Unforgettable (Obsesia trecutului) este un film pe care il uiti repede
Unforgettable (Obsesia trecutului) este un film pe care il uiti repede
Primul lucru care mi-a sarit in ochi, la propriu, in cazul filmului acesta este titlu. De multe ori, titlul filmului este pus intentionat comic, absurd, asa cum si-n viata de zi cu zi exista porecle intentionat absurde. Toti cei care au ca porecla Micutul sunt persoane masive, hazul provine tocmai din diferenta dintre nume si realitate.
In cazul filmelor, insa, atunci cand nu vorbim de comedii, titlul ar trebui sa fie fix ce vedem in film. Ar trebui.
In acest caz, judecand strict numele original, filmul este oricum vreti voi, mai putin … Unforgettable. Este tipul mediocru, de duzina, asa cum ati vazut alte zeci, care probabil va fi difuzat de televiziuni anii viitori. Are, ce-i drept, dezavantajul acelui N-15, deci nu stiu, la TV, la ce ore va putea fi difuzat.
Sa va spun, totusi, ce are si, mai ales, ce nu are acest Unforgettable (tradus, as zice inspirat de aceasta data, Obsesia trecutului). Voi incepe, intai, cu povestea:
Rezumat Unforgettable – Obsesia Trecutului
Avem un triunghi amoros extrem de incarcat: David isi reface viata alaturi de Julia in casa pe care, nu demult, o impartea cu Tessa. Pentru ca tacamul sa fie complet, ei vor locui acolo alaturi de Lily, fetita pe care David o are alaturi de Tessa si, de fapt, singurul liant de care se mai agata Tessa pentru a ramane, inca, in viata lui David.
Tessa, interpretata de Katherine Heigl, nu accepta, insa, noul statut, si-si propune un plan nebunesc. Ce va face ea si cum se termina totul ramane sa descoperiti singuri.
Katherine Heigl este Barbie Girl
Ideea nu-mi apartine mie, ci unui alt personaj. Chiar se aude replica asta in film si se potriveste perfect. Tessa nu este deloc expresiva, figura ei nu indica absolut nimic. Nu rade, nu plange, nu tipa, nu vorbeste incet. Nu zic ca personajul este gresit scris, ea, Tessa, face chestii interesante. Doar ca este atat de slab interpretat, incat o vei uita instant. Si vorba unui amic, despre un film mai vechi cu aceeasi actrita: bai, arata atat de misto tipa si nu au aratat-o deloc dezbracata… Cam asa si aici 🙂
De fapt, nu avem niciun personaj memorabil
De la ea, Tessa, aveam asteptari, pentru ca la astfel de filme personajul negativ este cel care iese in evidenta. Ea pune la cale planul, ea este cauza tuturor relelor. In acest film, Rosario Dawson (Sin City ori Trance, ca sa va indic doar 2 filme cu ea) joaca infinit mai bine decat Katherine Heigl, doar ca personajul ei, Julia, este sters. Neinsemnat. Singura ei vina in acest film este ca s-a cuplat si ulterior casatorit cu David. In rest, nu face nimic, nici rau, nici bine.
Si mai bine decat Julia este interpretata pustoaica Lily. Aici totul este firesc: iei un copil si-i spui sa joace natural, un rol de copil. Normal ca-i iese, ar fi fost absurd sa nu iasa.
Este extrem de previzibil
In film avem o crima, insa in loc sa fie tratata cu momente de maxim suspans, este tratata ca fapt divers. Stim din start cine este criminalul, stim din start cum s-a intamplat totul, ne asteptam sa existe o infruntare finala, totul este de-a gata, mura-n gura. Nu tresarim niciun moment, iar personajele sunt atat de sterse incat nu ne pare rau de niciunul, indiferent ce pateste. Nu, nu atenteaza nimeni la integritatea corporala a lui Lily, ca sa tinem cu inocenta. Deci e ok, lacrimile-s excluse.
Putem, totusi, invata doua chestii
Aici, in mod surprinzator, filmul puncteaza bine.
Intai si intai, ca sfat de viata, cand te cuplezi si te casatoresti cu cineva straduieste-te sa-i cunosti trecutul. Complet. Se dovedeste ca cei 2 soti, David si Julia, nu stiau multe chestii din trecutul celuilalt. Sau stiau si le-au ignorat. Ceea ce e mai grav. Ma rog, vedeti exact ce si cum.
In al doilea rand, poti iubi un copil chiar si cand nu este copilul tau. Il poti iubi chiar mai mult decat mama lui naturala. Asta daca ai suflet si daca vrei sa faci parte din acea familie. Cum zicea mai demult o amica: nu exista mama naturala si mama vitrega. Exista doar mama si atat.
Are un trailer foarte dubios
Cineva mi-a semnalat o chestie interesanta: noi, cei care vazusem trailerul, aflasem deja ce se va intampla. Previzibilitatea filmului era generata si de trailerul care iti arata mult prea multe. Chiar daca nu-s de acord in totalitate, personal consider ca filmul ORICUM este lipsit de suspans, sunt de acord cu faptul ca trailerul trage in jos filmul. Oricate defecte ar avea filmul, trailerul este clar SUB. Este un exemplu de asa nu.
Bineinteles, nu este primul film cu un trailer plin de spoilere. Sunt zeci de articole cu topuri in acest sens. Ce e interesant este, insa, alt lucru: trailerul in sine ar putea fi, distinct, un film. Un scurtmetraj.
Are (prea mult) umor
Bine, fiecare vede altfel umorul. Eu uneori rad si de chestii care-mi par penibile. Per total, insa, este prea mult umor pentru un film care se ia in serios. Pe bune, el se vrea serios. Si este in mare parte, desi multe scene de acolo pot fi folosite cu succes in comedii din alea romantice de 90 de minute. Subiectul, in sine, mi se pare amuzant: o femeie parasita incearca sa se razbune pe noua nevasta. Eu rad doar cand ma gandesc la el.
Acum, ca un thriller are mai mult umor decat suspans este un lucru negativ oricum am lua-o.
Opinii Unforgettable (Obsesia trecutului)
Personal, consider Unforgettable (Obsesia Trecutului) un film pe care-l voi uita repede. Nu este neparat rau, insa defectele sale sunt cu certitudine mai multe decat calitatile. Nu zic ca tuturor le-a displacut ori o sa le displaca, Danielei, de exemplu, i-a placut. Spun, insa, ca este fix contrar titlului: il uiti extrem de repede.
Unforgettable (Obsesia Trecutului) este de azi, 28 aprilie, in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Freeman Entertainment. Salutari CINEMILE tuturor!
Be the first to leave a reply