The Finest Hours – Furtună Extremă

The Finest Hours – Furtună Extremă

 

The Finest Hours Poster Romania

 

Înainte să trec la introducere, puncte de interes, puncte tari, puncte slabe, opinii sau orice altceva, am să las aici o întrebare care, mie cel puțin, mi-a rămas în minte de când m-am ridicat de pe scaunul din Imax.

Între iubirea ei, simțul datoriei, viață și moarte, tu ce ai alege?

The Finest Hours - Furtună Extremă

INTRODUCERE The Finest Hours – Furtună Extremă

The Finest Hours este un film istoric, inspirat din realitate, cu fapte cât se poate de reale, care îți fac pielea de găină la propriu și cu un personaj căruia îi pasă mai mult de faptul că și-a pierdut căciula de pe cap decât că se află în prag de moarte (seamănă cu mine, că nici mie nu-mi mai pasă de nimic altceva când îmi uit căciula pe cine știe unde).

The Finest Hours 2016

REZUMAT The Finest Hours – Furtună Extremă

The Finest Hours surprinde faptele care s-au petrecut pe data de 18 februarie 1852, când o furtună puternică a distrus orașe întregi de-a lungul Coastei de Este Americane. Pe 18 februarie 1852, aceeași furtună a distrus și un petrolier SS Pendleton T-2, care a fost rupt pe jumătate de impactul cu valurile puternice, cu peste 30 de marinari morți ce se aflau pe jumătatea de vas care s-a scufundat rapid. Fără cârmă, cu o jumătate de petrolier care plutea în derivă, restul echipajului părea să nu mai aibă nicio șansă la viață, iar clipele păreau să le fie și lor numărate în sens invers. Ray Sybert (Casey Affleck), primul inginer asistent, cel care cunoștea petrolierul mai bine decât oricine altcineva rămas în viață pe vas, decide să preia comanda și să încerce să-l țină suprafață cât mai mul timp.

Între timp, vestea despre petrolierul SSPendleton T-2 ajunge la Garda de Coastă din Chatham, ofițerul Daniel Cluff (Eric Bana) decide să-l trimită pe căpitanul Bernie Webber împreună cu un echipaj și o barcă de salvare care părea să nu reziste în veci pururi furtunii, să salveze restul echipajului.

Ce și cum s-a întâmplat mai departe, puteți vedea pe marile ecrane.

The Finest Hours

PUNCTE DE INTERES The Finest Hours – Furtună Extremă

  • Cred că principalul punct de interes, cel puțin din punctul meu de vedere, este însăși povestea acestui film. Faptul că acțiunea este una reală, care chiar a avut loc acum ceva ani. Pentru mine cel puțin e interesant să vezi proiectată istoria pe un ecran.
  • Apoi, distribuția cred că este un alt punct de interes. Chris Pine în rolul lui Bernie Webber, Casey Affleck în rolul lui Ray Sybert și Holliday Grainger în rolul lui Miriam sunt de excepție. Fac filmul savuros.

 

Autoarele acestui articol, alaturi de Andreea Mihaila, la vizionarea The Finest Hours - Furtună Extremă
Autoarele acestui articol, alaturi de Andreea Mihaila, la vizionarea The Finest Hours

PUNCTE TARI The Finest Hours – Furtună Extremă

De la Daniela Bojincă

  • Holliday Grainger în rolul lui Miriam poate să fie considerat un punct tare al acestui film sau, mai bine spus, personalitatea ei puternică, mai ceva ca un bărbat, este un punct tare al acestui film
  • Regizarea filmului este excepțională. Mi-au plăcut cadrele și acțiunea în sine. Cred că Craig Gillespie a făcut o treabă foarte bună.

De la Iulia Matache

  • Ambii eroi ai filmului au ochii albaștri ca apa mării
  • Imaginile sunt absolut superbe, fiecare cadru ar fi putut foarte bine să fie un tablou.

The Finest Hours Bloggeri Avanpremiera

PUNCTE SLABE/CONTROVERSE The Finest Hours – Furtună Extremă

De la Daniela Bojincă

  • Nu știu dacă am eu o problemă cu vederea, sunt chioară sau ceva, dar din punct de vedere Imax mie mi s-a părut foarte slab. N-am văzut efecte. Sau cel puțin nu efecte de Imax. Nu m-a dat pe spate din punct de vedere al efectelor care ar fi trebuit să fie Imax. Pe mine m-a dat pe spate regizarea și povestea în sine. Și din punctul meu de vederă ăsta e singurul punct slab pe care îl văd la acest film. Sunt curioasă cum se vede în 4Dx.

 

De la Iulia Matache

  • Happy endul a venit prea brusc. Acum urla vântul îngrozitor, valurile erau gigantice și brusc ninge ca în povești și apa pare chiar bună de-o baie.

The Finest Hours Daniela Bojinca

OPINII The Finest Hours – Furtună Extremă

Ăsta-i  locul în care Emil probabil vrea să spun dacă mi-a plăcut sau nu filmul, ori ceva de genul. Da, mi-a plăcut. Îmi pare interesant și bine structurat. Începutul pare puțin plictisitor însă, odată ce intră în acțiunea propriu-zisă a filmului. Cred că e un film care merită văzut.

Eu am fost Daniela Bojincă de pe danielabojinca.ro și sper din suflet ca Emil să nu-mi distrugă articolul și să-l publice într-o limbă necunoscută, fără diacritice. În scrierea acestui articol m-a ajutat și Iulia Matache de pe supergulia.ro.

The Finest Hours – Furtună Extremă intră în cinematografe din data de 29/01/2016 și este distribuit de Cineforum.

. 2 comentarii la The Finest Hours – Furtună Extremă. Categories: 2016, Filme noi. Tags: , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

2 thoughts on “The Finest Hours – Furtună Extremă

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.