Ingerii lui Charlie 2019

Ingerii lui Charlie 2019 este un update bine-meritat al seriei. Da, fix asta este: un update al seriei. Glumele nu sunt nici mai bune, nici mai proaste, ci sunt specifice acestor ani.

Acum, sa ne intelegem, depinde la ce ne raportam: la seria initiala, din anii 70, ori la reboot-ul/remakeul de la inceputul anilor 2000? Judecand strict pe baza lungmetrajelor, a filmelor de cinema, Ingerii lui Charlie 2019 este cel mai bun. Un pic mai bun decat restul, fara sa insemne ca seria in sine ar fi vreo capodopera.

Trebuie, de asemenea, sa precizez faptul ca nu am fost fan al seriei si ca nu mai tin minte mare lucru din filmele precedente. Serialul original, din anii 70, nu l-am vazut, insa am vazut ce a aparut nou, incepand cu anii 2000. Doar ca nu mai tin minte nimic. Totul este perfect uitabil. Lucru care se va intampla si cu acest film, neavand nimic memorabil in el.

Ingerii lui Charlie 2019

Feminismul, mai accentuat ca-n seriile anterioare, este firesc perioadei in care traim. Pentru unii si mai ales pentru unele, a fost deranjant faptul ca filmul nu s-a luat in serios. Ca in loc sa arate superioritatea femeilor intr-un film mega-serios, a cam luat la misto ideea. Si seria in sine, per ansamblu. Lucru adevarat, multi il vad, inclusiv peste hotare, ca un update parodic al francizei.

Interpretarile personajelor lasa de dorit, atat in cazul lui Patrick Stewart (cunoscut in special pentru rolurile Jean Luc Picard si Profesorul Xavier), cat si in cazul Kristenei Stewart (care, apropo, nu are nicio legatura de rudenie cu Patrick Stewart). In cazul primului vorbim despre o vizibila lipsa de chef, a parut un pensionar pus acolo doar ca sa-l vada postasul si sa-i aduca pensia, iar in cazul celei de-a doua vorbim despre o lipsa evidenta de talent.

Cu toate acestea, interpretarile celor 2 nu deranjeaza. Nu aveam pretentii de la acest film NICI din acest punct de vedere. Nici pretentii de realism nu avem (ori poate unii dintre voi aveti impresia ca o astfel de brigada este posibila si, eventual, chiar de dorit), drept urmare mergem la acest film cu pretentii de entertainment pur. Ne vom simti bine, vom rade, vom iesi plini de energie si de buna-dispozitie, insa vom uita repede acest film. Nu-i bai, va fi difuzat la greu pe TV in anii ce urmeaza, caci pare filmul ideal de duminica. Are niste momente care parca iti soptesc AICI URMEAZA PAUZA PUBLICITARA, drept urmare el pare gandit pentru tv, chiar daca ruleaza, cel putin momentan, in cinematografe.

Ingerii lui Charlie 2019

Acum, dilema mea e alta: daca mi-a placut un film cu atatea defecte evidente inseamna ca-s putin pretentios? Sau inseamna ca incep sa apreciez entertainmentul pur?

Oricum, mergeti sa vedeti Ingerii lui Charlie 2019. O sa va placa, o sa radeti, o sa va simtiti bine si o sa-l uitati. Veti reveni la acest articol, imi veti da dreptate. Apoi veti uita inclusiv acest articol. Ceea ce e firesc.

Ca bonus, inainte sa fi vazut filmul, am acceptat un exercitiu de imaginatie (in cadrul competitiei Super-Blog 2019), imaginandu-mi cum as face preselectia pentru ingeri. Ce a iesit ramane sa descoperiti singuri.

Ingerii lui Charlie 2019 intra in cinematografe fix de ziua mea, pe 29 noiembrie, fiind distribuit in Romania de InterCom Film.

ps: Ingerii lui Charlie 2019 are o regizoare aproape debutanta: Elizabeth Banks. De fapt, o actrita care mai si regizeaza. Aceasta pelicula este prima unde ea figureaza si ca scenarista (una dintre scenariste). Drept urmare, pretentiile sunt si mai mici in cele 2 privinte. Defectele sunt vizibile cu ochiul liber, nu are sens sa le enumar ori sa le scot in evidenta in vreun fel.

. 2 comentarii la Ingerii lui Charlie 2019. Categories: 2019. Tags: , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

2 thoughts on “Ingerii lui Charlie 2019

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.