Jocuri in filme

Jocuri in filme

 

Scrisesem mai demult un articol pe care-l denumisem Movie Games. Scriam acolo despre jocurile devenite filme (urmeaza sa apara Warcraft), dar si despre filmele devenite jocuri (gen Harry Potter ori zecile de jocuri Star Wars). Acum voi vorbi despre ceva un pic diferit: vedem de atatea ori jocuri in filme. Niste neni se joaca, dar ce si, mai ales, DE CE se joaca?

Cele mai intalnite jocuri in filme sunt cele de actiune. Niste baieti rai, care trebuie sa omoare si-n viata reala, sunt filmati in timp ce fac asta virtual. Nu are importanta ca e Counter Strike ori alt joc (oricum daca n-ai jucat nu stii ce e), ideea e ca acestea, ca termen general, sunt cele mai intalnire jocuri in filme.

Ceea ce am zis mai sus se poate transforma in 90% dintre jocuri in filme sunt cele de actiune. Jocuri strategie sunt foarte putine, acelea fiind oricum in filme tematice (gen Jocul lui Ender). De ce nu sunt aceste jocuri interesante pentru regizori? Sa nu fie, oare, un prototip al gamerului care se joaca asa ceva?

Angry-Birds-Logo

Paradoxul cel mai mare este ca avem un joc Angry Birds intr-un film romanesc. Acesta este Love Building (in prima parte). Nu stiu daca aceasta plasare de produs a fost sau nu platita, as zice ca nu. Totusi, Love Building e o exceptie, in rest personajele din filmele romanesti NU se joaca. DELOC!

In rest, strict uitandu-ne la filme, nimeni nu joaca sport virtual (nu ma asteptam ca americanii sa joace FIFA, dar NHL ori NBA ar cam trebui), nimeni nu joaca strategie, nimeni nu joaca RPG-uri, nimeni nu joaca jocuri tip GTA.

GTA 5

Vazand aceasta saracie de jocuri in filme, imi vin in minte 3 intrebari:

1. Gamingul nu este o activitate definitorie pentru un personaj, negativ ori pozitiv? Adica nu l-ar defini un pic mai bine aspectul asta?

2. Este, cumva, un public COMPLET diferit? Cine se uita la filme nu (prea) se joaca, iar cine se joaca nu (prea) se uita la filme.

3. Cumva cei care fac filmele (regizori, scenaristi, producatori) sunt total lipsiti de cultura in ale gamingului? Pur si simplu habar n-au de existenta lor si de ce jocuri s-ar potrivi in peisaj.

Ma rog, ar mai fi una, pe care o pun, insa, cu jumatate de gura: cumva este un dezintere si in sens invers, adica jocurile nu au interesul sa investeasca intr-o plasare inteligenta intr-un film?

Va astept acum pe voi: ce jocuri in filme ati vazut si v-au ramas in minte? Si, mai ales, daca ati auzi de un joc intr-un film, v-ar tenta sa-l testati? Salutari CINEMILE tuturor!

. 2 comentarii la Jocuri in filme. Categories: Cinemilii speciale. Tags: , , , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

2 thoughts on “Jocuri in filme

  1. Articolul asta m-a pus pe ganduri. Chiar stateam si incercam sa imi aduc aminte de un film vazut in care se joaca ceva, orice. Daca discutam despre filmele facute prin SUA, parca am vazut ceva console si atat. Gaming pc prea putin spre deloc. E posibil sa fie vb de ceva bani la mijloc pe care una dintre parti nu vrea sa-i dea.

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.