Bestia – Beast (2022) este un film decent!

Bestia – Beast (2022) este un film decent, nu foarte intens, insa deloc dezamagitor. Livreaza exact ce promite sa livreze, nici mai mult, nici mai putin.

Povestea este simpla si ti se pare ca ai mai vazut-o de cel putin 5 ori: un tata merge impreuna cu cele 2 fiice ale sale in Africa de Sud, adica locul de unde se tragea raposata nevasta si mama. Acolo dau de unchiul celor 2 micute (nu este clar daca este fratele lui sau fratele raposatei sotii, dar cei 2 pareau buni prieteni), persoana care se ocupa cu … anti-braconajul (un om care considera ca viata unui animal, salbatic sau nu, este mai importanta decat cea a unui om; anti-braconierii se ocupau cu … vanarea braconierilor).

In Savana, insa, regele nu este omul, ci leul, asa ca cei 4 au de infruntat o fiara ranita (la propriu): un leu care scapase din ghearele braconierilor, insa care ramasese fara familia sa. Un animal dornic de razbunare, pentru care omul este dusmanul ce trebuie eliminat.

Nu va zic cum se termina totul, nici cine supravietuieste, respectiv cine moare, nici ce alte animale (bipede ori patrupede) mai sunt implicate in poveste, caci toate astea le veti descoperi singuri.

Eu vreau sa mai subliniez 3 lucruri importante legate de acest film:

  1. Regizor este islandezul Baltasar Kormákur. Printre filmele regizate de acesta mi-au sarit in ochi Adrift si Everest. Eu am evidentiat cele 2 filme pentru ca le-am vazut, insa uitandu-ma pe filmografia sa nu pot sa nu observ aplecarea regizorului catre filme despre natura si, mai ales, despre deciziile gresite pe care oamenii le iau in relatia cu natura. In Everest, de pilda, este vorba despre tributul pe care muntele si-l ia. Aici, in Bestia – Beast (2022), decizia gresita este luata de braconieri, din cauza lor au patimit, insa, si altii. Din fericire, mesajele ecologiste, de protejare a naturii si a animalelor, nu sunt foarte agasante, foarte deranjante. Opinia regizorului este evidenta, insa nu URLA in gura mare. Spune calm, asezat si argumentat ce are de spus.
  2. Mi-a placut Idris Elba. Desi filmul este previzibil, usor de privit, construit liniar, fara twisturi ori alte fineturi, rolul sau nu este atat de usor. Ma rog, nu stiu cat la suta sunt efecte speciale, dar cert este ca rezultatul final, cel ce poate fi vazut in sala de cinema, este unul bun. Un film decent unde actorul principal are o interpretare buna spre foarte buna. Salta in sus filmul, il ridica atat cat poate sa-l ridice.
  3. Filmul este foarte scurt, de doar 93 de minute. Avand in vedere tematica, decizia este una excelenta. Evident ca putea fi lungit, sa aiba chiar si peste 2 ore, dar atat timp cat poti spune povestea intr-o ora si jumatatea, de ce ai lungi-o inutil?

Evident, partea vizuala si auditiva sunt punctele forte ale filmului, insa chestiunile acestea cumva se subinteleg. Fiind vorba de savana si de Africa de Sud, nu te astepti la altceva. Nu este de nota 10, nu sunt imagini fabuloase, insa nu dezamageste.

Bestia – Beast (2022) este per total un film decent, la care poti merge impreuna cu familia. Nu te va da pe spate, nu te va dezamagi, nu te va surprinde. Este fix ceea ce trebuie sa fie, fix ceea ce promite sa fie, fix ceea ce te astepti sa fie.

Bestia – Beast (2022) a intrat in cinematografele romanesti din 12 august 2022, fiind distribuit in Romania de RoImage 2000.

 

. Niciun comentariu la Bestia – Beast (2022) este un film decent!. Categories: 2022. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.