Nu mai pot vedea filme la TV. Razboiul stelelor: Atacul clonelor.

Nu mai pot vedea filme la TV. Razboiul stelelor: Atacul clonelor.

 

A vedea filme la TV a devenit o corvoada. In loc sa ma relaxez ma enervez. Imi consum nervii aiurea, caci de rezolvat nu rezolv nimic. Si paradoxul este ca exista oameni angajati special de aceste televiziuni, care-ti gasesc cele mai tensionate momente pentru a baga publicitate. Nu baga nimeni publicitate intr-un moment mort, ar fi absurd sa se intample asta.

Solutia sunt site-urile de filme online, fie ca vorbim de cele oficiale, fie ca vorbim de cele mai putin oficiale. Eu nu as putea vedea nici pe departe un film tip Star Wars: Atacul clonelor pe tv, chiar daca a fost difuzat extrem de des. Oricat de slab ar fi fost acest film, caci n-a fost stralucit, vizionarea lui la tv iti strica orice chef de a-l vedea.

Acum, ar fi absurd sa analizez acest film din perspectiva critica, asa cum as fi facut-o daca eram in acel an. Nu poti judeca un film din 2002 cu ochii din 2017, cu tehnologia actuala, bazandu-te pe filmele aparute ulterior. E drept, e periculos si invers: sa analizezi filme noi 2017 din perspectva filmelor vechi. Cam cum fac unii critici batrani, care concluzioneaza ca actualele filme sunt inferioare celor „clasice”.

Sa revenim la Star Wars, caci facute niste precizari fundamentale, cunoscute si ele. Mi se par relevante pentru intelegerea intregului fenomen:

1. Au fost 3 filme, seria de baza, cum este ea numita, urmate de 3 filme care se petrec inaintea lor, 3 filme-prequel. Acest film este al doilea dintre prequel-uri (ce cuvant odios), el a urmat Amenintarea Fantomei si a fost urmat de Razboiul Clonelor (nu, nu ma refer la un eventual duel la fotbal intre FCSB si CSU Craiova).
Ulterior, seria a revenit in 2016, despre asta cu siguranta ati aflat, este ceva de data recenta.

2. Filmul are ACUM 6.6 pe IMDB, candva avea o nota mai mare probabil (stiti, pe IMDB se poate vota oricand: daca noua generatie vede acum filmul, cu reperele actuale, il va considera un film slab, invechit, prafuit, depasit). Cu toate astea, din toata seria, are printre cele mai mici note. E un film bun printre niste filme foarte bune, zic unii. Altii spun ca e cel mai slab din toata seria. Chestiune de perspective.

3. Recunosc o chestie: am vazut toata seria, stiu in mare cam ce se intampla, stiu personajele, doar ca unele filme sunt memorabile, altele nu. Unele personaje sunt memorabile, altele sunt uitate usor.
Ma credeti ca din acest film, pe care l-am tot invocat pe Facebook din cauza prezentei unor echipe tip CSU Craiova ori ACS Poli, nu mai retin mare lucru. Scene memorabile nu are, ceva demn de tinut minte nu. Replici nici atat. Deci nu condamn pe cei care nu mai tin minte mare lucru. Pentru cine doreste un rezumat al filmului, cu spoilerele de rigoare, poate citi pe Wikipedia. Acolo gaseste astfel de rezumate pentru intreaga serie.

Acum, problema acestui Razboiul stelelor: Atacul clonelor este ca trebuie vazut chiar daca ai asteptari mici de la el. Si trebuie vazut cat mai repede, caci Disney are de gand sa scoata cate un Razboi al Stelelor pe an. Se tot razboiesc stelele astea ceva de speriat. Iar filme la tv, caci despre ele am inceput sa va vorbesc, promit sa nu mai vad prea curand. Nu am nervii necesari. Astept sa-mi spuneti cum se intampla in cazul vostru. Iar eu astept cu nerabdare Razboiul Stelelor de anul acesta. Efectele 3D sper sa fie la inaltime! 🙂 Salutari CINEMILE tuturor!

 

. Niciun comentariu la Nu mai pot vedea filme la TV. Razboiul stelelor: Atacul clonelor.. Categories: 2002. Tags: , , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.