Pisica Goose din Captain Marvel

Despre Pisica Goose din Captain Marvel ar putea fi spuse o tona de lucruri. Eu l-as considera personajul principal, as indrazni sa spun ca pentru astfel de roluri ar trebui inventate premii speciale: Cel mai bun animal intr-un rol principal/ cel mai bun animal intr-un rol secundar. Ori un premiu comun de cel mai bun animal intr-un rol de lungmetraj.

Din start spun: dac-ar exista un astfel de premiu, Pisica Goose ar trebui sa se lupte cu leul alb al Miei. Tot un fel de pisica, dar nitel mai fioroasa. Ma rog, in unele momente Pisica Goose se dovedeste a fi MULT mai periculoasa decat acel leu alb.

Prima chestiune interesanta legata de Pisica Goose este vizavi de numele si de originea ei. Nu este o pisica normala, pamanteana, desi seamana cu una. Este un flerken, iar numele ei initial, in benzile desenate, era Chewie. Cum de a ajuns s-o cheme Goose? Pai se pare ca filmul este inspirat foarte mult din Top Gun-ul lui Tom Cruise. Daca nu ati vazut filmul, va recomand s-o faceti. Acolo veti descoperi cine este personajul Goose. Iar despre Pisica Goose aflati mai multe din PRIMUL clip din acest articol.

Apropo, in realitate pe frumoasa pisica o cheama Reggie. UPDATE: Se pare ca au fost folosite 4 pisici asemanatoare. Cea mai folosita dintre ele este Reggie.

Pisica Goose seamana cu Chewie din benzile desenate, inclusiv la culoare, asta ca sa nu va intrebati de ce au pus o pisica galbena si nu una neagra. Un tigrisor bland (la prima vedere), nu o pantera fioroasa (si aducatoare de ghinion).

Sa ne intelegem: Pisica Goose, ca personaj, este extrem de misterios. Nu stim mare lucru despre ea, nu-i stim originile, nu ii stim cu adevarat inteligenta. Cine a citit benzile desenate stie mai multe, dar strict pe baza informatiilor din film nu stim foarte multe.

Si ce e interesant este ca desi multi au impresia ca pisicile sunt la moda doar de cativa ani, maximum de cand au aparut Instagram ori Facebook, personajul pisica din benzile desenate Marvel este vechi de zeci de ani. Deci pisicile au fost dragute dintotdeauna, nu doar de la aparitia retelelor sociale.

Acum, despre filmul Captain Marvel nu ar fi prea multe de spus: pentru un film care introduce un personaj, PRIMUL personaj feminin Marvel, este un film bun. Nu este de nivelul Black Panther (film, totusi, nominalizat la Oscar), dar ramane un film bun. Nu putem avea pretentii exagerate de la el, doar ne pregateste pentru Avengers: EndGame de la sfarsitul lunii aprilie.

Nu va zic exact ce veti afla, oricum sunt o gramada de easter eggs si insider jokes (ma loveste romgleza de nu-mi mai gasesc cuvintele romanesti), va spun doar ca il veti vedea pe Samuel L. Jackson mult intinerit si veti descoperi cum a ajuns el sa aiba un singur ochi.

Efectele vizuale, mai ales daca-s vazute in IMAX, si muzica sunt ca de obicei la inaltime.

Mergeti sa vedeti Pisica Goose din Captain Marvel. Chiar daca filmul n-o sa va incante, sigur veti indragi pisica. E drept, in unele momente o sa va inspaimante. Dar na, sa zicem ca in 90% din timp ea este o pisicuta draguta si simpatica.

Si, fara sa va fac spoiler va mai spun doar ca sunt 2 after-credits (deci ramaneti PANA LA FINAL in scaune) si ca pe Captain Marvel o veti revedea in viitorul Avengers.

Captain Marvel (impreuna cu Pisica Goose) intra in cinematografe din 8 martie, fiind adusa/aduse in Romania de Cineforum, distribuitor unic al filmelor Disney in tara noastra.

. Niciun comentariu la Pisica Goose din Captain Marvel. Categories: 2019.

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.