Skiptrace – Detectivul Mafia si Cartoforul

Skiptrace – Detectivul Mafia si Cartoforul

Detectivul Mafia si Cartoforul Skiptrace POSTER

 

 

Ati vazut vreun film cu Jackie Chan la cinema? Eu as fi fost tentat sa zic, precum Angela, ca pana acum nu vazusem, insa mi-am amintit de Karate Kid-ul din 2010, unde Jackie Chan este un om de serviciu foarte cunoscator in artele martiale. Bunicel si acel film, insa nu despre va voi vorbi, ci despre Skiptrace, tradus (cu picioarele) Detectivul Mafia si Cartoforul.

Detectivul Mafia si Cartoforul Skiptrace 2016

Voi incepe fix cu titlul, pentru ca titlul, afisul si trailerul iti seteaza asteptarile. Daca trailerul este ceva universal, afisul si titlul sunt, de cele mai multe ori, locale. In Romania filmul nu este promovat ca Skiptrace (un nume destul de greu de pronuntat), ci este promovat drept Detectivul Mafia si Cartoforul. Problema este ca oricum filmele cu Jackie Chan sunt considerate neserioase, puerile de-a dreptul. Acum, este de discutat daca ele trebuie promovate asa, pentru un anume public, sau trebuie promovate mai serios, pentru un public mai matur. Acum, nu stiu cum sa va zic, dar multi ar ezita sa mearga la un film care are ca titlu Detectivul Mafia si Cartoforul. Nu ma intrebati cum ar fi trebuit tradus Skiptrace, dar alegerea mi se pare nefericita, oricine ar fi facut-o.

Detectivul Mafia si Cartoforul Skiptrace

Pentru ca, obiectiv vorbind, filmul nu e deloc rau. Are multe momente serioase, are portiuni de road-movie extrem de interesante, are dialoguri decente (nu geniale, doar decente), are personaje bine construite, are multe incrediente care-l fac un film agreabil. Iar daca mai pun la socoteala si faptul ca nu aveam nicio asteptare de la el, lucrurile sunt cu atat mai placute.

Ah, si sa nu uit: muzica este misto 🙂 Va zic doar ca e o scena in care se va auzi melodia de mai jos. Scena cu pricina vad c-a mai placut unei colege bloggerite 🙂 De fapt, a placut intregii sali, fiind intampinata cu hohote de ras.

Nu, nu e nici pe departe un film perfect. Dimpotriva. Doar ca fiecare stangacie a sa o privesc cu zambet si ma intorc cumva in trecut. Glumele par din anii 80, adaptate, nu foarte mult, realitatii actuale. Efectele speciale lipsesc, nu avem 3D, insa vizual filmul sta foarte bine.

Iar povestea este mai complexa decat ma asteptam. Oamenii aia se bat cu un scop, nu se bat doar pentru a-i vedea batandu-se.

Detectivul Mafia si Cartoforul Skiptrace Jackie Chan 2016

Acum e alegerea fiecaruia daca merge sau nu sa vada acest film. Eu zic ca este fix ceea ce trebuie sa fie, nici mai mult, nici mai putin. Singurul sfat pe care-l pot da este, insa, altul: nu va luati dupa titlul romanesc. Mergeti, deci, sa vedeti Skiptrace, nu mergeti sa vedeti Detectivul Mafia si Cartoforul (daca ma intelegeti…). Nu veti regreta.

Skiptrace – Detectivul Mafia si Cartoforul intra de maine in cinematografe, fiind distribuit in Romania de RoImage. Salutari CINEMILE tuturor!

 

. Niciun comentariu la Skiptrace – Detectivul Mafia si Cartoforul. Categories: 2016. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.