The Wanderers este o parodie buna – TIFF 2017

The Wanderers este o parodie buna – TIFF 2017

 

Povestea, pe scurt, cea oficiala: Luis (Armand Assante) este cel mai faimos vanator de vampiri si fantome din lume. Locuieste in SUA, dar este chemat de un prieten, un jurnalist israelian (Robert) sa rezolve un caz misterios din indepartata Transilvanie. Aici este intampinat de un ghid roman, o jurnalista aspiranta (Sorana), care are pe cap si o echipa de jurnalisti coreeni de senzational. Locatia aleasa din Transilvania este castelul Zalesky, loc cu o istorie sangeroasa.

Acum, partea si mai interesanta este urmatoarea: Armand Assante revine in distributia unui film romanesc dupa fix 10 ani de la California dreamin’. Joaca din nou alaturi de Razvan Vasilescu. De aceasta data Razvan Vasilescu ii este aliat, este preotul satului.

Acum, marea problema a filmului este ca nu-i clar daca-i parodie sau e serios. Are cate putin din fiecare, indeajuns incat sa nu stii cum sa-l iei. Prea serios pentru a-l cataloga drept parodie? Prea multe ironii pentru a-l lua in serios?

Personal, l-am luat drept parodie. E o chestiune subiectiva, nu pot lua in serios filmele cu vampiri si demoni. Drept urmare, STRICT luat ca parodie, este un film decent spre bun. Strict ca parodie.

Daca-l iei in serios, ceea ce nu recomand din start vizavi de filmele cu vampiri, vei fi dezamagit. Vei fi dezamagit de poveste (care scartaie prin toate incheieturile), vei fi dezamagit de unele personaje (coreenii sunt acolo strict pentru caterinca, pentru ironie, sau pentru pentru corectitudinea politica, pentru ideea in sine de a avea musai si asiatici in film), vei fi dezamagit, poate, de final. Vei fi dezamagit de multe.

Dar, serios intreb: cu ce asteptari pleci la un astfel de film? Te astepti sa dezbata probleme filosofice importante? Te astepti sa-ti dea lacrimile povestea vreunui personaj? Te astepti sa inveti istorie dintr-un astfel de film?

Cum joaca actorii? Pai excluzand coreenii, in plus pe teren (cum s-ar zice), avem asa:

– Armand Assante joaca bine spre foarte bine. Nu este un actor genial, il comparase cineva, pe peretele meu, cu Alain Delon. E departe. La ani lumina. Este un actor iesit din lumina reflectoarelor, aproape de pensie, care joaca acum in filme mai micute. Rolul i se potriveste, chiar daca nu te da pe spate.

– Razvan Vasilescu este actorul genial din film. El, nu Assante. E un actor subevaluat dupa mine, insa absolut genial si-n film, si-n teatru. Joaca rolul preotului si o face foarte bine. Foarte-foarte bine!

– Raluca Aprodu este o prezenta placuta. Nu are un rol foarte bine conturat, nu stii exact ce voia, in afara de a fi ghid nu pare a avea habar ce cauta-n film. Interpretarea e cat poate fi ea de buna pentru acel rol.

– Igor (interpretat de bosniacul Branko Djuric) este un personaj foarte dubios. Nu poate fi deloc luat in serios, dar se potriveste in peisaj. Parodiaza foarte bine, inclusiv prin nume. Isi justifica rolul.

Per total, The Wanderers (a nu se confunda cu filmul omonim din 79) este o parodie decenta. Nu-l luati in serios, nu aveti de ce. Salutari CINEMILE tuturor!

. 3 comentarii la The Wanderers este o parodie buna – TIFF 2017. Categories: 2017, Filme romanesti, TIFF 2017. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

3 thoughts on “The Wanderers este o parodie buna – TIFF 2017

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.