Ana Marin despre Stuber: Detectiv de nevoie

A trecut ceva vreme de când nu am mai râs la o comedie până mi-au dat lacrimile. Însă, Stuber mi-a mers la suflet și la glandele lacrimare. Stuber: Detectiv de nevoie este povestea unui șofer de Uber, Stu care printre încercări nereușite de a avea o relație cu o fostă colegă de facultate, „cariera” de vânzător la un mini-mall și viitor antreprenor la o sală de spinning pentru femei – încearcă să se ajungă cu banii conducând o mașină electrică în postura de Uber.

În una dintre zile în mașină urcă detectivul Vic Manning – care tocmai a trecut printr-o operație la ochi, nu este nici prieten cu tehnologia și are și și-a pierdut partenera într-un schimb de focuri cu un terorist. Peste acestea se adaugă și o relație nu chiar bună cu fiica lui.

Cei doi sunt de departe compatibili. Însă forțați de împrejurări – Vic nu vede, iar Stu încearcă să câștige un rating de 5 stele pentru a nu își pierde licența de Uber. Așa că cei doi devin parteneri. Într-o cursă prin tot orașul, așa cum te-ai aștepta de la un film de gen se lasă cu multe gloanțe. Situațiile penibile pentru un polițist sunt gârlă, iar naivitatea lui Stu fie te amuză, fie te va umple de nervi.

Stuber detectiv de nevoie

Acum nu știu câți bani a dat Uber pentru acest film – dar poți să consideri că este o reclamă foarte lungă a serviciului. De la bomboanele și apa plată pe care o găsești în mașină, la curățenia fantastică, la app-ul folosit pentru a îți chema o mașină – nu știi când e filmul și când e de fapt promovarea Uber.

În rolul polițistului îl vei recunoaște pe Dave Bautista – Drax din Gardienii Galaxiei sau din Răzbunătorii. Dacă nu ești fan al universului, l-ai mai văzut și alături de Sylvester Stallone în Escape Plan 2. Stu – de unde vine și denumirea filmului Stu+ber este jucat de Kumail Nanjani – care ste la primul rol mai important. A fost vocea lui Pawny în Men In Black: International pe care încă îl poți vedea zilele acestea pe ecrane. Și a avut roluri pasagere în Central Intelligence, X-Files (seria nouă), Sex Tape sau Life as we know it. În rest a apărut în multe seriale de televiziune din genul family.

Dacă tot vorbesc despre actori este necesar să o menționez și pe Mira Sorvino – care are un rol pasager – dar destul de important pentru povestea narativă a filmului. Unul dintre rolurile ei favorite în ceea ce mă privește este cel din Mimic – un thriller de bună calitate din 1997. Însă a mai jucat și în Mighty Aphrodite și Ucicași de schimb alături de Yun-Fat Chow.

Stuber: Detectiv de nevoie este un film violent, însă plin de replici haioase, situații în care te întrebi dacă sunt oameni care ar putea să reacționeze așa și o prietenie pusă la grea încercare. Este o poveste modernă cu toate încercările zilnice – de la apps-urile pe care le folosim, la traumele psihologice pe care ni le provocăm singuri, la presiunea de a avea, descoperi, dori mai mult, până la oamenii de care alegem să ne îndrăgostim. Nu este un film care să te dea pe spate – ci este un film ușor care te va face să pleci din sala de cinema zâmbind.

Stuber: Detectiv de nevoie a intrat in cinematografe de ieri, vineri 12 iulie 2019, fiind distribuit in Romania de Odeon Film. 

Stuber Detectiv de nevoie Ana Marin

 

Articolul despre filmul Stuber: Detectiv de nevoie a fost scris de Ana Marin, cea din poza de mai sus.

. 1 comentariu la Ana Marin despre Stuber: Detectiv de nevoie. Categories: 2019. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Ana Marin despre Stuber: Detectiv de nevoie

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.