Zapada Ceai si dragoste

Zapada ceai si dragoste este cel mai nou hit cinematografic romanesc, hit care ne aminteste de celebrul Miami Bici. Cele 2 filme sunt comparabile, iar cuvantul HIT este potrivit in context avand in vedere prezenta celebrului Liviu Varciu.

Avem 3 prieteni, pe numele lor Zapada Ceai si Dragoste, ma rog, irelevant cat de prieteni erau de fapt, care ajung sa fie inchisi in aceeasi celula. Ei evadeaza cu ajutorul unui mare interlop, care reuseste sa obtina o bautura care te teleporta vreo 20 de metri. Din pacate, nu ni se spune exact ce era cu aceasta bautura, cum functiona exact (este o explicatie pe jumatate amuzanta, din pacate SINGURA), cum a fost descoperita, insa filmul NU este SF, drept urmare nu ar trebui sa avem pretentii in acest sens. Cu toate astea, este mai SF decat 90% dintre filmele romanesti.

Ei au fost scosi din acea inchisoare pentru a da un mare jaf, tinta fiind un diamant care valora 20 de milioane de euro. Nu va zic ce era cu diamantul acela si cum se termina totul, nu va zic cine-i ajuta pe ei si cum urma sa decurga jaful, asta ramane sa descoperiti singuri.

Partea importanta, relevanta, este cea comica, unde filmul livreaza surprinzator de bine. Aici voi indrazni sa fac o comparatie cu Miami Bici: acolo aveam impresia ca toate glumele alea au mai fost spuse, ca le-am mai auzit candva; era un film plin de glume resapate, singurul merit al scenaristilor a fost sa gaseasca glumele potrivite; aici, in Zapada Ceai si Dragoste, glumele sunt (ori macar par) NOI. Cateva sunt previzibile, insa gasesti destule glume care sa te surprinda.

Si mai important este, insa, alt lucru: Zapada Ceai si Dragoste, in ciuda titlului, nu este deloc un film siropos. Eu ma asteptam la o poveste de dragoste, insa este pur si simplu o comedie romaneasca cu ceva inspiratie occidentala. Va las pe voi sa va prindeti din care serie occidentala (hai ca v-am dat un hint) s-au inspirat producatorii acestui film. Din cinematografia noastra, inspiratia a venit de la seria BD (daca trio-ul era compus din actori mult mai buni, filmul ar fi fost cu mult mai bun).

La fel de surprinzatoare (de bine zic) este si intepretarea lui Liviu Varciu. Chiar daca omul la baza este actor, pretentiile din partea mea erau minime. Sa nu intelegeti ca ar fi un actor genial, ca am descoperit un geniu al actoriei. Nicidecum. Doar ca aici are un rol care i se potriveste, rol scris parca pentru el.

Zapada Ceai si Dragoste este un film comercial, gandit cu precadere pentru publicul care se uita la TV. Daca nu va regasiti in film, in umorul acestuia, in distributia acestuia, nu inseamna ca filmul este in vreun fel gresit. Eu, unul, il recomand tuturor celor care vor sa mearga sa se simta bine, tuturor celor care vor sa se destinda dupa o zi obositoare.

Zapada Ceai si Dragoste a intrat in cinematografe in 10 septembrie 2021, fiind distribuit in Romania de Vertical Entertainment. Eu l-am vazut la Happy Cinema Bucuresti din cadrul Liberty Mall.

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.