Nu toti bloggerii de film au cunostinte tehnice!

Bloggerii de film sunt o specie aparte. Bineinteles ca se tot schimba, se tot transforma, nu doar pentru ca oamenii in general se schimba, ci si pentru ca domeniul acesta este unul extrem de dinamic, extrem de adaptabil.

Bloggerii de film sunt din ce in ce mai batrani, caci pustanii se apuca de vlogging, sunt activi pe TikTok ori, daca vorbim de fete, se pozeaza pentru instagram. Ideea de blogging de film suna pentru unii foarte batraneste. Este pentru dinozauri, cum ar zice unii.

Bloggerii de film au o imagine extrem de interesanta, de dubioasa, in randul cititorilor, dar si in randul celorlalti bloggeri. In ceea ce priveste cunostintele tehnice, caci despre ele vreau sa vorbesc, majoritatea oamenilor au impresia ca blogosfera cinefila este plina de asi in ceea ce priveste tehnica. Nu doar in ceea ce chestiile minime legate de mentenanta blogului, ci si in ceea ce priveste editarea video. Fix din acest motiv un videoreview, un vlog, despre filme, trebuie sa fie perfect din punct de vedere vizual, caci privitorii sunt extrem de pretentiosi in privinta lui.

Bloggerii de film, din acest motiv, sunt vazuti deseori ca etalon in ceea ce priveste latura tehnica, inclusiv in ceea ce priveste alegerea firmei de hosting. De pilda, desi multi au nevoie de gazduire WordPress cu mentenanta inclusa, nu inteleg de ce blogosfera cinefila ar apela la asa ceva: voi nu aveti nevoie de chestii de genul, voi sunteti oricum cunoscatori. Ceea ce, in mod evident, nu este cazul de fiecare data.

server circuit

Bloggerii de film sunt vazuti prost cu precadere de catre bloggerii de carte. Acestia din urma, din ce mi-am dat seama, sunt cei mai ingamfati (MAREA LOR MAJORITATE), cei mai snobi, se considera cei mai tari, superiori tuturor, fiind in acelasi timp cei mai atehnici. Nu ca ar fi o rusine ideea de atehnic, insa ea este pusa in balanta cu celelalte calitati: nu, noi suntem atehnici pentru ca citim prea mult. Voi sunteti tehnici, pentru ca nu stati cu nasu-n carti.

Bloggerii de film trebuie sa fie atenti ce hosting isi cumpara, trebuind totodata sa se gandeasca de la inceput de ce anume au ei nevoie. Mentenanta asigurata 24/7 as recomanda-o oricui, oricarui blogger, indiferent de nisa pe care scrie. In plus, chiar daca bloggerul chiar se pricepe la partea tehnica, tot e bine sa fie gazduit de niste oameni care, in definitiv, ii fac viata mai usoara.

Sunt curios ce parere aveti voi despre bloggerii de film . Cum ii vedeti voi ca oameni, cum ii vedeti voi in raport cu ceilalti bloggeri. Ce au ei in comun cu ceilalti, ce au ei diferit. Si daca in ceea ce priveste cunostintele tehnice am sau nu dreptate. Incercati sa faceti abstractie de mine, eu sunt si nu sunt blogger de film. Eu scriu pe mai multe nise, insa, pe langa altele, am SI blog de film. Sunt in mai multe barci, ca sa zic asa. Deci nu despre mine este vorba aici.

2 thoughts on “Nu toti bloggerii de film au cunostinte tehnice!”

  1. Mai grav decât atât, nu toți bloggerii de film au cunoștințe de limba română. Am întâlnit, din păcate, multe site-uri care se inspiră majoritar de la criticii de film de limbă engleză, fără să specifice sursa și fără să ”perie” puțin traducerea google translate. Așa că, Emil, ești o rara avis. Tot respectul!

    1. Unii au inca minte de elev de liceu, ala de pe vremea mea, cand credeam ca internetul e doar al meu si nu am profesorului si ca pot copia orice de acolo, ca nu se prinde.

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.