la 40 de ani Fusi era inca virgin.

Fusi un munte de virginitate FILM

Puncte de interes Fusi – Un munte de virginitate

Sunt puse doua probleme, intr-un mod extrem de interesant: problema relatiei mama – fiu, de la ce punct incolo devine ea nociva, si problema robotizarii. Fusi era, dupa mine, un robot, care facea totul mecanic si care, cumva, isi pastra umanitatea doar pentru a se juca (cu masinute cu telecomanda sau de-a razboiul cu un prieten).

Fusi Un munte de virginitate

Puncte tari Fusi – Un munte de virginitate

  • Scenariul si regia sunt principalele puncte tari ale filmului. O poveste foarte interesant scrisa, care te tine cu sufletul la gura pana la final. Nu in sensul unui film de actiune, ci intr-un mod diferit. Interesant, antrenant, dar diferit.
  • Trei personaje foarte bine interpretate: Fusi, mama lui Fusi si noua sa prietena. Daca ma intrebati pe mine, cel mai bine este jucata prietena depresiva. Cumva, ea avea rolul cel mai greu.
  • Durata scurta face filmul extrem de alert. Nu-ti dai seama cat de repede trec minutele.

Un munte de virginitate FUSI

Puncte slabe Fusi – Un munte de virginitate

  • Cumva, personajul lui Fusi este scris ciudat. Se insinueaza ca Fusi ajunsese asa cum era STRICT din vina celor din jurul sau (in special a mamei sale). El era altfel un monument de bunatate, singurul sau defect fiind timiditatea. Nu neg ca acest personaj ar exista ori ar putea exista. Incerc doar sa vad partea educativa a lucrurilor: oricine ajunge in situatia aia ar trebui, intai si intai, sa se uite la el si sa dea vina pe el, nu pe cei din jurul sau. Oricat de ciudat ar suna, Fusi este un personaj mult prea pozitiv construit.
  • Finalul imi displace: este mult prea neclar. Poate-s eu obisnuit cu filmele americane, insa nu prea inteleg finalurile acestea (mult prea) deschise.

Opinii Fusi – Un munte de virginitate

Fusi – Un Munte de virginitate este tipul de film caruia ii gasesti putine defecte, despre care poti spune o tona de lucruri bune, dar pe care cu greu il poti recomanda cuiva. E o drama care te deprima, chiar daca nu se intampla chestii cu adevarat tragice. Iti da de gandit filmul, il apreciezi pentru cum e facut, dar nu e in niciun caz un film pe care sa-l recomanzi calduros prietenilor. Sunt curios in tarile sale de origine ce succes a avut.

Fusi – Un Munte de virginitate este de ieri, 18 martie, in cinematografe, fiind adus in Romania de Freealize. Salutari CINEMILE tuturor!

. 2 comentarii la Fusi – Un munte de virginitate. Categories: 2015, 2016, Filme noi. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

2 thoughts on “Fusi – Un munte de virginitate

    1. Nu ma gandesc la companii cand vad un film. Nu am mindset de business, cum ar zice unii.

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.