Trif Vlad despre Southpaw – Lovitura de stanga

Southpaw – Lovitura de stanga

 

Southpaw POSTER

Introducere Southpaw – Lovitura de stanga

Southpaw – Lovitura de stanga este o noua ecranizare emotionala despre lumea boxului. O poveste cu nuante de ghetou. Este presarata cu elemente hip hop, il avem prezent pe Eminem pe coloana sonora. Totusi intregul album al coloanei sonore este dedicat lui James Horner care a compus ultmimul OST inainte sa treaca in nefiinta.

SOUTHPAW

Rezumat Southpaw – Lovitura de stanga

Billy Hope este un boxer profesionist cu carieră impresionanta, o familie frumoasă cu o sotie iubitoare si o fiică adorabilă, toate aceste pe fondul unui stil de viata luxos. Dar ca orice poveste americana, tragedia loveste la un moment dat aceasta lume vis. Odata cazut toti apropiatii lui Billy Hope dispar „ca gandacii”, iar el se lupta sa revina de unde a plecat.

Puncte de interes Southpaw – Lovitura de stanga

Cu toate ca este inca o drama sportiva din lumea boxului, faptul ca avem in centrul actiunii un tanar care a crescut la orfelinat cu mahalalele in sange are un stil aparte, unul emotional care te face sa diferentiezi filmul de altele.

Regia este semnata de Antoine Fuqua iar scenariul de Kurt Sutter, in rolurile principale ii gasim pe: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Oona Laurence si 50 Cent.

SOUTHPAW

Puncte tari Southpaw – Lovitura de stanga

Jake Gyllenhaal interpreteaza foarte bine rolul lui Billy Hope, campion la categoria semiusoara, pentru acest rol a trebui sa lucreze mult la musculatura, dar si la un rol al unui personaj cu ganduri adanci si a carui manie este aproape de suprafata. Un tip complicat si greu de inteles. Jake gaseste aceasta linie emotionala pentru un om care vrea sa simta durerea, doreste sa moara sau sa fie singur impotriva lumii.

SOUTHPAW

Puncte slabe Southpaw – Lovitura de stanga

  • Am observat asta foarte des in ultima vreme, lucrul la cadrul temporal este mereu neglijat, preocupati cu alte aspecte si aici se trece repede de la o etapa la alta sau se insista pe alte momente inutil.
  • Este genul de film care chiar daca este cotat bine pe site-uri de profil si are review-uri bune, oricat de putin ai citit dai de un spoiler. Eu m-am chinuit sa nu fac asta acum.

Opinii Southpaw – Lovitura de stanga

Southpaw – Lovitura de stanga merge mai departe de povestile specifice cu box. Devine o poveste universala despre tragedie si durere. Este declansat de o scena in care este surprinsa clar intriga propriuzisa, scena este chinuitoare, se pune si mult accent pe dramatism. Genul ala de intamplare care lasa urme pe tot parcursul filmului. Se rasfrange odata cu accelerarea actiunii si conduce mai departe la tema filmului, una a luptei si a disperarii.

Filmul Southpaw – Lovitura de stanga are premiera vineri 14 august si este distribuit in Romania de Forum Film. Vizionare placuta!

Articolul despre filmul Southpaw – Lovitura de stanga a fost scris de Trif Vlad. El poate fi citit si pe blogul sau de filme. Salutari CINEMILE tuturor!

 

 

. Niciun comentariu la Trif Vlad despre Southpaw – Lovitura de stanga. Categories: 2015, Filme noi.

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.