Sotii de militari (Military Wives) POSTER ROMANIA

Tot la Timisoara sunt, tot cu probleme teatrale, drept urmare la prima vizionare de presa de dupa pandemie, cea a filmului Sotii de militari (Military Wives), am trimis-o pe Raluca. Impresiile ei despre film sunt in articolul de mai jos:

Raluca Uluiteanu la filmul Sotii de militari (Military Wives)

Sotii de militari (Military Wives) – primul film vazut in cinema dupa pandemia de coronavirus

Regia: Peter Cattaneo

Scenariu: Rosanne Flynn, Rachel Tunnard

Distributie: Kristin Scott Thomas, Sharin Horgan, Jason Flemyng

Lisa este sotia ofiterului aflat la comanda militara si de aceea cade in sarcina ei grija pentru cei de acasa, cat timp militarii sunt plecati in misiune in Afganistan. Insa Kate Barclay, sotia colonelului, doreste sa preia comanda, deoarece Lisa este o fire rebela si spontana. Aceasta incearca sa gaseasca niste activitati distractive sa-si ocupe timpul si sa uite de griji cat sunt plecate cadrele militare si astfel se formeaza corul sotiilor de militari. Totul este distractiv si (aproape) relaxat, pana cand sunt invitate sa cante la Gala Comemorativa de la Royal Albert Hall, Londra.

Kristin Scott Thomas interpreteaza magistral rolul lui Kate, femeia dura, rece, care functioneaza intotdeauna unui plan bine stabilit dinainte, dar al carei suflet este ravasit si distrus dupa ce singurul ei fiu a cazut la datorie. Sharin Horgan interpreteaza rolul Lisei si m-am regasit asa putin in sufletul ei sensibil, dar ambalat intr-o poleiala dura, de nepatruns.

Am citit si am vazut de-a lungul timpului cateva povesti despre militari si misiunile in teatrele de operatii. Ca si exemple vreau sa mentionez filmul “Lone Survivor” si cartea “Leii din Kandahar”, doua povesti care merita cunoscute si apreciate. Fiecare astfel de poveste impresioneaza prin curaj si disciplina si emotioneaza prin devotament si fragilitate.
Sotii de militari impresioneaza prin tovarasia celor care asteapta acasa si a sprijinului in vreme de razboi, practic. Sotii de militari este un film despre unitate si umanitate, despre prietenie si incredere, despre o altfel de camaraderie si despre alinarea sufletului prin cantec. Melodia de final este superba, iar mesajul acesteia este nobil, plin de emotie si deosebit de puternic.

Desi este o drama, filmul Sotii de militari este presarat la tot pasul cu umor de buna calitate, o stare de bine si mult optimism. Sunt si momente care emotioneaza, iar eu trebuie sa marturisesc ca mi-au dat lacrimile si am realizat cat de dor mi-a fost sa traiesc un asemenea sentiment in sala de cinema. Mie mi-a placut mult si sper sa va placa si voua. Vizionare placuta!

Sotii de militari a intrat in cinematografe pe data de 18 septembrie 2020, fiind distribuit in Romania de Follow Art Distribution. In weekendul premerei a avut 2306 spectatori in toate salile in care a rulat, generand incasari de 32.728 lei (7.987 dolari). Daca e mult sau putin nu va pot spune, trebuie sa ne obisnuim cu alte cifre in ceea ce priveste spectatorii si incasarile. Pe Raluca o puteti (si) pe blogul ei personal RalucaUluiteanu.Ro. Ma rog, deja ati fi aflat asta daca ati fi facut click pe link-urile de mai sus. Eu va doresc vizionare placuta si sper ca aceasta piata de filme sa revina treptat la normal.

Etichete: ,