Goosebumps
Goosebumps
Introducere Goosebumps
Refuz sa inteleg traducatorii de filme. Unele titluri nu pot fi traduse, eu sunt resemnat cu acest gand. Ei, insa, o tin pe-a lor: majoritatea titlurilor trebuie sa aiba nume si in romaneste. Nici macar filmele romanesti cu nume in engleza, Selfie, Love Building ori Killing Time, nu ii pot convinge de acest lucru. In acest caz, a fost adoptata o varianta des intalnita: titlul original urmat de o explicatie. A iesit Goosebumps: Iti facem parul maciuca, un titlu care mie mi-a provocat, initial, o ras isteric. Oare nu putea ramane doar Goosebumps?
Rezumat Goosebumps
Din pacate, rezumatul in cazul acestui film poate deveni extrem de usor spoiler. Prefer sa dau cateva personaje de care veti avea parte in film: scriitorul R.L. Stine (celebru in SUA pentru cartile sale destinate celor mici), Zach Cooper (un adolescent nevoit sa se mute intr-un oras mic), Hannah (o tanara ciudata, care locuia alaturi de celebrul scriitor), Champ (coleg de scoala cu Zach), mama lui Zach (directoare adjuncta), cativa politisti, multi elevi si cativa monstri (dintre care mi-au ramas in minte Piticii de Gradina, nu d-alta, dar de mai mult timp sunt intrigat de importanta data acestora de catre diversi oameni cu bani). Cum interactioneaza aceste personaje si ce se intampla intr-un final va las pe voi sa descoperiti.
Puncte de interes Goosebumps
- Primul film care mi-a venit in minte a fost Jumanji. Pot fi gasite, insa, asemanari si cu seria Night at the Museum. Trebuie sa mergeti sa vedeti asemanarile (foarte mari zic eu).
- Filmul Goosebumps are o „istorie” interesanta: este bazata pe o intreaga serie de carti scrisa de celebrul Stine. Toate cartile au fost ecranizate intr-un singur film. Totusi, ele mai fusesera ecranizate candva intr-un serial animat. In Romania cartile au aparut la Editura Rao.
- O nota destul de mare pe IMDB pentru un film de genul acesta: 7.
- O chestiune interesanta: scriitorul R.L. Stine este printre scenaristii acestui film.
Puncte tari Goosebumps
- Filmul te atrage, intai si intai, prin simplitate: o poveste banala, nu chiar originala, insa spusa cu atata putere incat convinge nu doar pe cei mici, ci si pe cei mari.
- Un film EXTREM de bine jucat. Vom mai auzi de actorii din acest film.
- Efecte 3D bune. Puteau fi mai bune, dar oricum peste medie.
- O combinatie interesanta de sentimente pe care acest film ar trebui sa ti le starneasca: teama, ras, plans. Iar acel cuvant, teama, trebuie vazut din perspectiva unui copil. Pentru cei mici s-ar putea dovedi un film chiar infricosator.
- Se desfasoara intr-un ritm extrem de alert: se simte ca in aproape 2 ore au fost parcurse mai multe carti. Nimic nu pare tras de par ci, dimpotriva, traim cu senzatia ca ni s-a spus foarte putin. Exact ca-n copilarie, cand adultii ne citeau povesti sa ne adoarma: ni s-au sarit, parca, multe pasaje. Vrem mai mult! 🙂
Puncte slabe Goosebumps
Fara sa fie un film perfect, singurele defecte evidente ale acestui film sunt, dupa mine, traducerea si trailerul. In rest, nu stiu daca ar putea fi schimbat ceva la el. Totusi, parca-mi pare rau ca o serie atat de misto a fost deja incheiata. Sau putem avea parte de surprize? 🙂
Opinii Goosebumps
Goosebumps este o surpriza placuta pentru mine. Avand in vedere seceta de filme de genul, e clar ca devine un must see. In sufletul meu sper la o continuare, desi sunt constient ca riscul sa strice acest film este mare. Despre Goosebumps au mai scris Andreea Giuroiu, Angela si Andreea Mihaila.
Goosebumps este deja in cinematografe, din 13 noiembrie, fiind distribuit in Romania de InterCom Film. Ca sa inchei in tonul traducerii titlului, va mai spun doar atat: va transmit salutari care iti vor face parul maciuca!
2 thoughts on “Goosebumps”