Legenda lui Slender Man dezamageste pe toate planurile

Legenda lui Slender Man a inceput in 2009 pe un forum obscur din America. Fenomenul a fost si este foarte interesant, o mana cereasca pentru sociologi, psihologi, psihiatri si criminalisti. Un fenomen deloc inteles si deloc explicat cum ar trebui.

Legenda lui Slender Man ar fi trebuit sa explice, pe intelesul tuturor, acest fenomen. Ar fi trebuit, dar nu a facut-o pentru ca, paradoxal, nu si-a dorit acest lucru.

Legenda lui Slender Man este, de fapt, titlul romanesc al filmului. In America s-a lansat cu titlul simplu si cuprinzator: Slender Man. Regulile romanesti ale CNC-ului impun distribuitorilor ca in titlu sa fie si cuvinte romanesti, de multe ori explicatii care mie mi se par inutile. Chiar nocive. Uneori, spoiler.

 

Legenda lui Slender Man este despre un grup de tineri care au considerat ca acest fenomen este o gluma, este o joaca. Si, fara sa ni se explice de ce, intra de buna voie si plini de entuziasm in acest … carusel. In fapt, vedem initial un grup de 4 baieti si 4 fete care discuta. Baietii urmau a avea o intalnire secreta, de care nu trebuiau sa afle fetele. Una dintre ele afla marele secret: urmau sa invoce spiritul lui Slender Man. Apai, daca ei fac asta, noi de ce am fi mai proaste? Apoi vedem toate efectele pe care aceasta decizie, stupida, proasta, ciudata, deloc logica, o are asupra tuturor acestor fete, dar si asupra apropiatilor lor.

Legenda lui Slender Man este un film de neinteles in cele mai multe momente ale sale. Personajele iau cele mai stupide decizii, fiecare personaj vrand sa concureze pentru titlul de Cel mai prost din curtea scolii. Notiunea de filme cu prosti, folosita de obicei pentru comedii, nu este una lipsita de sens in acest caz. Pentru ca nu avem absolut niciun personaj cat de cat matur si cu macar 3 neuroni in cap.

Legenda lui Slender Man este, pe de-a-ntregul, lipsit de sens. Nu are nici macar o asa numita logica interna a lui. La filmele horror logica este diferita, nu putem avea aceleasi pretentii ca de la un film politic.

Legenda lui Slender Man este, totodata, regizat gresit si interpretat mediocru. Oricat de ciudate si de lipsite de inteligenta ar fi fost personajele, nici interpretarile nu ajuta. E drept, vorbim de adolescenti, de actori tineri. Care ar fi avut nevoie de un ghidaj profesionist, de un regizor bun. De fapt, ei au avut parte de cel care a regizat partea a treia a seriei Stiu ce ai facut asta vara (3.6 pe Imdb), intitulata I’ll always know what you did last summer.

Legenda lui Slender Man a fost explicata partial corect in documentarul Hbo Beware of Slender Man. Din pacate, nu este disponibil pe Hbo Go Romania. Are cronici bune, mi-a starnit interesul. Ma intreb: daca il voi vedea oare voi intelege cu adevarat filmul Legenda lui Slender Man?

Legenda lui Slender Man nu sta bine nici la capitolele suspans si groaza, adica acele capitole la care ar trebui sa exceleze un film horror. Nu m-a socat cu adevarat nicio scena, daca e sa ma fi socat ceva, acelea sunt deciziile personajelor. In 90% din cazuri, acestea au fost gresite, iar in restul de 10% decizia oricum nu conta.

Legenda lui Slender Man mi-a adus aminte de un meme simpatic care circula pe net acum cativa ani. Asadar, cum gandeste un regizor un horror. Hmm, hai sa creez un spirit, un demon, un diavol sau un personaj malefic. Cum sa-l fac SI mai infricosator? Victimele sa fie copii. Da, asa se va speria si mai multa lume. Cum sa il fac SI MAI infricosator? Simplu: anunt la final ca-i bazat pe fapte reale!

Legenda lui Slender Man nu a fost deloc bine vazut nici macar de critici. Pe IMDB are 3.0 in acest moment, pe Metacritic are un Metascore de 29, iar pe RottenTomatoes are un Tomatometer de 8%. Va sfatuiesc sa intrati pe aceste link-uri (in special ultimele 2) pentru a citi cateva critici, unele extrem de amuzante pentru mine.

Legenda lui Slender Man mai are un defect: a aparut prea tarziu. O legenda din 2009, care a avut punctul sau maxim in 2014, este ecranizata abia in 2018. Personal, nu m-am gandit la asta, adica pentru mine ar fi interesant de analizat chiar si un fenomen al anilor 90. Pentru americanii (si nu numai) care traiesc aici si acum, filmul acesta pare defazat. Un film despre trecut, neinteresant in 2018.

Legenda lui Slender Man nu lamureste nimic, nu sperie, nu amuza, nu e bine regizat, nu e bine interpretat, nu creeaza un nou univers (de care sa profite in niste eventuale sequel-uri). Este in multe momente pur si simplu plictisitor, momentele moarte fiind inexplicabil de multe.

Legenda lui Slender Man are, cumva paradoxal, un trailer foarte bun, foarte incitant. Care iti da de inteles ca ai urma sa vezi un film cu adevarat interesant. As zice ca trailerul este cea mai buna parte a acestui film.

Legenda lui Slender Man va intra in cinematografe pe data de 31 august, fiind distribuit in Romania de InterCom Film.

. Niciun comentariu la Legenda lui Slender Man dezamageste pe toate planurile. Categories: 2018. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.