Shaun

Shaun

 Avanpremiera Shaun the Sheep

Introducere Shaun

Despre oi vazusem studii contradictorii: unii le considera printre cele mai proaste animale, altii le vad ca fiind chiar inteligente. Vazusem candva un studiu despre sentimentele oilor. Da, oile chiar au sentimente.
Noi, romanii, care avem drept balada centrala Miorita, suntem mai interesati de oi decat alte natii. Miorita la scoala, Becali la TV, Ciobanul Ghita pe facebook.
Acum, dac-am auzit c-a sosit o animatie cu oi tocmai din America am zis ca nu pot s-o ratez.
Tot legat de Shaun, mi-a si venit in minte o gluma misto cu privire la acest film: Daca la eliberarea Elenei Udrea s-a spus ca aceasta a venit pentru a vedea si ea in liniste Fifty Shades of Grey, acum, la lansarea filmului cu Shaun ar trebui eliberat Gigi Becali.  Nu s-a intamplat acest lucru pana acum, asa ca pot spune cu certitudine ca patronul Stelei a ratat avanpremierele acestui film. Poate, totusi, se intampla o minune si prinde primul weekend.

Shaun

Puncte de interes Shaun

  • Cel mai important aspect este absenta dialogurilor. Se aud doar onomatopee. Principalele sunt, bineinteles, behaiturile, dar oile nu-s singurele animale prezente in film.
  • Este o animatie 2D. Deci nu va asteptati la efecte, ca nu pentru efecte a fost facuta.
  • Shaun este o serie de episoade la moda in America. Acesta este, deci, debutul pe marile ecrane, insa unii sunt deja obisnuiti cu Shaun. Nici in acele episoade nu se vorbeste, fiind, deci, vorba de o animatie pentru toate popoarele (nu se vorbeste, deci dispar problemele cauzate de traducere). Va arat un clip scurt, cu Championsheeps 🙂

Rezumat Shaun

Oitele, desi se spune ca-s docile, isi contrazic aceasta calitate si reusesc sa isi ia o zi libera. Scapa de stapanul lor, pe care apoi vor incerca din rasputeri sa si-l recupereze. Mai multe vedeti ducandu-va la film.

Mielul Shaun

Puncte tari Shaun

  • O senzatie extrem de misto sa privesti un astfel de film. Nu este film MUT, veti auzi sunete, va veti simti acolo, dar va puteti bucura de actiune fara sa fiti atenti la dialoguri. Foarte misto senzatia, credeti-ma pe cuvant!
  • Un film extrem de amuzant si extrem de putin cliseic. Am mai spus-o, dar simt nevoia s-o repet: este o animatie altfel.
  • Este extrem de scurt: oitele spectatoare, din sala de cinema, s-ar plictisi daca ar dura mai mult. 85 de minute e arhi-suficient 🙂 Daca nu stiti cum arata niste oite plictisite, vedeti urmatorul clip:

Puncte slabe Shaun

Stiu ca zisesem candva ca aceasta structura a mea are ca scop obtinerea unui articol obiectiv. Imi propusesem ca la orice film prost sa gasesc macar 2 puncte tari, in timp ce la orice film bun sa gasesc 2 puncte slabe. Fara sa intelegeti prin asta ca ar fi un film perfect, nu gasesc vreun punct slab in mod efectiv. Poate unora nu le va placea, poate unii simt lipsa dialogurilor, insa mie mi-a placut Shaun fix asa cum a fost facut. Nu as schimba nimic la el. Absolut nimic. Pot fi invocate doar efectele 3D, dar tind sa cred ca ele au fost lasate pentru urmatoarele parti. Aventuri cu Shaun poti scoate la infinit.

Shaun the sheep

Opinie Shaun

Mergeti sa vedeti Shaun. Musai. Shaun este o animatie DIFERITA, nestricata de dublaj ori de cine stie ce traducere facuta de pareristi, Ma bucur ca am vazut Shaun, insa pe de alta parte ma intristez ca romanii, desi au studiat cu totii Miorita in scoala, nu s-au gandit sa faca o animatie cu celebra oaie.

Si ca sa repet indemnul initial, va zic asa: daca sunteti la un cinema si nu stiti la ce film sa mergeti, luati-va dupa turma. O sa va indrume la o animatie extrem de misto 🙂

Shaun intra cu copitele in cinematografele din toata tara incepand de azi, fiind distribuit nu de Ghita Ciobanul ori de Gigi Becali, cum va asteptati, ci de Cineforum. Salutari PLINE DE ZER tuturor!

Bancuri cu oi

ps: Oare pentru acest articol despre Shaun pot fi acuzat de … exces de zer? 🙂

De ce be ciobanii

. Niciun comentariu la Shaun. Categories: 2015, Animatii, Filme noi. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.