Bad Moms – Mame bune si nebune

Bad Moms – Mame bune si nebune

 

Bad Moms Mame bune si Nebune POSTER

 

Introducere Bad Moms – Mame bune si nebune

Inainte de vizionare, acest film avea, in egala masura, lucruri care sa ma atraga si lucruri care sa ma faca sa-l urasc. Ma atragea Mila Kunis, ma atrageau regizorii (responsabilii primelor 2 Mari Mahmureli, cei care sunt responsabili si de scenariu), ma atrageau producatorii (3 producatori, fiecare avand cel putin un film care mi-a placut la activ) si ma atragea modul in care era prezentat filmul: comedia verii nu este o caracterizare care sa ma deranjeze. Totusi, subiectul ma facea sa cred ca voi avea parte de un film extrem de feminist. Imi mirosea de la o posta a feminism. In plus, trailerul nu arata deloc bine. Adica absolut deloc. Ce a iesit intr-un final vedeti mai jos.

Mame bune si Nebune Bad Moms

Rezumat Bad Moms – Mame bune si nebune

Amy (Mila Kunis) este femeia perfecta: munceste cat zece la locul de munca, desi oficial are contract part-time, face treburile casnice, dar este foarte implicata si la scoala propriilor copii. Acolo participa la toate activitatile de voluntariat organizate de comitetul de parinti. La un moment dat, insa, cedeaza nervos si totul incepe sa mearga pe dos. Va reusi frumoasa Amy sa-si repuna pe picioare viata? Va (re)deveni ea sotia, mama si angajata perfecta de pana atunci? Ramane sa descoperiti singuri 🙂

Pentru ca deja am spus in introducere principalele puncte de interes, voi trece direct la punctele tari si punctele slabe. Asadar …

Mame bune si Nebune Bad Moms Emil Calinescu

Puncte tari Bad Moms – Mame bune si nebune

  • Un lucru interesant, care mie mi-a dat de gandit: TOATE mamele din sala au apreciat filmul, s-au regasit, intr-o oarecare masura, in film. Ele sunt publicul tinta principal.
  • In film vedem o confruntare electorala extrem de misto. Este, dupa mine, partea cea mai interesanta si captivanta a filmului. E an electoral si-n Romania, si-n SUA, dar si-n alte cateva tari. Ne pregatim cu niste alegeri la comitetul de parinti, dar niste alegeri extrem de … disputate.

Bad Moms Mame bune si Nebune

  • Mila Kunis este o prezenta placuta, desi e clar ca a avut roluri mult mai bune. Ca sa nu zic altfel.
  • Filmul este imprevizibil in multe momente, nu puteti intui finalul aproape deloc. Ceea ce, dintr-un anumit unghi privit, e un avantaj al filmului.

Bad Moms Mame bune si Nebune 2016

Puncte slabe Bad Moms – Mame bune si nebune

  • Ce am zis la primul punct tare poate fi vazut din alt unghi: DOAR mamele au apreciat acest film. Nisarea nu este neaparat un lucru rau daca este asumata din start. Daca, insa, prezinti filmul ca unul pentru toata familia si, de fapt, e adresat doar mamelor, e o mare problema. Vei dezamagi foarte multe persoane, adica toti cei care NU sunt in publicul tinta. Repet: a dezamagit, la vizionarea de presa, inclusiv persoane de sex feminin. Ceea ce nu e deloc ok.
  • Desi este asumata drept comedie, scenele amuzante sunt putine, nici macar una cu adevarat memorabila. Comedie, comedie, dar cand ne prapadim de ras?
  • Feminism. Extrem de mult feminism. Legat de acest lucru, am avut un soc cand am aflat ca scenariul a fost scris de … 2 barbati! Ciudat, foarte ciudat.
  • Mila Kunis este DOAR o prezenta placuta. Altfel, interpretarea ei lasa de dorit, desi nu e clar daca ea e de vina sau rolul care i s-a dat. As zice ca a doua parte, desi nici ea nu se straduieste sa salveze ceva.
  • Daca macar la ceva logica va asteptati de la acest film, sa stiti ca si la acest filmul dezamageste. Nici macar nu se respecta o logica interioara a filmului ori o logica feminista. Nimic. Sunt unele decizii ale personajelor care te lasa efectiv cu gura cascata. Da, intr-un fel, e de bine, filmul e imprevizibil, totusi …

Mame bune si Nebune Bad Moms Emil Calinescu Raluca

Opinii Bad Moms – Mame bune si nebune

Prima mea reactie despre filmul Bad Moms – Mame bune si nebune a fost: singurul lucru din acest film cu care sunt de acord este cuvantul BAD din titlu. Ulterior, ascultand parerile altora, opinia mea s-a mai imblanzit un pic. Nu pot spune ca mi-a placut, dimpotriva, ramane pentru mine cel mai slab film al anului 2016, insa macar am descoperit publicul sau tinta.

Bad Moms – Mame bune si nebune intra in cinematografe de maine, 29 iulie, in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Freeman Entertainment. Salutari (NE)BUNE tuturor!

. 3 comentarii la Bad Moms – Mame bune si nebune. Categories: 2016. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

3 thoughts on “Bad Moms – Mame bune si nebune

  1. Pingback: Mame bune si nebune - Fa-te auzit!

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.