Dan Constantinescu (SnakeEyes) despre Jumanji: Nivelul urmator

Desi imi propusesem sa ajung SI la vizionarea Jumanji: Nivelul urmator, programul nu mi-a mai permis. Am fost la un eveniment la Castle Films, cand e gata mini-filmuletul in care joc rolul unui serif, vi-l arat si va povestesc despre eveniment. La vizionare, insa, era deja Dan, care luase deja biletele si care ma astepta. L-am rugat sa ne spuna cum a fost filmul, el fiind un fan al seriei. Asadar, va las in continuare cu impresiile lui Dan Constantinescu ,cunoscut sub pseudonimul SnakeEyes in online:

Jumanji: Nivelul Urmator ne aduce ceva vechi, dar prafuit si demult uitat. Ni-l aduce in prim plan pe Danny De Vito intr-un rol de zile mari, mult mai episodic, daca-mi este permisa exprimarea, totusi, decat in Dumbo.

Am remarcat-o pentru prima data si pe Awkwafina care o joaca pe Ming, o hoata asiatica, luand pe rand atat rolul lui Spencer cat si al bunicului lui, Eddie. Rolul i se potriveste manusa si face ca prin mimica faciala si mersul ei schiopatat, prin care il imita pe Danny de Vito, sa te faca sa razi in hohote la fiecare aparitie a ei si la fiecare replica spusa. Un singur regret insa, mi-ar fi placut ca Danny Glover sa apara mai mult, dar una peste alta filmul nu depaseste prima parte ca valoare si lasa loc de o continuare, poate tot anul viitor, poate tot de Mos Nicolae (ori, eventual, de Craciun).

Povestea este mult mai incalcita decat prima parte, fiind vorba de un giuvaer pretios (lucru ce m-a dus automat cu gandul la Giuvaierul Nilului din 1985, film in care De Vito joaca alaturi de Michael Douglas) care pus in lumina soarelui face ca jocul sa fie castigat cand se striga JUMANJI. Pare destul de simplu la prima vedere, fiind de fapt destul de complicat. Protagonistii se inmultesc de data asta si au de infruntat o armata de animale care mai de care mai disperate (poate ne spun cei 4 scenaristi, printre care se numara si regizorul, motivul disperarii animalelor), un razboinic intitulat JURGEN CEL BRUTAL, un desert si un munte inzapezit mai inghetat decat in FROZEN.

Cu toate astea, Jumanji: Nivelul urmator este plin de umor si buna dispozitie de la un cap la altul, personajele se schimba intre ele de cateva ori de nu mai stii la un moment dat cine care e, si la final totusi ramai cu un gust amar cand te gandesti la bunicii ori la parintii batrani.

Raman in final 2 replici memorabile in tot haosul asta de comedie (prea „brutala” totusi, din punctul meu de vedere): „Eu raman aici, am 75 de ani si abia acum am invatat sa zbor.” si „Batranetea e un dar.” spuneau in incheiere cei doi monstri sacri Danny Glover si Danny de Vito.

Despre primul Jumanji, de fapt cel de acum doi ani, reboot-ul, am scris aici. Jumanji: Nivelul urmator intra in cinematografe de vineri, 6 decembrie, fiind distribuit in Romania de Intercom Film. Fiind vorba de Mos Nicolae, cred ca este o idee buna sa mergeti alaturi de cei mici la frumosul film 🙂

. Niciun comentariu la Dan Constantinescu (SnakeEyes) despre Jumanji: Nivelul urmator. Categories: 2019. Tags: , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.