Latte si cristalul fermecat – Latte & the Magic Waterstone

Latte si cristalul fermecat este o animatie adresata cu precadere celor mici, pe care cei mari o vor savura cu placere. Nu iese in evidenta cu nimic special, dar nu dezamageste. Iti da o stare de bine, te incarca de energie pozitiva si iti aduce cateva zambete pe fata.

Povestea pe scurt suna cam asa: Latte este o aricioaca singuratica si trista, care nu are niciun prieten, dar care are mult curaj. In micuta ei asezare toate animalele sunt pe cale sa ramana fara apa. Singura salvare este enigmaticul cristal fermecat, cel despre care se spune ca s-ar afla in posesia regelui urs. Atunci cand Latte si noua lui prietena, veverita, reusesc sa compromita si ultima resursa de apa, cei 2 se hotarasc sa mearga in cautarea cristalului, nimeni in afara de corb nu le da nicio sansa. Nu doar cum sa scoata cristalul de acolo era problema, ci si drumul pana la el se dovedea a fi problematic. Daca vor reusi ei si care este intreaga poveste a cristalului ramane sa descoperiti singuri.

Trecand peste atmosfera generala placuta, peste senzatia de bine pe care o emana filmul, peste cele 2 personaje principale foarte misto conturate, trebuie sa subliniez cele 2 mici defecte ale ei:

Latte si cristalul fermecat - Latte & the Magic Waterstone personaje principale

 

Cristalul fermecat are o poveste neclara

 

Cu riscul de a face spoiler, daca n-ati vazut filmul puteti sari acest paragraf, cristalul fermecat este mega-dubios. Se nasc cateva intrebari: Daca el dadea apa tuturor, de ce-l furasera ursii? Daca ursii-l furasera prima oara, de ce erau incapabili sa-l fure din nou? Si, mai ales, daca acel cristal fermecat dadea apa tuturor si era rezolvarea evidenta a problemei, de ce nu credea nimeni in existenta lui?

Incurcate-s caile cristalului, deci. Legat de spoiler, in cazul animatiilor, nu e nicio surpriza ca avem happy-end. Zic.

Latte si cristalul fermecat - Latte & the Magic Waterstone

Filmul ruleaza doar dublat

 

Sa ne intelegem, dublajul este bine facut, iar filmul dublat este deseori mai odihnitor decat cel subtitrat. E relaxant. Problema e ca au fost schimbate usor numele personajelor. Drept urmare, daca te uiti pe numele personajelor de pe IMDB nu-ti dai seama despre cine-i vorba. Iar site-urile romanesti nu-s nici ele de ajutor, sa spuna fiecare actor pe cine a dublat.

Sa ne intelegem, filmul vine din Germania, drept urmare nu ma avantaja nicicum sa-l aud in limba sa natala. Nu zic, sunt cunoscatori de germana care l-ar fi vrut asa, insa din punct de vedere comercial alegerea a fost corecta. Dilema apare atunci cand limba originala este engleza, cand majoritatea publicului ar prefera sa auda vocile originale ale actorilor. In cazul animatiilor asiatice, rusesti ori nemtesti, versiunea dublata mi se pare alegerea comerciala logica. E drept, putea fi adusa versiunea internationala, in engleza. Dar nu stiu care ar fi fost costurile.

Latte si cristalul fermecat - Latte & the Magic Waterstone adunarea animalelor

Desi de obicei fac asta, nu ma voi referi la mesajele pe care filmul le transmite. Intai, pentru ca fiind animatie, mesajele sunt receptate altfel de catre micii spectatori. Poate eu, adult, am inteles fix ce nu trebuia sa inteleg.

In al doilea rand, putini adulti se duc la animatii cu gandul ca vor vedea chestii profunde. Sunt si animatii de genul, dar nu e cazul aici. O animatie usoara, placuta, buna sa te destinda.

Per total, Latte si cristalul fermecat – Latte & the Magic Waterstone este o animatie placuta, relaxanta, care nu dezamageste, nu plictiseste, dar nici nu epateaza. Asta pentru ca nici nu-si propune asta. Scurta, destul de alerta, animatia reuseste sa fie o petrecere agreabila a timpului liber atat pentru cei mari, cat mai ales pentru cei mici.

Latte si cristalul fermecat – Latte & the Magic Waterstone este deja in cinematografe, DOAR IN VERSIUNEA DUBLATA, din 7 februarie, fiind distribuita in Romania de RoImage si Prorom. Mai jos va las si trailerul international al animatiei, cel in limba engleza.

ps: Cea mai misto invitatie la film (era sa zic recenzie) o gasiti pe itsybitsy. Pe bune.

. Niciun comentariu la Latte si cristalul fermecat – Latte & the Magic Waterstone. Categories: 2020. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.