The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D

 

SpongeBob Poster

Introducere The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D

O animatie cu un burete, cu mancare si cu … un pirat. Hmm, nu suna deloc promitator. E drept, SpongeBob este un serial de animatie destul de popular in America. De la episoade animate, de cateva minute, la un film de lungmetraj, drumul este, insa, lung.  E drept, cunoscutul burete debutase pe marile ecrane in 2004, cand a fost nevoit sa recupereze coroana regelui Neptun. Nu vazusem acea animatie ce-i drept, insa premisele nu imi pareau incurajatoare. Va las si pe voi sa vedeti un episod, tot ca un fel de introducere:

Rezumat The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D

Piratul Burger Beard descopera o carte magica. Aceasta avea o ultima pagina ce putea fi scrisa dupa bunul plac. Orice plan, bun sau rau, adaugat in ea se transforma in realitate. Faptele piratului pun in pericol viata din orasul Bikini Bottom. SpongeBob si prietenii sai, alaturi de un ajutor nescontat, merg intr-o calatorie extrem de periculoasa, avand ca unic scop impiedicarea piratului Burger Beard de a-si duce planul la capat.

SPONGEBOB: SPONGE OUT OF WATER

Puncte de interes The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D

 • Un amestec de actori si personaje animate care starneste interesul. Tipul de film unde personajele animate interactioneaza cu oamenii. Un astfel de mix foarte cunoscut este seria Strumfii.
 • Rolul piratului cel rau este jucat de Antonio Banderas.
 • O animatie 3D scurta, de doar 93 de minute.
 • Sa fiti atenti la ce anume ironizeaza aceasta animatie: ironizeaza cateva personaje din benzile desenate, ironizeaza cateva filme si ironizeaza fast-food-urile. Va las pe voi sa descoperiti exact cum, va spun doar sa fiti atenti.

THE SPONGEBOB MOVIE: SPONGE OUT OF WATER

Puncte tari The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D

 • Cateva dialoguri care starnesc hohote de ras.
 • Efecte 3D acceptabile. Nu geniale, dar placute privirii.
 • Per total, din punct de vedere vizual filmul sta bine. Nu e fabulos, dar e indeajuns de colorat incat sa atraga.
 • Nu este previzibil, aspect pe care il apreciez (aproape) de fiecare data.

Puncte slabe The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D

 • Tot filmul are un aer extrem de neserios. Este neserios chiar si pentru o animatie. Orice ironie este luata in deradere din cauza intregului film.
 • Legat de faza cu fast-food-urile, mesajul final este de neinteles: ele sunt un rau necesar? Sau ar trebui sa facem cumva sa luptam contra lor? Din acest film eu am inteles ca fara ele ar fi cam haos, lucru mai ingrjorator decat insasi prezenta lor. Iar daca maine ar disparea burgerii de la un fast-food cu totii ar trebui sa luptam sa ni-i recuperam…
 • Antonio Banderas joaca oribil. Dupa film ma intrebase cineva daca Piratul este Banderas. Am zis nu, desi nu eram foarte convins. SPERAM sa nu fie el, desi SEMANA cu el. Seamana doar fizic, pentru ca altfel pare o caricatura a marelui actor.
 • Momentele muzicale sunt slabe si prost introduse in actiune. In loc sa destinda atmosfera ele mai mult enerveaza.
 • Desi are doar 93 de minute, are extrem de multe momente moarte. Imi pare un scurtmetraj lungit enorm de mult. Trecusera doar 93 de minute, dar imi paruse ca trecuse o vesnicie.
 • Actiunea, cumva, nu se leaga. Se trece de la o chestie la alta fara prea multa logica. Nici mesajul moralizator nu este chiar clar.
 • Totul pare artificial. Exact ca hrana de la fast-food.

THE SPONGEBOB MOVIE: SPONGE OUT OF WATER

Opinii The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D

Nu mi-a placut deloc The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D. Noroc ca la vizionarea de presa am putut vedea versiunea subtitrata. Nu d-alta, dar altfel as fi dat vina, in mod nedrept, pe dublaj. Are cateva dialoguri bine punctate, insa ele par complet iesite din context. De fapt, cam asta pare intregul film: niste scenete, mai bune sau mai slabe, legate intre ele de o actiune ambigua si, pe alocuri, lipsita de sens. Cam cum ar iesi un lungmetraj cu simpaticii roboti Mo si Foca. Partea vizuala este singurul sau punct forte, insa nu este deloc de ajuns. Suspansul, desi il apreciez aproape de fiecare data, aici este intr-un mod ciudat: nu poti anticipa finalul, insa nu poti spune deloc ca stai cu sufletul la gura. Sa empatizezi cu vreun personaj nicidecum… Totul se deruleaza in fata ta doar pentru ca trebuie sa se intample ceva.

Nu neg, seria are fanii ei. Doar ca pe mine nu m-a prins absolut deloc. Voi puteti merge, s-ar putea sa va placa.

Despre The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D mai gasiti articole pe Malaezu.ro si TimesNewRoman.Ro.

The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D intra de maine, 6 februarie, in cinematografe, fiind distribuit in Romania de RoImage 2000. Salutari CINEMILE tuturor!

Etichete: , ,