Nous trois ou rien – Noi 3 sau nimic

Nous trois ou rien – Noi 3 sau nimic

Nous trois ou rien - Noi 3 sau nimic poster ROMANIA

Inspirat din fapte reale, filmul este practic povestea unei familii de kurzi care traieste linistit intr-un mic sat din Iran in anii 70`. Hibat, avocat de profesie, este implicat in tensiunile politice si ajunge dupa gratii pentru ca a avut curajul sa isi apere idealurile contrare regimului instaurat de sah. Este eliberat dupa sapte ani si o cunoaște pe viitoarea lui sotie cu care va avea un copil. Viata lui se schimba cand in peisaj apar inca doua persoane. Pornesc intr-o drumetie, abandoneaza tara natala, iar intr-un final se stabilesc in Franta. Aceasta familie este dispusa sa treaca peste orice pentru a indeplini scopurile dorite.

Kheiron, la debutul sau regizoral reuseste sa faca o comedie usoara din drama personajelor din „Nous trois ou rien”. In rolurile principale il gasim pe acelasi regizor si scenarist care a realizat o treaba foarte buna iar echipa de actori este completata de Leila Bekhti, Gerard Darmon si Zabou Breitman.

Se pare ca cunoscutul comediant de stan-up francez muta camera asupra originilor sale in filmul de fata, vedem o familie ghidata inteligent din zilele zbuciumate din Iran pana in suburbiile Parisului. Se cunoaste atingerea unui om care isi desfasoara activitatea in umor, parca ia in deradere facand haz de necaz de suferintelor personajelor centrale fara sa ii fie frica sa priveasca pericolul in fata. Naratiunea este structurata foarte bine pe doua parti, in fiecare parte sunt evidentiate personajele si societatea. Productia sigur se va bucura de o apreciere decenta in cadrul festivalelor de film dar si pe micile ecrane sau sali de cinema. Deja IMDB ofera un scor de 7,3.

Nous trois ou rien - Noi 3 sau nimic

Tehnologia pare a fi destul de avansata si se evita scenele scurte, tipice filmelor frantuzesti. Peisajul local din Iran vrea sa ne taie rasuflarea alaturi de imaginea mahalelor frantuzesti, presarata de toate problemele sociale cu care se confrunta. Coloana sonora include muzica lui Phillip Glass, folosit pentru a da o nota artistica montajului realizat, in contrast cu actiunea.

Pelicula Nous trois ou rien – Noi 3 sau nimic a fost prezentata la Festivalul international de la Tokyo unde a castigat premiul special al juriului. Este nominalizat la categoria Best Feature Film la a patruzeci si una editie Cesar Awards, ii doresc tot succesul. Sper sa ajunga din ce in ce mai popular, mai ales daca luam in considerare actualul context politic.

Nous trois ou rien – Noi 3 sau nimic a intrat in cinematografe vineri 5 august si este distribuit in tara noastra de Vito Films.Articolul a fost scris de Trif Vlad, caruia ii multumesc pentru impresii. Salutari CINEMILE tuturor!

. Niciun comentariu la Nous trois ou rien – Noi 3 sau nimic. Categories: 2015, 2016. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.