Traind printre demoni 2 – Conjuring 2

 

Traind printre demoni 2 – Conjuring 2

Traind printre demoni 2 poster ROmania

Introducere Conjuring 2

Am luat un pic invers seria Conjuring: desi nu vazusem prima parte (Conjuring 1, tradusa Traind printre demoni), am vazut Annbelle (spin-off-ul primei parti) la festivalul Dracula. Mi-a placut, poate si pentru ca acolo am vazut foarte multe filme proaste. Comparativ cu acestea, Annabelle era aproape genial. Un singur defect avea: nu (prea) ma speriase. Ceea ce nu e deloc un lucru deloc bun pentru un horror.

Am vazut si Conjuring 1, un film foarte bun si, recunosc, infricosator. Putine filme se pot lauda cu acest lucru.

Asteptam, deci, cu interes partea a II-a, premisele fiind cat se poate de bune.

Emil Calinescu Traind printre demoni 2

Rezumat Traind printre demoni 2 – Conjuring 2

Avem aici un nou caz rezolvat de celebrii soti Warren, care ajung, de aceasta data, tocmai in Nordul Londrei. O familie (mama si cei 4 copii) traieste intr-o casa bantuita de spirite malefice. Problema este ca singura marturie este a unui copil de 4 ani. Toate detaliile si finalitatea acestui caz le veti descoperi singuri.

Traind printre demoni 2 - Conjuring 2

Puncte de interes Conjuring 2

 • Filmul este bazat pe fapte reale, asa cum se si lauda la inceput, insa lucrurile au stat mult diferit. Gasiti aici toate diferentele (recomand citirea articolului DUPA vizionarea filmului), dar cateva le veti gasi si pe blogul Dianei.
 • Cu acest Conjuring 2, producatorii vor sa continue o serie ce se anunta extrem de interesanta. Se pare ca ar urma un nou spin-off, care ar urma sa se axeze pe caracterul demonic Valak. Astept cu interes acel film, ca de altfel si alte cazuri. De ce nu, poate un serial, desi, din ce observ, cazurile sunt prea complexe pentru a fi rezolvate intr-o ora.
 • Legat de precedentele filme, legaturile cu ele sunt minime, filmul putand fi vizionat FARA celelalte parti. Singura legatura este acea camera a obiectelor bantuite, unde la loc de cinste sta deja celebra papusa Annabelle.

Annabelle

 • Bine vazut de critici: 7.9 pe IMDB, 65 pe Metacritic. Exemplific cu una dintre opinii: Wan’s expert deployment of genre jolts is no less in evidence this time around, but as he takes his time – perhaps even a bit too much of it – interweaving the Warrens’ story with that of the Hodgsons, in the London borough of Enfield, he crafts a deep dive into dread. The film builds to a symphonic climax of heaven-and-hell emotion. Sheri Linden – The Hollywood Reporter
 • Are o durata mare, de 133 de minute.

Bloggeri Traind printre demoni 2

Puncte tari Conjuring 2

 • Trecand peste faptul ca partea reala a povestii este sub 50%, modul in care este construita este un punct tare al filmului. In fond, cata lume se uita la cat de adevarat este filmul?
 • Suspansul este la el acasa, filmul nefiind deloc previzibil. Absolut deloc.
 • Interpretarile sunt la inaltime, in frunte cu copiii (Janet, pustoaica de 5 ani, joaca absolut fabulos).
 • Regia este si ea la inaltime. Se pare ca regizorul James Wan a refuzat o oferta cu multe zerouri (urma sa regizeze un nou Fast and Furious) pentru a regiza Conjuring 2. Se pare ca tine mult la aceasta serie.

Traind printre demoni 2

Puncte slabe Conjuring 2

 • Nu m-a infricosat. Poate fi un lucru bun, putand fi vizionat si de cei un pic mai slabi de inger. Majoritatea fazelor infricosatoare sunt anuntate dinainte. E ca si cum m-as duce la cineva, i-as zice Vezi c-o sa te sperii, iar apoi m-as stradui sa-l sperii. Inca astept un horror care sa ma bage la propriu in scaunul de la cinematograf.

Traind printre demoni 2 avanpremiera

 • Mult prea multe clisee, unele introduse aiurea. De exemplu, faza cu crucile (toate crucile au fost intoarse in camera de catre forta malefica) nu este deloc reala. De cand am vazut-o am spus clar ca e fortata. Si nu e singurul exemplu. Macar de-ar fi fost originala.
 • O durata mult prea mare, cu timpi morti mult prea numerosi
 • Tin sa precizez din nou: traducerea este oribila. Traind printre demoni este versiunea aiuristica a traducatorului. Are corespondent in film, dar nu prea are legatura cu titlul original. Chiar, ar putea vreodata traducatorul sa explice cu adevarat sensul cuvantului englezesc Conjuring?

Emil Diana Traind printre demoni 2

Opinii Conjuring 2

Per total, Conjuring 2 mi-a placut si abia ii astept spin-off-ul. Totusi, e facut cumva cu frica, sa nu moara cineva de inima in sala de cinema (desi am inteles ca chiar s-a intamplat asta prin America). Povestea, desi departe de cea reala, este bine construita si are marea calitate ca e imprevizibila (desi, punctual, fazele infricosatoare sunt cumva previzibile, fiind anuntate dinainte). Pelicula are marea calitate de a fi EXTREM de bine jucata si regizata.

Conjuring 2 intra de azi, 1 iulie, in cinematografe, fiind adus in Romania de Freeman Entertainment. Salutari INFRICOSATOARE tuturor!

 

. 1 comentariu la Traind printre demoni 2 – Conjuring 2. Categories: 2016. Tags: , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Traind printre demoni 2 – Conjuring 2

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.