Jack Reacher: Sa nu te intorci niciodata
Jack Reacher: Sa nu te intorci niciodata
Introducere + Rezumat Jack Reacher. Să nu te întorci niciodată!
Jack Reacher. Să nu te întorci niciodată! este un film de aventură, acțiune și crimă, regizat de Edward Zwick, pe baza romanului „Never Go Back” scris de către Lee Child. N-am citit cartea, deci nu pot spune dacă e mai bun sau nu decât cartea, așa că sunt curioasă și cum îi cartea, iar apoi să fac o comparație.
Jack Reacher (Tom Cruise) este un fost militar, maior, care se întoarce în sediu pentru o cină cu actualul maior, însă are parte de o mare surpriză. Noul maior, Susan Turner (Cobie Smulders), a fost arestat în baza unei acuzații injuste, de care nu era responsabilă. Iar Jack al nostru decide să o ajute pe cont propriu, fără ajutor specializat, dat fiind și faptul că este acuzat la rândul lui de o crimă pe care nu o comisese.
Aici începe aventura. Într-o lume a conspirațiilor, în care banul și nu interesele naționale contează, plină de nedreptăți, cu o multitudine de strategii de apărare a răufăcătorilor. Dacă reușește sau nu să demonstreze adevărul și să scape amândoi, veți vedea la cinema.
Puncte de interes Jack Reacher. Să nu te întorci niciodată!
Ca punct de interes, eu văd în principal povestea. E plină de intrigi și întorsături de situație. Apoi,într-o lume a conspirațiilor, scenariul pare chiar realist și deloc rupt dintr-o lume fantastică, ci chiar de pe fronturile de război actuale. Omul se luptă mai mult pentru bani, decât se luptă pentru drepturile omului, o națiune, egalitate și dreptate în general. Astea sunt doar povești de adormit copiii uneori. Adevărurile sunt mult mai ascunse și mai perfide. Da. Perfid cred că e fix cuvântul care ar putea descrie ce se întâmplă de fapt pe frontul de luptă (o acțiune binevoitoare, cu intenții ascunse ori răuvoitoare).
Ideea de „Să nu te întorci niciodată” mie mi s-a părut foarte interesantă. E cu dus și întors. Și e frumos dezbătută, ca mesaj, pe întreaga durată a filmului.
Puncte tari Jack Reacher. Să nu te întorci niciodată!
Din punctul meu de vedere, unul dintre punctele tari este că joacă Tom Cruise. E ceea ce trebuie în filmul ăsta. I se potrivește mănușă rolului – tipul bun cu atitudine de băiat rău, inteligent, bun strateg și mereu cu un pas înaintea celorlalți.
Apoi, în filmul ăsta apare un copil care demosntrează că uneori este mai util decât un adult și chiar mai deștept. Și că, deși pare că mai mult încurcă, el mai mult descurcă situația și are un rol chiar important în film.
Cea care o joacă pe Susan Turner, Cobie Smulders, e tare badass și dă un plus filmului, alături de Tom Cruise. Mie mi-a plăcut de ea. E tipul ăla de femeie puternic, care reușește într-o lume plină de bărbați. Desigur, n-ar fi reușit fără Jack Reacher să iasă din încurcătură, dar totuși.
Mie-mi plac scenele de bătaie și de spionaj. Așa că și astea-s un punct forte, chiar dacă de multe ori nu par cine știe ce.
Puncte slabe Jack Reacher. Să nu te întorci niciodată!
Uneori, anumite scene, sunt previzibile. Știi că o să se întâmple aia și aia și că apoi urmează ailaltă. Dar nu toate. Cum ar fi, spre exemplu, una dintre ultimele scene care formează deznodământul întregii aventuri.
Opinie personală Jack Reacher. Să nu te întorci niciodată!
Mi-a plăcut filmul. Îmi plac filmele „aproape” rupte din realitate. Filmele care, uneori, au rolul de a te aduce cu picioarele pe pământ, dar pe care noi le privim doar ca pe niște alte filme. Bine, eu sunt o fire din aia poate mult prea meditatoare și se gândește la orice ca la o posibilitate a purului adevăr. Oricum, conspirațiile există. Au existat dintotdeauna. Iar Jack Reacher. Să nu te întorci niciodată! este un film al conspirațiilor.
Apoi, mi s-a părut foarte bine realizat, ca poveste.
Articolul a fost scris de Daniela Bojincă. Filmul Jack Reacher. Să nu te întorci niciodată a intrat în cinematografe din data de 21 octombrie, fiind distribuit în România de RO Image.
2 thoughts on “Jack Reacher: Sa nu te intorci niciodata”