Pariuri pe filme – nu totul este previzibil la Premiile Oscar

Pariuri pe filme – nu totul este previzibil la Premiile Oscar

 

 

Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, spune un proverb foarte cunoscut. Cam asa a fost si la Oscar-urile din acest an, daca este sa comparam ceea ce asteptau analistii caselor de pariuri si ceea ce au votat cei peste 6000 de membri ai Academiei Artelor si Stiintelor Cinematografice din Statele Unite ale Americii.

Dincolo de unele chestii 100% predictibile (de exemplu Oscar-ul lui Leonardo diCaprio), alte cote propuse de diversele case de pariuri online se pare ca nu au fost in echilibru cu rezultatele competitiei. Interesant este ca previziunile tineau cont si de date legate de profilul personal al membrilor juriului – 93% dintre votanti sunt albi, 76% sunt barbati, iar varsta medie este de 63 de ani.

Unibet

Astfel, cel mai bun film a fost desemnat Spotlight si nu favoritul caselor de pariuri, care era The Revenant. La Unibet, una dintre casele de pariuri de top in Europa, prezente cu licenta si in Romania, cine paria pe Spotlight ar fi castigat de 3,5 ori suma pariata. Au mai fost si alte rezultatele care ar fi adus pariorilor sume marisoare (si care ar fi generat pierderi celor care ar fi pariat pe cotele mici, sperand la castiguri usoare).

Aceste lucruri sunt demne de subliniat in conditiile in care multi spun ca Oscarurile sunt extrem de previzibile. Desigur, nu prea apar surprize enorme, caci voturile membrilor Academiei nu pot fi total diferite de sentimentul general al publicului (si nici nu ar trebui sa fie). Dar uneori, daca doar analizezi o persoana prin astfel de date (sex, varsta etc) nu inseamna ca ii poti intui clar preferintele. Suntem atat de multe nise astazi chiar si pe acelasi profil personal. Pot fi si doi frati gemenii pana la urma, crescuti in aceleasi conditii, care ajung sa aiba preferinte diferite in materie de muzica, filme si nu numai.

Leo dicaprio Oscar 2016

Pentru industria cinematografica, nimic nu este mai presus decat Premiile Oscar. Pana la urma, americanii au dus industria de film la nivelul la care se afla acum. Pana si la noi, in Romania, o tara europeana, cele mai multe filme de la cinema si de la TV sunt filme made in USA. Ceremonia de acordare a Premiilor Oscar este televizata inca din anul 1953, iar acum se transmite in aproape toate tarile din lume (probabil fara exceptii triste gen Coreea de Nord).

Acum e randul vostru: v-ati baga la niste pariuri pe filme? 🙂

. Niciun comentariu la Pariuri pe filme – nu totul este previzibil la Premiile Oscar. Categories: Cinemilii speciale. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.