Spotlight

Spotlight

INTRODUCERE + rezumat SPOTLIGHT

Filmul Spotlight se încadrează în genul filmelor istorice, ale căror actiune au avut un impact major, cândva, în viața reală. Acțiunea din Spotlight se bazează pe scandalul în privința abuzurilor sexuale pe care le făceau preoții pedofili enoriașilor minori și a traumelor ulterioare ale acestora. O echipă de jurnaliști, de la Boston Globes, sub numele de Spotlight Team, au investigat în amănunt problema și au reușit, cu informațiile pe care le-au scos la iveală, să scandalizeze o lume întreagă și să producă schimbări majore în cadrul Bisericii Catolice în anii 2001-2002.

PUNCTE DE INTERES SPOTLIGHT

  • Povestea reprezintă principalul punct de interes al acestui film. În jurul ei se formează o adevărată controversă și, felul cum este expusă, generează o răvășeală a întregii minți a spectatorului.
  • Nu prea sunt filme despre ororile Bisericii Catolice, filme care să sublinieze mare, cu roșu, nenorocirile pe care aceasta le-a comis, le comite și le va comite.

  • Realitatea de care se ancorează ar fi, din punctul meu de vedere, următorul punct de interes al acestui film. Scenariul ne prezintă întocmai cum s-au petrecut lucrurile
  • Apoi, tot din punctul meu de vedere, un alt punct de interes îl reprezintă actorii și interpretarea lor. În plus, majoritatea actorilor au jucat în filme cu super-eroi și, de ce nu, am putea spune că, deși filmul este unul cât se poate de realist, au și aici un rol aparte de super-eroi. Cum și de ce puteți vedea vizionând filmul.

PUNCTE TARI SPOTLIGHT

  • Pot să revin la poveste? Pot, desigur. Însă de data aceasta am să mă leg de felul cum este relatată povestea dincolo de micul sau marele ecran. Te răvășește, la propriu. Este de-a dreptul emoționat tot ce se întâmplă acolo. Te lasă fără cuvinte și, oricât de insensibil ai fi, îți rupe vreo două trei lacrimi și-ți lasă o urmă adâncă în suflet. Totul e prezentat atât de real încât te lasă fără cuvinte.
  • Deși este un film recent, păstrează amprenta anilor 2001-2002, ceea ce te prinde acolo în povestea filmului.

PUNCTE SLABE SPOTLIGHT

  • Mie nu mi-a plăcut absolut deloc finalul acestui film. Nu se termină neapărat brusc, ci are un final pe care, poate, ca mesaj și reacție din partea societății, toată lumea îl aștepta, însă nu are o continuarea exactă a fenomenului de schimbare ce a avut loc ulterior. Se încheie cu reacția din partea societății și atât. Nu continuă și cu schimbarea care a avut loc decât printr-un text la finalul filmului care, pentru mine, e de-a dreptul egal cu 0. La fel de bine puteam citi și despre acțiunea filmului fără să-l mai văd, nu?
  • Micile detalii care fac diferența în toată povestea asta. Și mai mult decât atât nici că pot să zic.

OPINII SPOTLIGHT

Mie mi-a plăcut tare mult filmul. M-a prins cu totul și mi-a demonstrat încă o dată de ce sunt capabili oamenii, indiferent de sistemul din care fac parte, pentru menținerea puterii. Scenariul e bine pus la punct și în jurul lui se construiește o poveste bună, în ciuda faptului că este de-a dreptul detestabilă. Chiar vă recomand să vedeți filmul ăsta în cinematografe, cu toate că sfârșitul e precum nuca-n perete.

Spotlight intră în cinematografe din data de 26 februarie 2016 și este distribuit de IntercomFilm. Articolul este scris de Daniela Bojincă, bloggeriță și mare mâncătoare de ciocolată. Salutări CINEMILE tuturor!

. 1 comentariu la Spotlight. Categories: Comunicate de presa. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Spotlight

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.