Hell or High Water – Cu orice pret

Hell or High Water – Cu orice pret

Cu orice pret Hell or High Water POSTER ROMANIA

Introducere Hell or High Water – Cu orice pret

Am organizat un concurs (incheiat intre timp) prin care ceream cititorilor sa-mi recomande cateva westernuri bune. Recomand articolul in cauza chiar daca nu mai este activ concursul. Fix asta e motivul: sa vedeti cateva propuneri de Westernuri. Repet ce am zis: la capitolul asta am de recuperat.

Legat de ce stiam eu despre Hell or High Water – Cu orice pret inainte de vizionare, zic doar atat: ca e un western extrem de apreciat de critici. Si ca are cativa actori buni in distributie. In rest nimic, ceea ce insemna faptul ca era inca loc sa ma surprinda. In ambele sensuri. Ce am vazut va zic in randurile urmatoare.

Cu orice pret Hell or High Water Western

Rezumat Hell or High Water – Cu orice pret

Cu riscul de a face un pic de spoiler, va dau mai multe din casa. Asadar, doi frati se reintalnesc dupa disparitia mamei lor pentru a salva ferma familiei. Ferma urmeaza a fi luata de banca, asa ca ei trebuie sa faca rost de o suma de bani (nici prea mare, dar nici prea mica) pana intr-o anumita zi. Solutia aleasa de ei era spargerea mai multor sedii ale … aceleiasi banci, de unde urmau sa iei bancnote mici, nu tenacuri mari, ca sa nu li se poata lua urma.

Ei profita de naivitatea bancii in ceea ce priveste masurile de precautie, insa cat de curand ei vor trebui sa infrunte un politist in prag de pensionare, o nuca mai tare decat se asteptau ei. Cum se va termina totul ramane sa descoperiti singuri 🙂

Puncte de interes Hell or High Water – Cu orice pret

 • Un western modern, neo-western conform unor clasificari, care are toate elementele unui western clasic. Mai putin caii, inlocuiti acum de modernele masini (mai eficiente si mai sigure in caz de impuscaturi).
 • O distributie care cu siguranta atrage atentia: Chrs Pine si Ben Foster sunt cei 2 frati, in timp ce Jeff Bridges este batranul politist.
 • Regizor despre David Mackenzie. Dintre toate filmele acestuia, mie imi este cunoscut doar Starred Up, din 2013, film ce nu a intrat oficial in circuitul cinematografelor din Romania.
 • Durata este 102 minute, desi, personal, ma asteptam, in acest caz, la un film mai lung.
 • Scoruri extrem de mari pe site-urile de profil: 82 pe metacritic, 8 pe IMDB si 100% pe RottenTomatoes. Foarte-foarte bine vazut de critici.

Cu orice pret Hell or High Water Jeff Bridges

Puncte tari Hell or High Water – Cu orice pret

 • Ideea de baza mi se pare tare: banca X vrea sa ia averea familiei, asa ca ma duc sa jefuiesc FIX banca X, pentru ca apoi sa merg cu banii la aceasta banca sa-mi rascumpar averea. Ulterior, fac un cont, ati ghicit, la aceeasi banca, pentru a fi administrat de urmasii mei. Tare sau nu?
 • Ideea de haiducie moderna este mai evidenta decat in multe alte filme: nu furam de la voi, furam de la banca. E drept, asta este intentia. Poate fi pusa intocmai in practica aceasta intentie?
 • Cei 3 actori mari au interpretari de zile mari. Magistrali toti 3. Magistrali.
 • Atmosfera generala este una superba. Ritmul general al filmului, muzica, partea vizuala, totul este superb. Fanii genului vor fi incantati de ceea ce vor vedea.
 • Daca-n alte filme dezavuez sangele curs inutil, aici pot spune ca fiecare foc de arma este tras cu folos. Mai mor oameni in schimburile de focuri, multi sunt nevinovati, insa totul pare, aici, calculat. Nu vezi sange peste tot, peiorativ sau nu, vezi ca se trage doar de dragul de a se trage. Totul are logica, totul este cu sens.
 • Tipul de film inteligent, unde apreciezi ingeniozitate, chiar daca ea este folosita in scopuri deloc legale. Daca sunt sau nu morale este de discutat.
 • Destul de imprevizibil, cu greu poti intui finalul sau. Bine, asta tot in cadrul termenului general de Film Inteligent intra. Un film inteligent este si imprevizibil.
 • Mi-e greu sa afirm ca avem personaje negative aici. Fiecare, in felul sau, vrea sa faca bine. Si face, intr-o oarecare masura. Nu-mi plac filmele in care avem personaje eminamente pozitive si personaje eminamente negative, imi plac nuantele, imi plac culorile, imi place sa mi se dea mie posibilitatea sa decid, conform propriilor standarde, cine e bun si cine e rau. Deci da, imi place modul in care-s construite personajele, niciunul nefiind, din start, 100% rau.

Cu orice pret Hell or High Water

Puncte slabe Hell or High Water – Cu orice pret

Doar doua puncte slabe am gasit acestui film:

 • Un ritm poate prea scazut. Multi cinefili, neobisnuiti cu genul, se pot plictisi.
 • Iarasi o traducere aproximativa: Hell or High Water a fost tradus … Cu orice Pret. Logica imi scapa.

Opinii Hell or High Water – Cu orice pret

Pentru mine, Hell or High Water – Cu orice pret este unul dintre cele mai bune filme Western din ultimii ani. Mai bun decat Revenant (supra-evaluat), mai bun, ca Western, chiar si decat Cei 8 Odiosi. Bun film. Chiar foarte bun.

Hell or High Water – Cu orice pret a intrat de ieri, 12 august, in cinematografe, fiind adus in Romania de RoImage. Salutari CINEMILE tuturor!

. 1 comentariu la Hell or High Water – Cu orice pret. Categories: 2016. Tags: , , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Hell or High Water – Cu orice pret

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.