Venom: Sa fie carnagiu – Venom: Let There Be Carnage

Venom: Sa fie carnagiu – Venom: Let There Be Carnage este cel mai nou film cu super-eroi intrat in cinematografele noastre. Din cauza restrictiilor pandemice nu va avea parte de un public prea numeros, cel putin in tara noastra, dar asta nu e in vreun fel vina lui. Personal, l-am vazut in sala Dolby Atmos din cadrul CineMax Veranda. Mentionez din start acest aspect pentru ca opinia mea imi este clar influentata de locatia in care l-am vazut.

Si tot ca introducere, tin sa precizez faptul ca nu sunt fan al filmelor cu super-eroi, nici Marvel, nici DC Comics, aceste pelicule fiind pentru mine bune numai pentru entertainment. In mod evident, din acest motiv nici nu citesc benzi desenate, drept urmare nu pot spune in ce masura filmele deraiaza de la benzile desenate pe care le ecranizeaza. In mod la fel de evident, nici nu ma deranjeaza sa aflu acest lucru.

Strict ca entertainment, Venom: Sa fie carnagiu – Venom: Let There Be Carnage este un film excelent. Are efecte vizuale decente spre bune (unde lupta finala dintre cei doi simbioti, Venom si Carnage, exceleaza), are interpretari decente si bune, iar pe partea auditiva filmul este chiar la inaltime. Sunetul din sala Dolby Atmos in mod cert a accentuat aceasta senzatie (desi, sincer sa fiu, ma asteptam ca in anumite momente, de pilda in cele in care Frances Barrison / Shriek urla, sa se cutremure sala, lucru care, din pacate sau din fericire, nu s-a intamplat).

Actiunea, pe scurt, este in felul urmator: Eddie si Venom convietuiesc pasnic, desi viata lor simbiotica nu este deloc comoda si placuta. Lucrurile scapa de sub control atunci cand Eddie se duce sa-l intervieveze pe Cletus, un criminal in serie care avea un trecut extrem de dubios. Ce se intampla acolo, cum apare Carnage, ce devine treptat un dusman de moarte pentru Venom, cum ajung cei 2 simbioti sa se razboiasca si cum se termina totul ramane sa descoperiti singuri.

Imediat dupa ce am iesit de la proiectie, intr-o duminica seara, pe la 22 si ceva, in Zona Obor (o zona destul de dubioasa chiar si ziua; seara este de-a dreptul sinistra, piata aceea goala dandu-mi un sentiment neplacut, ma simteam intr-o distopie, intr-o lume apocaliptica), sentimentele mele vizavi de film erau pozitive. Nu vazusem o capodopera, insa asteptarile mele fusesera intrecute. Asta, evident, pentru ca nu prea aveam asteptari. Iar peisajul dezolant din jur imi accentua cumva sentimentele. Ma simteam de parca in acea zona chiar se batusera 2 monstri si nu lasasera mai nimic in jurul lor.

Ajuns acasa, am inceput sa citesc diverse opinii, de la noi si de afara, si am constatat ca filmul este mai mult criticat. Fanii infocati ai filmelor cu super-eroi sunt mai critici decat ma asteptam. Principalul repros, care pe mine ma face realmente sa rad, este faptul ca Venom: Sa fie carnagiu – Venom: Let There Be Carnage e un film prea putin serios.

Pe romaneste, niste oameni care iau in serios filmele cu super-eroi se supara cand altii spun despre aceste filme ca ar fi neserioase, drept urmare sunt nemultumiti atunci cand vad ca un film din aceasta nisa este … mult prea putin serios. Este prea neserios chiar si pentru ei #CumArVeni. Mie fix partea asta mi-a placut, la fel cum mi-a placut faptul ca glumele erau pentru toata lumea, nu doar pentru initiati. Un film pentru toata familia, care poate fi inteles fara prea multe cunostinte din Universul Marvel. Daca ai vazut predecesorul sau, din 2018, e perfect. Desi chiar si fara el filmul poate fi inteles macar 70% (ceea ce e enorm pentru filmele cu super-eroi; in cazul Avengers 4 (Endgame) intelegeai sub 20% din film daca nu ai fi vazut nimic in prealabil).

Pe partea de logica lucrurile nu sunt atat de roz, pentru mine rivalitatea dintre Carnage si Venom era de neinteles pana sa citesc in alte parti cum sta treaba (Malaezu explica foarte bine cum sta treaba; recomand oricum articolul, rezuma foarte bine nemultumirile unui fan al filmelor de genul), ca sa dau doar un exemplu. Doar ca, exact cum ziceam mai sus, asteptarile nu erau foarte mari, eu am putut lesne trece cu vederea aceste fracturi logice. Am fost multumit de batalia finala, am fost multumit de entertainmentul de care am avut parte, am fost multumit de interpretari (mai mult Tom Hardy si mai putin Woody Harrelson), deci per total am plecat multumit din sala de cinema. Este oricum peste media ultimelor filme Marvel (peste Vaduva Neagra este sigur).

Am fost mahnit, insa, sa vad cat de putini oameni au mers la cinema, ganditi-va ca in Cinemax Veranda a fost o singura proiectie pe zi a acestui film in sala Dolby Atmos, iar la proiectia de duminica nu erau mai mult de 14 persoane. Pacat, mare pacat.

Voi mergeti sa vedeti Venom: Sa fie carnagiu – Venom: Let There Be Carnage, caci este tipul de film care se vede cel mai bine la cinema. Iar salile speciale tip Dolby Atmos ar trebui sa fie principalele tinte. Mie mi-a placut per total, voi va trebui sa-l vedeti cu ochii vostri pentru a va convinge daca am avut sau nu dreptate in ce am scris aici.

Venom: Sa fie carnagiu – Venom: Let There Be Carnage va intra in circuitul normal al cinematografelor din 15 octombrie (pana atunci ruland sub titulatura de „avanpremiera”), fiind distribuit in tara noastra de InterComFilm. Programul complet al cinematografului din Mall Veranda il gasiti pe Cine-Max.ro.

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.