O THORnada de cuvinte despre THOR: Ragnrok

O THORnada de cuvinte despre THOR: Ragnrok

 

 

THOR: Ragnrok ar putea fi caracterizat in multe feluri. Ar putea fi analizat de critici, care vor incerca sa-i gaseasca pete-n soare, il vor considera un film ultra-comercial. Eu, insa, voi scrie un articol provocaTHOR. Voi incerca sa-i gasesc 7 calitati, toate continand cuvantul THOR. Daca si alte cuvinte, pe parcursul articolului, contin cuvantul in cauza, le voi sublinia. Asadar, cum este filmul THOR: Ragnrok, dar si cum este personajul THOR:

IncantaTHOR vizual. Da, Fix asa este THOR: Ragnrok, dar nu este ceva uimiTHOR din acest punct de vedere. E drept, recomand a fi vazut in IMAX, pentru a te bucura pe de-a intregul de efectele vizuale. Este incantaTHOR, dar nu este orbiTHOR!

FulgeraTHOR. Veti vedea cu exactitate de ce THOR isi merita cu adevarat titlul de Zeu al fulgerului. Si, desi pare, la prima vedere, spoiler, va spun ca in acest film THOR ramane, la un anumit moment, fara ciocan. Se va descurca el fara celebrul sau obiect? Va veti convinge.

ConvingaTHOR. Exact asa il interpreteaza acTHORul Chris Hemsworth pe THOR. Nu ca ar fi singurul. Tom Hiddlestone, in deja clasicul rol al lui Loki (care este cand tradaTHOR, cand personaj ajutaTHOR), are si el o interpretare solida. Surpriza vine, insa, din partea tinerei Tessa Thompson, in rolul Valkyrie.

SurprinzaTHOR. Sa ne intelegem, aici comparatia este facuta strict cu filmele din subgenul sau aka filme cu super-eroi. Este printre cel mai putin previzibile filme din seria Marvel (ca sa evitam comparatiile cu filmele concurentei), un lucru de laudat.

AmuzaTHOR. Stiu ca se zice amuzant, dar stricam feng-shui-ul articolului si e musai sa subliniez acest lucru. Caci umorul este unul dintre principalele argumente ale acestui film.

MoralizaTHOR. Planeta nu este o locatie, ci oamenii care o locuiesc. Mi-a placut ideea asta, ar trebui sa ne amintim mai des de acest lucru, sa ne dea de gandit.

IncrezaTHOR. Tot legat de partea moralizatoare. Caci da, THOR crede in fortele sale, in sansa sa. Si crede ca va fi ajutat de persoane care nu si-au aratat pana atunci deloc aceasta disponibilitate. As mai fi zis, tot aici, si vicTHORios, dar am zis ca sapte calitati ajung. Si nu, nu e spoiler, e ceva subinteles #CaSaZicAsa.

Cum NU este noul THOR: Ragnrok?

PlictisiTHOR. Deloc. Poti spune multe despre acest film, dar sigur nu vei spune asta.

InfricosaTHOR. Partea buna este ca nici nu si-a propus sa fie astfel.

ObosiTHOR. Desi vizual sta foarte bine, acelasi lucru putandu-l spune si despre sunet, senzatia generala este de relaxare. Efectele 3D nu sunt deloc obositoare, nu este o lupta surda, din care nu intelegi nimic. Publicul spectaTHOR va savura filmul si va iesi relaxat, odihnit, din sala de cinema. Bila alba, zic.

Per THORtal, recomand noul THOR: Ragnrok. Un film cuprinzaTHOR, comic, cu dialoguri scrise inteligent, cu o actiune care te prinde, cu efecte vizuale foarte bune si cu o muzica adecvata.

Inca ceva despre acest THOR: Ragnrok: a nu se vedea de pe THORente, ci a se vedea MUSAI la cinema, de preferat la IMAX. Acu’ gata, ca m-a THORopit scrierea acestui articol.

THOR: Ragnrok intra de vineri, 27 octombrie, in cinematografele patriei, fiind adus in Romania de Cineforum. Salutari CINEMILE tuturor din partea unui mare amaTHOR de jocuri de cuvinte!

One thought on “O THORnada de cuvinte despre THOR: Ragnrok”

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.