Unbroken – De neinvins

Unbroken – De neinvins

 

Unbroken Poster

Introducere Unbroken – De neinvins

Ma tem de filmele de razboi facute de americani. Ma tem de propaganda lor, ma tem de infloriturile lor, ma tem de cat neadevar adauga ei adevarului istoric. Si ma temeam de un film regizat de Angelina Jolie. Nu le vazusem pe precedentele, dar nici nu sunt tentat s-o fac. Nu au nimic care sa ma atraga si nici n-am auzit lucruri prea bune despre ele. Totusi, povestea in sine, despre care citisem cateva chestii, ma impresionase. Eram curios sa vad cum a fost ecranizata. Cate ceva despre acesta gasiti pe Wikipedia.

Rezumat Unbroken – De neinvins

Louis Zamperini este un american cu origini italiene. Maratonist olimpic si apoi aviator, acesta supravietuieste timp 47 de zile, alaturi de cativa camarazi, in largul Oceanului, fiind ulterior capturat de japonezi, unde devine prizonier de razboi. Orice se spune peste aceste cuvinte reprezinta spoiler.

Unbroken 1

Puncte de interes Unbroken – De neinvins

  • Filmul este ecranizarea romanului omonim. Nu am citit romanul, insa acesta se bazeaza pe marturiile maratonistului Louis Zamperini.
  • Filmul, ca de altfel si cartea, au fost aspru criticate in Japonia. S-a mers chiar pana la catalogarea Angelinei Jolie drept DEMON. Se spune ca nu ar avea nimic adevarat in ea, nimic ce poate fi dovedit.
  • Rolul lui Zamperini este jucat de Jack O’Connel. Acesta a mai jucat un rol celebru: pe Bobby Charlton in filmul United.
  • Are printre sceneristi pe celebrii Fratii Cohen.

Puncte tari Unbroken – De neinvins

  • Filmul urmareste fidel actiunea cartii. Cat de reala este cartea ramane de discutat, dar infloriturile Hollywood-ului, despre care se vorbeste mereu, lipsesc in acest caz.
  • Interpretarea, in special a lui O’Connel este buna, chiar daca nu geniala.

Unbroken 2

Puncte slabe Unbroken – De neinvins

  • Primul cuvant care-mi vine este SEC. Da, Unbroken – De neinvins este un film sec. M-a impresionat povestea cand am auzit despre ea,  dar imi pare ecranizata fara viata. Nu are nimic din punct de vedere cinematografic.
  • O’Connel, in rolul lui Zamperini, este convingator, pare bine ales, dar parca nu convinge pana la capat. Rolul pare ca-l incomodeaza.
  • Durata filmului este exagerata, avand extrem de multi timpi morti. 137 de minute pare, la prima vedere, un timp decent pentru o poveste de genul. Vazand filmul iti dai seama ca putea fi terminat lejer in 100 de minute. Maximul 100 zic.
  • Scena care trebuia sa ne impresioneze cel mai mult, cea in care Louis este pus sa tina o caramida deasupra capului, desi era sleit de putere, mi se pare atat de prost realizata incat a parut o parodie. In loc sa ma impresioneze pana la lacrimi m-a facut, de fapt, sa ma detasez complet de film si de personaj.

Unbroken

Opinie Unbroken – De neinvins

Unbroken – De neinvins este un film sec, bazat, insa, pe o poveste cutremuratoare. Desi are marele merit de a nu inflori foarte mult, el nu te impresioneaza prin nimic din punct de vedere cinematografic. Nu infloreste, dar are ceva care te face sa simti ca totul e artificial. Il privesti detasat, nu poti empatiza cu personajul. Nu are niciun CARLIG care sa te introduca in poveste. Din punctul meu de vedere este sansa ratata, putea fi facut un film monumental avand in vedere povestea. Angelina Jolie ar putea sa se reapuce de actorie, postura de regizor pare ca n-o prinde.

Unbroken – De Neinvins este deja in cinematografe, fiind distribuit in Romania de RoImage. Salutari CINEMILE tuturor!

. 1 comentariu la Unbroken – De neinvins. Categories: 2015, Filme noi. Tags: , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Unbroken – De neinvins

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.