Ziua Star Wars

Ziua Star Wars

Star Wars Day

Astazi, 4 mai, este ziua Star Wars. Pentru prima oara, ea va fi sarbatorita SI in Romania (aici detalii despre un eveniment misto din Mall Baneasa ce va avea loc intre orele 15 si 20). Cu aceasta ocazie, am zis sa va zic cateva chestii personale legate de Star Wars. Sunt in numar de 3.

1. Star Wars a fost, daca nu ma insel, primul SF vazut de mine. Ma rog, primul SF care mi-a placut. Star Trek nu m-a prins din prima si nici acum nu pot spune ca-s mare fan. Star Wars a fost, insa, un fel de SF introductiv si nu-s singurul care a inceput sa se initieze in SF-uri cu aceasta serie.

2. Sa stabilim, un pic, ce inseamna fan. Mie imi plac filmele. Imi plac multe filme, pe unele, insa, am energia, rabdarea si pasiunea sa le revad. Unele filme mi-au placut, dar raman acolo, o amintire. Pe altele le-am vazut si revazut de multe-multe ori. Iar in cazul seriilor am un obicei: cand apare urmatorul le revad pe cele din urma. Sa fiu la curent. Ceea ce cred ca voi face si anul acesta.
Nu am fost niciodata FAN INFOCAT. Nu mi-am dorit niciodata sa fiu vreun JEDI si, sincer, nu prea i-am inteles pe acei fani infocati. Fratilor, ESTE DOAR UN FILM! Din acest motiv, imi plac multe filme, dar nu sunt in niciun fan-club (sau, ma rog, dac-am dat like unor pagini de facebook se cheama ca-s intr-un fan-club?).

3. Ca Fan Star Wars ma declar impotriva continuarii acestei serii. Seria a fost diluata pana a ajuns ceva ultra-comercial. Iar filmul care va aparea la toamna, reinvierea seriei, va fi facut de … DISNEY! George Lucas NU va mai fi regizor. La modul sincer, presupunand ca va iesi bine (desi am dubii), din punctul meu de vedere NU va fi Star Wars. Ganditi-va altfel: un prieten de-al vostru are o idee. Buna sau proasta, dar e ideea lui. Voi il cunoasteti, il recunoasteti pe el in acea idee. Pentru ca prinde, cineva ii cumpara ideea. Pentru toti ceilalti va parea, poate, cool, dar pentru voi va parea o copie nereusita. Eh, mie asa-mi par toate continuarile acestea nefiresti. Daca X are o idee buna, s-o ia de la 0, s-o creasca si sa devina la fel de importanta precum alta idee.

Da, ii inteleg pe cei care-si vand ideile, bravo lor ca incaseaza bani. Dar ca spectator si ca fan (sau semi-fan, cum mi-a zis un amic) am dreptul sa aleg ce filme sa vad si ce filme sa-mi placa.

In final, va las cu un clip misto facut de AnneMarie cu cativa fani Star Wars, dar si cu articolul scris de mine acum cateva luni.

Acum astept sa-mi spuneti si voi, de Ziua Star Wars, care este relatia voastra cu aceasta serie. Salutari STELARE tuturor! 🙂

. Niciun comentariu la Ziua Star Wars. Categories: Cinemilii speciale. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.