Dan Constantinescu despre Red Sparrow

Red Sparrow

 

 

Vremea de afara si starea mea fizica, in ce ordine vreti voi, m-au impiedicat sa mai ajung ieri la vizionarea filmului Red Sparrow. Mi-a parut rau, un film IMAX imi starneste din start curiozitatea intai si intai prin simplul fapt ca ruleaza in acea sala.

Altfel, la o prima vedere, filmul imi parea a fi construit dupa o reteta clasica. Parea a nu dezamagi, fara a iesi, insa, cu nimic in evidenta.

In locul meu a mers Dan Constantinescu, mare pasionat de filme de actiune. El a lasat urmatoarele insemnari:

Frumoasa, inteligenta, intuitiva, dedicata celei mai stricte discipline si impregnata cu idealuri patriotice. In Moscova de astăzi, unde nimeni nu se preface ca crede ca războiul rece s-a terminat, Dominika Egorova pare sa se fi născut ca spion. Cand tatal sau moare fără avertisment și un accident nefericit o forțează să părăsească academia de dans, Dominika se gaseste infundata intr-un joc al carui domeniu de aplicare nici nu-l banuieste. Unchiul, puternicul director adjunct al SVR, vede in ea candidatul ideal pentru a deveni o „vrabie”, un agent secret specializat in tehnici sofisticate de seductie si manipulare a adversarului. Ceea ce Dominika nu-si poate imagina este spirala vertiginoasa a inselsciunii, a violentei, a jocului dublu si a pasiunii in care se va găsi, in ciuda faptului ca se scufunda. Si pasul coplesitor in doi, care o va gasi acum impotriva sau impreuna cu Nate Nash, un agent american cu caracter timid dar hotarat.

Filmul e ecranizarea cartii lui Jason Matthews fost agent CIA. In cei treizeci si trei de ani de cariera, a participat la diverse operatiuni secrete din intreaga lume, recrutand spioni in Europa de Est, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat. Astazi traieste linistit in California. Red Sparrow este romanul sau de debut.

Daca vreti sa vedeti un film plin de violenta, nuditate si erotism in care ni se arata cat de smecheri sunt americanii si ca rusii sunt cei mai prosti din curtea scolii, atunci ignorati viscolul si zapada si mergeti neaparat sa-l vedeti. Red Sparrow este adus in Romania de Odeon Film si intra in cinematografe din 2 martie. Salutari CINEMILE tuturor.

. 1 comentariu la Dan Constantinescu despre Red Sparrow. Categories: 2018. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Dan Constantinescu despre Red Sparrow

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.