Home – Acasa

Home – Acasa

Home Acasa POSTER

Introducere Home – Acasa

Nu stiam prea multe despre animatia Home – Acasa. Fusesem ferit de trailer la vizionarile la care fusesem, deci puteam merge linistit sa fiu surprins. Daca nu stiati, eu NU vad aproape niciodata trailere acasa. Singurele trailere pe care le vad sunt cele din sala de cinema.

Rezumat Home – Acasa

Doua rase de extraterestrii erau in plin razboi. Boov, una dintre rase, crede ca si-a gasit refugiul pe Pamant. Se apuca de colonizat Planeta si de mutat oamenii din locurile acaparate de ei. Planurile sunt date peste cap de o pustoaica, Tip, care impreuna cu Oh, un Boov fugar, reusesc sa afle intregul adevar si sa restabileasca ordinea in Galaxie.

Animatia Acasa

Puncte de interes Home – Acasa

 • Desi in Romania va rula DOAR dublat, vocile originale sunt cel putin interesante, cu Jennifer Lopez si Rihanna in prim-plan. Vocile romanesti nu sunt atat de cunoscute, Letitia Vladescu si Adina Lucaciu nefiind la nivelul „originalelor”. Sper, totusi, ca pe DVD vom putea vedea (si) versiunea originala.
 • O nota destul de mare pe IMDB, 6.9. Premise interesante zic.
 • Animatia are la baza volumul pentru copii „The True Meaning of Smekday”, scris de Adam Rex.
 • Boov-i isi schimba culoarea in functie de stare, acest lucru functionand si ca detector de minciuni.  Vazand filmul mi-am amintit de bratarile care-si schimba culoarea in functie de stare.

Puncte tari Home – Acasa

 • Frumos colorata. Copiii vor adora acest aspect.
 • O coloana sonora extrem de buna si extrem de adaptata contextului. Nu zic mai multe, va las s-o descoperiti. Zic, insa, faptul ca veti putea asculta cantecele originale, dublajul fiind doar la replici (mai sunt filme unde au fost dublate si cantecele, iar rezultatul, in unele cazuri, a fost aproape de dezastru).
 • Mai putin previzibil decat ma asteptam. Nu m-a tinut cu sufletul la gura, dar nici nu am intuit fiecare pas al personajelor.
 • Efectele 3D sunt acceptabile, desi nu m-au dat pe spate nici ele.

Home Acasa

Puncte slabe Home – Acasa

 • Tipul de film mediocru, care nu te impresioneaza cu nimic. Personajele, TOATE, sunt seci, nu te dezamagesc, dar nu au nimic care sa te incante; efectele 3D sunt bune, dar nu te dau pe spate (in 2015 pot fi considerate chiar slabe); povestea e bunicica, dar nu are nimic sa te incante; muzica e buna dar avand in vedere ca 2 cantarete erau in film, cu vocile, ne asteptam la mai mult.
 • Pisica mi se pare caricaturizata. Arata oribil, cei care au creat-o au vrut, parca, sa ne arate cum sa NU faci o pisica in filmele de animatie. Toarce, pare gingasa, dar imi pare o pisica extraterestra. Desi de obicei oamenii apreciaza pisicile in filme si se ataseaza de ele, de aceasta data nu prea ai de cine sa te atasezi.
 • Filmul incepe destul de slab. Daca as fi fost acasa si as fi rulat DVD-ul probabil l-as fi oprit dupa 10 minute. La cinema am avut rabdarea sa stau pana la final.
 • Finalul este unul sa-i zicem ciudat. Nu e previzibil, dar nici nu m-a incantat.

HOME

Opinii Home – Acasa

Home – Acasa este tipul de animatie careia ii gasesti, in egala masura, calitati si defecte. Nu poti s-o urasti pentru ca-ti amintesti punctele ei tari, insa daca incepi s-o apreciezi prea mult iti dai seama de defecte. Neutralitatea este, oricum, cuvantul de baza: nimic nu te incanta pe de-a intregul, nimic nu te dezamageste complet.  Recomand Home – Acasa copiiilor, ei cu siguranta il vor aprecia mai mult.

Despre Home – Acasa au mai scris Sofia Frunza si Angela Alexandru.

Home – Acasa intra din 27 martie in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Odeon. Salutari CINEMILE tuturor!

. 1 comentariu la Home – Acasa. Categories: 2015, Animatii, Filme noi. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Home – Acasa

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.