Madame Web

Madame Web este un spin-off care face parte din Universul Spider-Man, filmul fiind produs de Sony. Avand in vedere acest lucru, faptul ca introduce in univers un personaj nou, filmul poate fi vizionat si inteles si de catre cei care n-au mai vazut vreun alt film din serie. Ori chiar vreun alt film cu super-eroi, daca exista astfel de persoane.

Madame Web este Cassandra Webb, un paramedic din Manhattan ce are o putere speciala: clarviziunea. Aceasta calitate a ei se manifesta intr-un mod extrem de interesant: ea afla dinainte lucrurile rele, accidente, crime, clarviziunea ei reusind sa salveze vietile. Clarviziunea o arata pe ea facand o actiune si apoi finalitatea, cineva era ranit ori murea. Asa ca ea trebuia pur si simplu sa actioneze diferit.

Ea este nevoita sa salveze viata a trei tinere care nu se cunosc intre ele, trei tinere care au in fata un viitor stralucit, dar care trebuie sa supravietuiasca prezentului. Vedeti voi cu exactitate ce e cu ele si de ce viitorul lor era atat de stralucit.

Revenind la ideea principala a filmului, am incercat sa ma gandesc cum m-as comporta eu daca as avea habar dinainte care este finalitatea actiunii mei. Daca as cunoaste dinainte ce se intampla la finalul zilei. Daca as visa cum se termina totul. Evident, este o chestie fantastica, usor SF daca ma gandesc ca ar putea exista un aparat care sa iti spuna asta, dar pe mine nu modalitatea ma intereseaza, ci rezultatul ei.

Asadar, cum m-as comporta eu daca as stii dinainte ce se intampla? Daca as stii ca autobuzul X ar urma sa aiba accident, daca as stii ca in magazinul X urmeaza sa intre niste hoti ori daca as stii ca pe strada Y urmeaza sa aiba loc un schimb de focuri.

Desi ideea pare ofertanta, strict cinematografic ea este exploatata corespunzator, in viata de zi cu zi e cam inutila. Nu ACEASTA zi din viata mea este ziua fundamentala, ea fiind la fel de importanta ca oricare alta. Da, strict pentru a salva viata cuiva care urmeaza SA FIE UCIS, clarviziunile acestea ar fi utile. Dar altfel, clarviziunile nu te ajuta in luarea unei decizii cheie: nu iti vor spune ce vei ajunge daca alegi facultatea X ori facultatea Y. Nu-ti spun ce se va alege de podcastul tau inainte sa te apuci de el. Desi poate ti-ar fi util.

Strict cinematografic, Madame Web este un film slab. Mediocru spre decent, dar mai mult nu. Nu iese in evidenta cu nimic, personajele se comporta relativ decent individual, insa nu au niciun fel de chimie intre ele. Am avut impresia ca niste actori certati intre ei au fost obligati sa joace in acelasi film. Rezultatul este ce am vazut pe marele ecran de la IMAX, care ecran mai atenua, vizual vorbind, din defecte. Chiar daca povestea era previzibila, iar interpretarile mediocre, macar AVEAI CE VEDEA.

Drept urmare, nu v-as putea raspunde la cele 2 intrebari cheie care se pun: cat de dezamagiti sunt fanii filmelor cu super-eroi in general si ai universului Spider-Man in particular? si in ce masura Madame Web ar putea convinge pe cineva care n-a vazut NICIUN ALT FILM cu super-eroi ori din Universul Spiderman sa se uite la intreaga serie? Nu ma aflu in niciuna dintre cele 2 categorii, asa ca nu va pot raspunde. Pot doar pronostica: ambele categorii de cinefili vor fi dezamagiti de Madame Web.

Care Madame Web, sa ne intelegem, nu e un film rau, de neprivit. Nu este in esenta un film prost, chiar daca i-as putea gasi cu greu mai mult de 2 calitati certe. Insa e drept ca-n cazul meu nici asteptarile nu erau foarte mari. As spune chiar ca avand in vedere categoria din care face parte, Madame Web este un film mai mult decat decent. Are marea calitate de a pastra un echilibru: nici nu se ia in serios, dar nici nu este foarte pueril.

Concluzia pe care am tras-o la cald pe Facebook o spun si aici in incheiere: Pentru un film prost, Madame Web chiar este un film bun. 

Madame Web intra in circuitul NORMAL al cinematografelor din 16 februarie, fiind distribuit in Romania de InterComFilm. A fost vazut la IMAX, loc unde va recomand si voua sa mergeti. 

. Niciun comentariu la Madame Web. Categories: 2024. Tags: , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.