Haos la Versailles

Haos la Versailles

Haos la Versailles POSTER

Introducere Haos la Versailles

Haos la Versailles este un film ce vrea sa evidentieze viata la curtea regelui Ludovic al XIV-lea si mai ales construirea faimoaselor gradini de la  Versailles. Filmul este ce-l de-al doilea din cariera de regizor al lui Alan Rickman si aduce impreuna nume importante precum Stanley Tucii si Kate Winslet.

Rezumat Haos la Versailles

Povestea filmului Haos la Versailles este una destul de simpla: regele Ludovic al XIV-lea da ordine sa se creeze perfectiunea in gradinile noului sau palat, Versailles. Dintre toti canditatii alesi sa dea un interviu pentru aceasta ocazie singura femeie, Sabine de Barra reuseste sa obtina slujba, chiar daca contracanditatii sai considera ca o femeie nu poate face munca unui barbat. Tot filmul se bazeaza pe constructia noilor gradini, pe intrigile de la curtea regala, dar si pe relatiile amoroase ce apar la tot pasul.

Puncte de interes Haos la Versailles

 • Distributia din care fac parte nume mari ale cinematografiei
 • Regia este facuta de Alan Rickman, pus in postura de regizor pentru prima data dupa 18 ani.
 • Replicile actorilor sunt de-a dreptul savuroase, aceastea facandu-ne pe cei prezenti in sala sa izbucnim de nenumarate ori.
 • Cu toate ca are aproximativ 120 de minute, filmul nu plictiseste nici macar o clipa

Puncte tari Haos la Versailles

 • Cadrul natural  va reusi sa il impresioneze si pe cel mai greu de impresionat dintre spectatori
 • Scena finala a filmului nu poate sa scape nimanui, din punctul meu de vedere aceea este scena cea mai buna a ecranizarii. Intalnim aici exact imaginea paradisiaca despre care ni se vorbeste la inceputul filmului: muzica, cadrul natural si dansul actorilor fac ca finalul sa fie unul foarte reusit.
 • Durata filmului reprezinta si ea un punct tare al ecranizarii pentru ca nu sunt adaugate scene de umplutura, filmul merge pe o singura directie iar sfarsitul „apare” exact atunci cand este nevoie de el, niciun minut mai devreme sau mai tarziu.
 • Scena din gradina cu pere este cea mai amuzanta din tot filmul si este scena pe care fiecare o va viziona cu un interes imens tocmai pentru ca acolo se intalnesc pentru prima data doua dintre personajele principale ale filmului.

Puncte slabe Haos la Versailles

 • Unul dintre cele mai importante mistere ale filmului: fetita fantomatica, ar fi necesitat o atentie mai mare din punctul meu de vedere. Mi-a placut ideea, am inteles de ce a fost nevoie de aceasta fetita aici, dar viziunile si momentele in care se vorbea despre acest copil mi s-au parut putin fortate.
 • Deoarece actiunea se deruleaza la curtea regelui, filmul contine multe imagini cliseice precum tradarea si aparitia unei idile intre personaje ce initial nu aveau nimic in comun.
 • Exista personaje care au disparut brusc din scena, care au aparut pentru cateva clipe la inceputul filmului iar apoi nu s-a mai discutat de ele, ramanand un mister total.

Opinie Haos la Versailles

Filmul Haos la Versailles a fost unul care poate sa placa oricui. Imaginile surprinse si jocul actoricesc merita toti banii iar durata lui este una acceptabila asa ca nimeni nu se va uita la ceas din 5 in 5 minute sa se intrebe cat a mai ramas. Ecranizarea este un must see al anului tocmai pentru frazele pline de umor ale anumitor actori, dar si pentru cadrul natural absolut superb care te face sa intelegi de ce Lodovic al XVI-lea isi dorea sa recreeze Paradisul.

Articolul despre filmul Haos la Versailles a fost scris de catre Andreea Nicoleta Mihaila. Ea poate fi citita pe blogul personal Dudus Uita sa Viseze. Filmul Haos la Versailles intra de azi in cinematografele din toata tara, fiind distribuit in Romania de RoImage. Salutari CINEMILE tuturor!

. 1 comentariu la Haos la Versailles. Categories: 2015, Filme noi. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Haos la Versailles

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.