Teatru la Cinema

Teatru la Cinema

 

Este un duel vechi intre teatru si film. Unii iubesc teatrul, iubesc spectacolele live, totul se intampla in fata lor; altii iubesc filmul, pentru tot ce iti poate oferi acesta. Din punctul meu de vedere, scorul este egal. Totusi, exista publicuri nitel diferite.

 Bloggeri Teatru la Cinema 2

Imaginati-va doua cercuri mari, de dimensiuni egale. Ele se intersecteaza, exista multe elemente comune, insa exista anumite categorii de public care frecventeaza doar teatrul ori doar filmul.  In cazul teatrului motivul e simplu: multi nu au luat contact cu aceasta lume minunata. Filme sunt peste tot: pe net, la tv, la un cinematograf de cartier. Unii n-au fost niciodata la teatru. Si trebuie, cumva, convinsi sa mearga.

Bloggeri Teatru la Cinema 3

Una dintre metode este sa duci spectacolul de teatru in sala de cinematograf. S-au jucat multe spectacole la Cinema Patria (Malaele tot are Sunt un Orb acolo), s-au mai jucat spectacole de teatru prin cinematografe si in provincie. Insa de catva timp prin capitala se joaca teatru si in mall(uri).

afis_teatrulaCINEMA_68x98cm

Pana acum singurul mall unde se intampla asta era Baneasa. Acum se joaca teatru si in Plaza, unde saptamana trecuta am avut placerea de a vedea un spectacol de teatru de improvizatie. Trupa prezenta pe scena a fost BackStage Boys. E drept, mie-mi venea de fiecare data sa zic BackStreet Boys. A fost inaugurarea acestui concept, de Teatru la Cinema, iar aceasta inaugurare a fost facuta in prezenta mai multor bloggeri.

BackStage Boys

Legat de spectacolul in sine, am facut trei scurte precizari:

1. Desi, in sine, spectacolul a fost ok, consider trupa BackStage Boys ca fiind sub Iele si Comedy Show, celelalte trupe de improvizatie pe care am avut privilegiul sa le vad. Fetele, insa, ii vor aprecia, cu totii fiind baieti tineri, frumosi si carismatici.

2. Am fost pe scena. Nu m-am descurcat foarte bine, eu trebuia sa fac in microfon zgomotele de fundal pe care le faceau diverse obiecte, insa microfonul m-a trollat. Nu stiam cat de tare sau incet se aude, asa ca initial am scos un sunet extrem de tare, apoi scoteam sunete care nu se auzeau deloc. In plus, reflectoarele m-au orbit, deci nu vedeam nimic. Trist. Partea misto a venit a doua zi: la casa de bilete a altui cinematograf am fost recunoscut. Cica a tinut minte c-am fost pe scena. M-am simtit atat de bine 🙂

Teatru la Cinema Emil Calinescu pe scena

3. Ca un mic repros pe care l-as avea de facut trupei, incercati sa fiti mai spontani. Sa luati in serios sugestiile din public si sa faceti spectacolul STRICT in functie de ele. De exemplu, era o proba in care se spusesera din public mai multe limbi straine. Ei au ignorat anumite limbi straine (Indiana, Tiganeasca), insa au tot bagat limbi nordice (care NU se spusesera din public). La fel si la alta proba, cu aparatul caruia urma sa i se faca reclama (s-a ales Cuptorul cu aburi). Improvizatie inseamna sa luati PRIMA PROPUNERE, oricat de ciudata ar fi. Si sa va bazati DOAR pe acestea, sa nu para totul pregatit de acasa.

Legat de acest concept, de Teatru la Cinema, am de facut fix 3 propuneri:

1. As dori sa vad si cateva spectacole de teatru PROIECTATE. Aici putem vorbi fie de spectacole din strainatate (stiu ca prin alt mall se proiecta teatru din Londra, dar putem vorbi si de spectacole din alte tari), dar si spectacole de teatru din provincie. Mi-as dori sa vad un spectacol din Cluj ori Timisoara, ca poate nu voi ajunge prea curand pe acolo.

Bloggeri Teatru la Cinema 4

2. As vrea sa vad si concerte proiectate. In Baneasa se dadeau anii trecuti proiectii LIVE de la Festivalul Enescu. De ce nu si in Mall Plaza, proiectii de la alte concerte (din tara si de afara)?

3. Candva se proiectasera cateva meciuri 3D in Cinematografe (nu mai stiu unde, dar pe undeva prin Bucuresti). De ce nu am vedea din nou asa ceva? Eu as cumpara bilete sa vad finala Champions League la cinema, cu ochelari 3D pe nas. Ori un meci decisiv al Romaniei.

Bloggeri Teatru la Cinema

De ce am scris acest articol pe Cinemil? Simplu: cinematograful este TEMPLUL cinefililor. Insa acestia nu trebuie sa se rezume DOAR la filme. Dragii mei, proiecte tip Teatru la Cinema sunt PENTRU VOI. Mergeti sa vedeti si teatru, mai ales daca sunteti fani ai filmelor romanesti. Veti vedea actorii vostri preferati pe scena, intr-o alta ipostaza. Merita! Iar teatrul de improvizatie este ceva ce o sa va placa cu siguranta! Programul spectacolelor din Plaza Mall il gasiti pe site-ul oficial al proiectului. Iar despe proiectul Teatru la Cinema au mai scris Andrei, Raluca, Sofia si Paul. Pe parcursul articolului am introdus poze de la lansare. Salutari CINEMILE tuturor!

 

. 6 comentarii la Teatru la Cinema. Categories: Cinemilii speciale. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

6 thoughts on “Teatru la Cinema

  1. Pingback: Ciao Bella |

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.