Am fost intr-o camera de evadare cu tematica Game of Thrones

O camera de evadare cu tematica Game of Thrones poate suna bine pentru multi. Si pentru mine suna bine, caci chiar daca n-am vazut serialul pot recunoaste o camera de evadare bine lucrata. Una unde tot ce vedeti in ea sunt de acolo. TOT decorul are legatura cu serialul, cu tematica, nu vedeti lacate cifrate pentru ca pur si simplu alea s-ar potrivi cel mai bine unul puzzle.

Acum, trebuie sa contextualizez un pic, usor off-topic: am fost la Gala Super-Blog 2019, vizita la camera de evadare avand loc a doua zi dupa gala. Strict legat de mine, am rarit vizitele la escape-uri, acum 3-4 ani stiam cam tot ce misca in materie. Acum merg rar, doar ca evadare din cotidian. In plus, nu mersesem niciodata la vreo camera de evadare din provincie, fiind avertizat candva ca unele camere de evadare din afara Bucurestiului sunt gandite complet diferit.

Totodata, fiind vorba de gala Super-Blog, echipa pe care mi-am facut-o a fost una total ne-experimentata: cu o singura exceptie, care fusese intr-o camera pentru copii, restul erau debutanti. Sa nu mai zic de faptul ca din 6 doar 2 vazusem serialul (drept urmare, simbolurile pe care le vedeam nu aveau nicio insemnatate si nici macar nu stiam sa le recunoastem imediat, ne uitam de 5 ori sa vedem daca corespund).

Rezultatul a fost unul evident: nu am evadat. Mai aveam destul de facut din camera, cred ca vreo 15 minute.

Am tras 5 concluzii, multe dintre ele par truisme, desi multi nu le constientizeaza:

  • Echipele mai mici, mai compacte, mai unite, sunt mai utile echipelor ample, unde oamenii se calca-n picioare in camera.
  • E nevoie de o echipa cat mai diferita, si femei, si barbati, si tineri, si batrani, si experimentati, si ne-experimentati. Pentru camera asta, as fi zis ca e nevoie de minimum 2 oameni cu experienta in escape-uri, de minimum o persoana foarte tanara (sub 18 ar fi perfect), de minimum 2 care sa fi vazut serialul, de minimum o persoana care sa fie prima oara la escape si musai de minimum o persoana foarte inalta (sau, ma rog, sa nu fie ff scunzi toti). La socoteala va ies mai multi, stiu, dar puteti sa faceti combinatii intre ele.
  • Ziceam de vazut serialul: recunosc ca nu mai fusesem intr-o camera de evadare care sa aiba o tematica de care sa fiu atat de strain. M-am simtit ciudat, mai ales ca, desi toate indiciile sunt in camera, e foarte dificil sa faci corelatiile necesare.
  • Este una dintre cele mai grele camere in care am fost, grea nu doar pentru ca erau puzzle-uri dificile, ci si pentru ca erau multe si luau timp.
  • In plus, in multe momente aveam toate indiciile, dar nu stiam cum sa le legam. Nu stiu cat timp ar trebui sa astept, dar pronosticul meu este ca nu va iesi nicio echipa fara indicii suplimentare. Ori sunt chestii pe care eu nu le pot vedea, ca nu stiu serialul, ori unele chestii chiar nu pot fi puse cap la cap.

Altfel, foarte misto modalitatea prin care-s livrate indiciile (nu v-o spun, o descoperiti singuri), foarte misto finalul, foarte buna ideea de a NU inchide usa pe parcursul jocului (nu sunteti INCHISI intr-o camera, trebuie doar sa gasiti niste sticlute cu licoare. Vedeti voi exact de ce si carui episod corespunde intreaga poveste. Distractia este garantata, indiferent daca veti castiga sau nu jocul. Eu sunt, poate, prea competitiv, desi mi se pare cumva absurd sa participi la un joc plecand din start de la premisa ca nu vei castiga. Asa-s eu setat.

camera de evadare cu tematica Game of Thrones puzzle punks echipa Internet Explorers
Desi nu avea legatura cu serialul, am tinut ca echipa sa se numeasca Internet Explorers, numele tuturor echipelor cu care am intrat in camerele de evadare bucurestene. Sloganul nostru era: BLOGGING IS COMING!

Camera de evadare cu tematica Game of Thrones este a celor de la Puzzle Punks Escape Room Brasov si se gaseste in Brasov, la adresa Mihail Kogalniceanu nr 11, bl C1, et 8. Vedeti, sunati inainte si cereti indicatii, ca e un pic mai dificil de intrat (noi glumeam si spuneam ca prima provocare este, de fapt, sa gasesti locatia).

. 3 comentarii la Am fost intr-o camera de evadare cu tematica Game of Thrones. Categories: Escape-uri cu tema cinematografica, Seriale. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

3 thoughts on “Am fost intr-o camera de evadare cu tematica Game of Thrones

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.