Wonder Woman 2017

Wonder Woman 2017

 

 

Wonder Woman, un film netradus de romani (desi, paradoxal, multi o stiu drept Femeia Fantastica, deci aici traducerea nu strica aproape deloc mesajul filmului), este un origin film extrem de bun. Mi-a placut foarte mult, iar motivele mele sunt in numar de 7. Bine, ar fi mai multe, dar zic sa fie doar 7, pe restul le descoperiti singuri.

Too good to be origin film?

Va tot ziceam ca exista o categorie distincta de filme: cele cu super-eroi. Pe ele trebuie sa le analizam distinct, sa le comparam intre ele, motivele sunt evidente. Pretentiile de la un film cu super-eroi sunt altele, nu ne putem supara, de pilda, pe nerespectarea adevarului istoric.

In multe cazuri, si nu doar la filmele cu super-eroi, exista asa numitele origin movie, filme care au ca unic scop prezentarea unui personaj. Cum s-a ajuns la personajul ala atat de misto pe care-l stim noi? Care-i povestea lui?

Problema cu aceste filme este ca, de obicei, sunt facute intentionat mai slabe decat celelalte filme. Nu investesc studiourile atat de mult in astfel de filme.

Drept urmare, faptul ca Wonder Woman este un film ATAT de bun este o surpriza pentru mine.

Sa vedem acum DE CE este un film atat de bun.

Gal Gadot este alegerea perfecta

Un origin movie este intr-atat de bun cat este de bun personajul. Personajul trebuie sa fie bine conturat, actorul care-l interpreteaza sa fie bine ales, iar jocul acestuia sa fie la inaltime.

Gal Gadot nu este pentru prima oara Wonder Woman, deci isi cunostea deja personajul.

Per total, o alegere PERFECTA, o interpretare PERFECTA!

Filmul nu este feminist!

Pe mine ma sperie feminismul ostentativ. Ma oripileaza. Ma dezgusta.

Nu este cazul si aici, personal ma asteptam sa fie de zeci de ori mai feminist. Nu a fost sa fie, chiar daca erau toate premisele (in frunte cu faptul ca era regizat de o femeie). Si pentru asta m-am bucurat enorm.

Ok, personajul, in sine, cel de benzi desenate, nu este feminist de felul sau. Doar ca, na, in anul de gratie 2017 orice este posibil.

Vizual sta superb!

L-am vazut la IMAX, merita. Desi, cumva, cred ca merita si-n 4DX. Oricum, efectele-s superbe. Si deloc obositoare.

Dupa mult timp am vazut un personaj negativ foarte bine conturat!

M-am plans de personajul negativ in cazul multor filme: noul Fast and Furious are un personaj negativ dubios conturat, Piratii din Caraibe la fel, nici revenirea Star Wars nu a adus villain-ul mult dorit.

Aici, in Wonder Woman, am gasit un villain bun. Ma rog, nu e bun in sensul ala, ca de fapt e rau, dar e fix cum trebuie sa fie construit.

Are niste dialoguri superioare multor filme cu super-eroi

Filmele cu super-eroi au o problema cu dialogurile: fie sunt banale, fie sunt glume pentru tractoristi, directe si porcoase, fie sunt prea serioase si profunde si suna ca nuca-n perete. Si as mai adauga ceva, desi multi nu vor fi de acord cu mine: uneori sunt cu prea multe referiri la filme anterioare incat daca nu esti bun cunoscator al universului in cauza (Marvel/Dc Comics) pierzi mare parte din mesaj.

Wonder Woman are niste dialoguri foarte misto, bine tintite, inteligibile pentru toata lumea. Deci nu doar ca e un personaj misto conturat si misto interpretat, dar mai si zice chestii inteligente. Bila alba inca o data.

Este dinamic, nu are momente moarte!

Te astepti la asta din partea unui film cu super-eroi, dar nu te astepti la asta in cazul unui origin film anuntat a avea peste 2 ore.

Ma asteptam sa fie lent, sa plictiseasca partial. N-a fost sa fie, povestea este oricum vreti voi, dar nu plictisitoare. Inca o bila alba, deci.

Despre Wonder Woman nu mai zic nimic. E bun, merita vazut in IMAX, poate si-n 4DX. Intra din 2 iunie in cinematografele romanesti. Este adus in Romania de Vertical Entertainment. Iar titlul sub care-l veti gasi este fix asta: Wonder Woman. Salutari MINUNATE (nu mai zisesem de mult) tuturor!

. 1 comentariu la Wonder Woman 2017. Categories: 2017. Tags: , , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Wonder Woman 2017

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.