Cai la fereastra – Poetii sunt niste ciudati- ANIMEST 2017

Cai la fereastra – Poetii sunt niste ciudati – ANIMEST 2017

 

Înainte să intru în amănunte despre animația Cai la fereastră, pe care am văzut-o la Anim’est, am să îți adresez câteva întrebări. Câți poeți cunoști? Cum ți se par aceștia, în comparație cu nepoeții pe care îi știi? Poți identifica câteva diferențe notabile? Dacă nu, probabil nu îi cunoști atât de bine pe cât ai impresia.

Cai la fereastră este o poveste interesantă care o are în prim-plan pe poeta Rosie Ming, o tânără cu origini chinezo-persane, stabilită în Canada. Aceasta este invitată la un festival de poezie în Shiraz, Iran. Filmul ne duce pe drumul pe care protagonista îl urmează atât spre o cunoaștere mai profundă a propriilor rădăcini, cât și în introspecțiile ei mai mult sau mai puțin conștiente.

Poeții sunt niște ciudați! Vei afla asta și din film, dar și dacă cunoști foarte bine o persoană cu astfel de îndeletniciri. Poeții sunt mereu în căutare de ceva, deși de multe ori găsesc cu totul alte lucruri decât s-ar aștepta. Iar asta îi modelează ca ființe. Deși în aparență sunt la fel ca toți ceilalți oameni, priviți (cunoscuți) mai de aproape aceștia „ascund” povești care merită aflate și au vederi oarecum diferite față de alte persoane.

Așadar, dacă nu cunoști pe nimeni care să scrie poezie sau vrei să afli încă o poveste de viață, animația Cai la fereastră este un studiu de caz potrivit. Dar, înainte să închei, trebuie să îmi exprim și o nelămurire față de acest film: de ce toate personajele sunt creionate cât de cât normal, iar Rosie este un șnur cu un balon deasupra? Acesta să fie stereotipul oamenilor cu privire la poeți? Oare nicio persoană dintre cele care au lucrat la animație nu a văzut un poet cu burtă? Mi-e greu să cred asta.

Articolul Cai la fereastra – Poetii sunt niste ciudati a fost scris de Stefan Trepadus, animatia fiind vazuta in cadrul Animest 2017. Salutari CINEMILE tuturor!

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.