Imperiul Umbrelor – The age of Shadows – TIFF 2017

Imperiul Umbrelor – The age of Shadows – TIFF 2017

 

 

Coreea, ocupatie japoneza, politist coreean care joaca dublu. Suna interesant? Mai adaugam mult sange care curge, multi tradatori de ambele tabere si, la final, anuntul ca se bazeaza pe fapte reale. Un cocktail indeajuns de captivant?

In cazul meu mai adaug: a fost vazut intr-o atmosfera superba, in Piata Unirii din Cluj, alaturi de alte cateva sute de oameni. 

Acum sa va zic (alte) 3 motive pentru care ar trebui sa vedeti acest film:

Film plin de suspans – imprevizibil

Momentele de maxim suspans se petrec … in tren.  Este o scena lunga acolo, insa extrem de intensa. Extrem de BINE realizata. Foarte, foarte bine realizata.

Se vorbeste despre tradatori, spioni si agenti dubli

Spionul va trada. Este in natura lui. Sa vedem ce tabara va alege intr-un final.

Replica asta se aude la un moment dat in film. Rezuma foarte bine ideea. Noi, romanii, preferam sintagma Iubim tradarea, uram tradatorii. Ii uram, dar ne folosim de ei.

Aici, in acest film, agenti dubli sunt la tot pasul. Nu stii, de fapt, cu cine joaca X sau Y. Si de ce. Care este scopul acelui personaj. Foarte bine reliefata ideea de tradare. Foarte-foarte bine!

Avem multe PERSONAJE

V-am zis cat de mult imi plac PERSONAJELE? Alea care-mi dau de gandit, alea care ma impresioneaza cumva, pozitiv sau negativ. Alea BINE conturate. Eh, aici avem nu doar unul, ci mai multi. Si personajele secundare sunt interesante, bine conturate. Un film plin de PERSONAJE, care de care mai interesante.

Este violent, este poate prea lung (141 de minute), este un subiect general poate nu foarte atractiv (Coreea anilor 20), insa daca veti incepe sa va uitati la el nu veti regreta! Trebuie luat ca un film de spionaj, un thriller plin de suspans. Nu stiu cat este de istoric, dar sincer nu ma prea intereseaza. Cinematografic, este aproape perfect!

Dupa 3 zile de TIFF 2017, Imperiul Umbrelor – The age of Shadows este cel mai bun film. De departe. Sa vedem cu ce surprize vine noua saptamana. Salutari cineTIFFe tuturor! 🙂

 

. Niciun comentariu la Imperiul Umbrelor – The age of Shadows – TIFF 2017. Categories: 2017, TIFF 2017. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.