Singur la festival pe o insula pustie (cinematograful izolat) – Goteborg Film Festival 2021

Singur la festival pe o insula pustie este cea mai tare idee pe care am vazut-o nu doar in 2021, ci de-a lungul intregii mele vieti. Pe scurt: Festivalul de Film de la Goteborg (Suedia) propune unui cinefil (ramane de vazut cum si pe cine vor alege) o experienta unica: il vor duce pe o insula pustie, unde va fi complet izolat, singurul lucru pe care-l va putea face va fi sa urmareasca filmele. Si, ma rog, sa mediteze, sa contemple, sa auda valurile marii. O data pe zi el va face un jurnal video, caci pe insula, undeva intr-o cladire, va fi tot timpul o alta persoana (pentru siguranta acelui cinefil). Ipad-ul cu care se va face filmarea va putea fi folosit exclusiv pentru asa ceva, drept urmare nu vei putea comunica altfel, telefonic ori pe chat, cu nimeni. Detalii gasiti pe site-ul festivalului si pe Indiewire.

Aplicatiile se primesc pe email, iar eu deja am aplicat!

Acum, poate va ganditi ca am innebunit. De fapt, chiar am innebunit, pentru ca in mod oficial, daca mi-as dori cu adevarat sa merg nu ar trebui sa popularizez ideea, caci indirect imi scad sansele. Ideea este sa vada cat mai putini oameni, pentru ca eu sa am cat mai multe sanse. Pe de alta parte, puteti afirma ca am innebunit pentru ca imi doresc sa merg acolo. Da, chiar imi doresc!

Motivele sunt multe, dar eu enumar doar 5:

  1. Iubesc Suedia. Nu doar pentru thrillerele lor, excelente si deopotriva bolnave, ci si pentru abordarea lor vizavi de Covid19, abordare pe care eu o rezum printr-un singur cuvant: DEMNITATE! Ei nu se ascund, ei nu se imbrobodesc cu masti, ci infrunta virusul. O tara pe care cu siguranta vreau s-o vizitez, mai ales in perioada asta.
  2. Iubesc festivalurile de film (si de teatru). Pana acum am bifat multe festivaluri de film in tara, si mai multe de teatru, insa nimic pe afara. Acesta ar urma sa fie primul, daca o fi sa fie!
  3. Ideea de a fi undeva SINGUR, de a face ceva SINGUR, ma reprezinta 100%. Sunt un lup singuratic, ca sa ma exprim astfel. Am prieteni care nu ar putea merge dac-ar fi alesi pentru simplul fapt ca nu se vad stand SINGURI 7 zile. Eu, unul, nu m-as vedea stand cu cineva 7 zile :))
  4. Ma atrage sa stau undeva 7 zile FARA MASCA. Ma rog, nicaieri in Suedia nu e la moda masca, sa nu zic altfel, insa ganditi-va asa: este SINGURUL festival de film la care NU esti obligat sa porti masca. Din nou ceva care sa ma reprezinte.
  5. Cel mai important: as fi UNICUL! Ganditi-va ca daca as fi eu alesul, m-as putea mandri din start, dinainte sa inceapa festivalul, cu faptul ca AM FOST ALES!

Singur la festival pe o insula pustie cinematograful izolat Goteborg film festival 2021

Obiectiv vorbind, sansele sunt cam aceleasi cu sansele de a castiga la Loto. Sau, ma rog, la pariuri, caci aici este cam ca la pariuri, nu e vorba doar de noroc, ci si de ceva talent. Sper ca a mea scrisoare de intentie, un mail persuasiv si, zic eu, cu ceva umor, sa convinga juriul. Nu stiu nici macar cine face parte din juriu.

Si pentru ca va ziceam la inceput ca-s nebun sa anunt asta, spun din start: m-as bucura pentru orice roman care va participa si va fi ales. Daca nu voi fi io, macar sa fie unul de-al meu. Voi fi mult mai fericit sa fie un roman si nu un chinez, american, spaniol ori rus. Nu, asta nu inseamna ca-s sovin. Iar daca acel roman este unul pe care-l cunosc, cu atat mai bine.

In plus, aici laud ideile, le scot in evidenta. Drept urmare, nu puteam sa NU scriu despre ideea de a merge Singur la festival pe o insula pustie. Fix d-asta mi-am facut blogul. Este, deci, un articol REPREZENTATIV pentru Cinemil.ro. Wish me luck, ca sa zic asa. Sau, ca sa folosesc o expresie draga mie din engleza, BREAK A LEG. Nu stiu pe al cui, insa :)) (glumesc, stiu exact ce inseamna expresia, dar tot rad ca prostul cand o aud)

2 thoughts on “Singur la festival pe o insula pustie (cinematograful izolat) – Goteborg Film Festival 2021

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.