Filmul LIVE

 

Introducere Filmul LIVE

Inainte de filmul Live decretasem: sunt sanse egale sa-mi placa ori sa urasc din suflet acest film. Erau cativa actori (Rodica Lazar, Andrei Hutuleac) pe care-i apreciez enorm de pe scena de teatru, insa erau si 2 actori care ar fi putut face praf filmul: Tudor Chirila si Claudiu Bleont. Inca aveam in cap dezastrul notori Brancusi din Eternitate, film care TREBUIE sa figureze in orice top de filme de proaste din lumea asta. Subiectul, insa, ma facea sa cred ca-mi va placea filmul.

Mircea Badea Live

Rezumat  Filmul LIVE

Vedem viata prezentatoarei Ema (interpretata de Rodica Lazar): o copilarie traumatizanta intr-o casa de copii, infierea de catre o familie si apoi suisurile si coborasurile din cariera de realizator de emisiuni. Ajunge, la un moment dat, sa fie data afara atat din cauza ratingului din ce in ce mai slab, cat si din cauza unei emisiuni unde deranjase pe cine nu trebuie. Cum va reusi sa revina ce a fost odata: regina audientei?

Filmul LIVE Ema

Puncte de interes  Filmul LIVE

Daca as prezenta toate punctele de interes as face spoiler. Evoc doar cateva:

 • Doua vedete de la noi isi joaca propriile roluri: Mircea Badea si Mircea Geoana. Geoana  apare 10 secunde, in timp ce Badea apare cam jumatate de minut. Indeajuns de putin incat sa nu transpire, insa indeajuns de mult incat numele lor sa atraga publicul in sala de cinema.
 • Mai multe generatii de actori (cum bine observa cineva-n sala: cam toate), de la o tanara de 10 ani pana la veterani precum Valentin Teodosiu.
 • Actori de toate categoriile: vesnicul Adrian Titieni, intr-un rol ceva mai elevat de aceasta data (de obicei joaca rolul omului simplu), actrita de teatru Rodica Lazar, Claudiu Bleont cel vesnic tanar, veteranul Valentin Teodosiu, Ioana Blaj cea din Maximia (dar si din America, Venim) si Tudor Chirila, care la conferinta de presa de dupa parea ca nu are chef azi #pebune.
 • Un regizor, Vlad Paunescu, aflat la debut.
 • Cateva asemanari izbitoare cu realitatea. Amintesc doar doua: postul de televiziune se chema DaDa Tv (eu m-am gandit la DDtv, dar nu sunt singur ca asta era si intentia), iar Scandalul Zilei imi amintea de Sinteza Zilei.

Emil Calinescu Tudor Chirila

Puncte tari Filmul LIVE

 • O actiune foarte bine inchegata si extrem de frumos spusa. Filmul se leaga si curge frumos in ciuda catorva rupturi logice evidente.
 • Un personaj, Ema, conturat si interpretat FABULOS. Este o actrita pe care am vazut-o si pe scena de teatru si pe care trebuie s-o felicit din suflet.
 • Desi nu se recomanda astfel, are cateva scene comice extrem de bune. Am ras mai mult decat la multe asa zise comedii.
 • Claudiu Bleont, in rolul primarului, are al doilea rol fabulos din film. Un rol scurt, insa EXTREM de bine jucat. Pare ca i se potriveste. Glumeam cu un amic dupa film: oare cum s-ar comporta Bleont dac-ar fi pus pe bune primar? Parca prea natural a fost in rol :)) (E bine, totusi, ca n-a ascultat sfatul sa stea departe de camerele de filmat)
 • Adrian Titieni a dovedit ca poate juca si alt rol in afara de barbat simplu. Il vedem foarte des in filme, insa in 80% pare ca joaca acelasi rol. Acum a schimbat partitura complet si i-a iesit.
 • Fa timp este motto-ul filmului. Desi suna un pic fortat si parca zgarie pe creier, ar fi bine daca spectatorii ar ramane macar cu asta din acest film.

Emil Calinescu Rodica Lazar

Puncte slabe  Filmul LIVE

 • Cateva rupturi logice evidente, deloc explicate. Intai si intai, daca te trezesti cu un copil in camion de ce ar fi musai sa-l adopti?
 • Tudor Chirila este veriga slaba. Nu as da vina in totalitate pe el, acesta primind un dublu rol extrem de GREU. Rolul sau de tanar il prinde, chiar daca pare prea HIPSTER pentru acele vremuri (era imbracat total neadecvat), insa rolul de batran este total anapoda. Iar faptul ca-i filmat de multe ori de aproape il dezavantajeaza total: i se vede mustata falsa, i se vede fata modificata pe calculator, ridurile sale artificiale. Totul pare fals, totul pare facut in laborator. Altfel, personajul are replici interesante, e bine construit, insa alegerea regizorala de a fi interpretat tot de Chirila este o MARE eroare. Comercial s-ar putea sa se dovedeasca buna, dar calitativ este una clar gresita.
 • Scena de la final, cu politicianul Ispas care-si desfacea nodul la cravata in direct, este exagerata.

Fillmul LIVE

Opinie Filmul LIVE

Filmul Live este unul dintre filmele romanesti cu potential la public. Criticii am dubii ca-l vor aprecia atata, insa tind sa cred ca nici nu-l vor desfiinta. Personal, mi-a placut, desi rolul lui Tudor Chirila il trage mult in jos. Serios: de ce i-ai da un rol de batran, rol in care avea ATATIA actori care l-ar fi putut interpreta MAGISTRAL? O conventie regizorala care a dat, din pacate, gres. E drept, unii s-ar putea sa aprecieze inclusiv acest rol. Altfel, film bun, bazat pe o poveste buna, interpretata de CEILALTI actori foarte bine. Si se rade mult in sala 🙂

Filmul LIVE intra de vineri, 15 mai, in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Castel Film. Salutari LIVE tuturor!

Etichete: , , , , , , ,